Gönderen Konu: sabahları arabayı çalıştırma sıkıntısı  (Okunma sayısı 1487 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
sabahları arabayı çalıştırma sıkıntısı
« : Eylül 19, 2012, 09:28:09 »
Merhaba arkadaşlar benim 1997 corolla gli model aracım var arabamı yeni aldım aldığımda aldığım arkadaş hiç bir sıkıntısı yok dedi malum kimse zaten malım kötü demez. Benim sıkıntım arabayı ilk çalıştırdığımda hiç bir sorun olmadan çalışması motor ısınmaya başlamadan evvel birden rolanti düşüyor ve arabanın devir saati birden 1000 devir altına inerek istop ediyor ikinci sefere kontak çevirdiğimde geç marş alıyor büyük ihtimalle aküm zayıf aldığım kişi aküsünü değiştirmiş belliki 45 amper takmış.Araç sıralı otogaz kullanıyor tüpe geçtiği zaman sanki geçş arasında bir sıkıntı var Araç ısınınca hiç bir sıkıntı çıkartmıyor. Ayrıca gazdan benzine geçişten bir müddet sonra ara hızlanmalarda gazaa yüklenince araba kendini kasıyormuş gibi titremesi. Acaba bunun sebepleri nelerdir.

Toyota Club Türkiye

sabahları arabayı çalıştırma sıkıntısı
« : Eylül 19, 2012, 09:28:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: sabahları arabayı çalıştırma sıkıntısı
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2012, 09:32:48 »
önce ateşleme sistemınden girin birde gaz ayarının düzgün olduguna emın olun. kısacası genel bir bakım yaptırmanızı tavsiye ederim sakın unutmayın değişicek parcası varsa orjınal alın
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2012, 09:36:46 »
gaz ayarı için servisine gittim sıkıntı yok dedi.Benzinle çalışmayla igilil bir rsıkıntısı var dedi usta. bujileri de değiştirdim ama halen aynı sorun devam ediyor sonrada toyota özel servisine gittim oradaki ustada subap ayarı lazım dedi.Normalde toyotalara subap ayarı yapılmıyormuş dediler anlamadım nasıl olacak bu iş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2012, 09:46:09 »
gaz ayarı için servisine gittim sıkıntı yok dedi.Benzinle çalışmayla igilil bir rsıkıntısı var dedi usta. bujileri de değiştirdim ama halen aynı sorun devam ediyor sonrada toyota özel servisine gittim oradaki ustada subap ayarı lazım dedi.Normalde toyotalara subap ayarı yapılmıyormuş dediler anlamadım nasıl olacak bu iş
aldıgınız bujının markası nedır bujı kablolarını kontrol ettrıdınız mı subaplardan da kaynaklanabilir ayarlanıyor dıye bılıyorum.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2012, 09:46:25 »
nerde oturuyorsunuz siz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2012, 15:05:21 »
Aracınızın motoruna subap ayarı yapılıyor ben yaptırdım çünkü. Gelelim sorunuza, aracı ilk çalıştırmada da bu sorunu yaşıyor musunuz yoksa sadece ikinci marşta mı bu sorun oluyor. şayet ilk çalıştırmada da araba stop ediyorsa, rölantide titreme, ara hızlanmalarda yığılma gibi problemleriniz varsa büyük ihitmalle subap ayarı istiyor iyi bir üst kapakçıya gidin.(tamirciye değil) Şayet motor stop ettikten sonra ikinci çalıştırmada marş almıyorsa veya geç alıyorsa, stop ediyorsa o zaman sıkıntı çok büyük ihtimalle benzin pompasından olabilir. Pompa düzenli çalışmıyor, gerekli benzini gönderemiyor demektir. Benzin pompasına baktırın. Önerim önce benzin pompası sorun yoksa subap ayarı. Ama benim fikrim anlattığınıza göre ikisine de el atılması lazım. (Ayrıca bir ihtimal daha... Aracı benzinde kullanın 1. ve 2. viteslerde düşük hızlarda arabada silkelenme oluyorsa enjektörler tıkanmıştır bu da sebep olabilir. Bunun için de opetten bir enjektör temizleyici alın yarım depo benzine katın. bir süre benzinde kullanın en azından depoyu bitirin bu esnada motoru biraz sıkıştırın sorun hallolacaktır. Tabi sorun bu ihtimal  ise. Silkelenme  lpg'de de oluyorsa sorun kesinlikle buji veya buji kabloları)     
2003 Laguna