Gönderen Konu: avensisin kıymetini bilelim  (Okunma sayısı 2155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
avensisin kıymetini bilelim
« : Eylül 18, 2012, 22:21:31 »
Selam arkadaşlar,
Geçenlerde FordClubTurkey sitesine girip Mondeo ile ilgili sorunlara bir bakayım dedim.Aman Allahım aracın ne sorunları varmış meğer.Sıfır alınan araç 15km gittikten sonra motor bloke olmuş.Daha bunun gibi insana kaza yaptıracak ne sorunlar.
Toyotalarımızın kıymetini bilelim.Belki bir alman arabası kadar kaliteli malzemeye sahip olmayabilir ancak sizi yolda Allahın izni ile bırakmaz.

Herkese hayırlı günler

Toyota Club Türkiye

avensisin kıymetini bilelim
« : Eylül 18, 2012, 22:21:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: avensisin kıymetini bilelim
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2012, 22:39:38 »
"belki bir alman arabası kadar kaliteli malzemeye sahip olmayabilir" dediniz de hocam  volkswagen den toyotaya geçişimde  bu söylediğiniz, kendini belirgin bir şekilde hissettiriyor bana  :D
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2012, 22:52:12 »
"belki bir alman arabası kadar kaliteli malzemeye sahip olmayabilir" dediniz de hocam  volkswagen den toyotaya geçişimde  bu söylediğiniz, kendini belirgin bir şekilde hissettiriyor bana  :D

İç malzeme kalitesinde çok fark var mı hocam sizce nedir farklar mesela ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2012, 20:51:55 »
Mesut abi tam bir mondeo hayranıyım yapmayın..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2012, 10:57:17 »
B
Bende yeni Toyota-vw değişikliği yaptım.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2012, 11:16:02 »
Kanımda bile japon akıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2012, 15:26:02 »
BBende yeni Toyota-vw değişikliği yaptım.

vw nin hangi aracından toyotaya geçiş yaptınız hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2012, 15:43:30 »
Toyota'nın kıymetini çok iyi biliyoruz. 1997 yılından beri Toyota kullanıyoruz. Üstelik babam kaynakçı arabaların motor kapaklarının çatlaklarını onarmakta. Paramızı alman arabaların bir kısmından kazanıyoruz. 1985 ten şuana 1 sefer Toyota kapağı gelmiş(kazadan dolayı).
TOYOTADAN ŞAŞMAYIN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2012, 15:50:16 »
Ben Toyota'dan VW e geçiş yaptım.2007 Avensis 2.0 otm-2012 VW Golf6 1.4 Tsi manuel.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2012, 15:58:39 »
Ben Toyota'dan VW e geçiş yaptım.2007 Avensis 2.0 otm-2012 VW Golf6 1.4 Tsi manuel.

Üstad geçmenizin sebebi neydi peki ? İki aracı kıyaslarsanız kendi açınızından artı ve eksileri nelerdir ? Memnun musunuz şu an ki aracınızdan ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2012, 16:07:09 »
İç malzeme kalitesinde çok fark var mı hocam sizce nedir farklar mesela ?

hocam en basitinden kullanılan plastik iç malzeme vw de daha yumuşak ve kaliteli.  başka şeylere gelirsek mesela en basitinden katlanır ayna düğmesi,ayna ayar düğmesi v.s bunların içine ışık konulmaması çok kötü. kalorüfer ızgaraları simgeleri yine öyle. ışıksız. akşam hiç göremiyorsun. basit şeyler ama niçin ihmal ediilir anlamadım. kaput ve bagaj krikosuz mesela. kriko mu diyorlar ona tam bilmiyorum :D vw de kaputu ve bagajı açtın mı kendiliğinden kalkıyordu.  2000 model vw de bile böyle.  müzük sistemi yetersiz geliyor bana. vw ye göre tabi.  tamponları bir yere vururusam sanki paramparça olacakmış gibi geliyor.   bu ve benzeri sebepler işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 20, 2012, 16:21:52 »
hocam en basitinden kullanılan plastik iç malzeme vw de daha yumuşak ve kaliteli.  başka şeylere gelirsek mesela en basitinden katlanır ayna düğmesi,ayna ayar düğmesi v.s bunların içine ışık konulmaması çok kötü. kalorüfer ızgaraları simgeleri yine öyle. ışıksız. akşam hiç göremiyorsun. basit şeyler ama niçin ihmal ediilir anlamadım. kaput ve bagaj krikosuz mesela. kriko mu diyorlar ona tam bilmiyorum :D vw de kaputu ve bagajı açtın mı kendiliğinden kalkıyordu.  2000 model vw de bile böyle.  müzük sistemi yetersiz geliyor bana. vw ye göre tabi.  tamponları bir yere vururusam sanki paramparça olacakmış gibi geliyor.   bu ve benzeri sebepler işte...

Aslında iç malzeme kalitesinden çok şikayetçi değilim. Fakat Alman arabalarının iç malzeme kalitesini pek inceleme fırsatım olmadı. Düğmelerin ışıksız olması konusunda haklısınız. Kaput ve bagaj standart üretilmiş. Ne derle ben de bilmiyorum ama bizim eski Lada da bile kaput bahsettiğiniz şekilde açılıyordu. Unuttuğunuz bir şey var anahtarın sustalı şeklinde olmaması =)  Küçük ayrıntılar bunlar gerçekten fakat önemli. İç malzeme kalitesinden çok şikayetçi değilim. Tamponlar haliyle farklı malzemeden üretiliyor daha yumuşak ve esnek. Ama diğer kaporta bölümlerinden ben memnunum. Bazı otomobiller var ki yaslanmaya bile gelmiyor. 2012 Avensisler'in iç malzeme kalitesi bana bizim araçlarınkinden daha kötü gibi geldi sanki. Bilmiyorum belki de yanılıyorumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 20, 2012, 18:59:30 »
evet anahtar konusu da öyle :D  ama çok basit ayrıntılar ve pek maliyetli şeyler de değil. avensısın iç malzemesi dediğiniz gibi fena değil.  fakat dedğim şeyler ufak ayrıntılar ve de konfora yönelik. eksikliği çok kötü malesef :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 20, 2012, 19:19:16 »
Selam arkadaşlar,
Geçenlerde FordClubTurkey sitesine girip Mondeo ile ilgili sorunlara bir bakayım dedim.Aman Allahım aracın ne sorunları varmış meğer.Sıfır alınan araç 15km gittikten sonra motor bloke olmuş.Daha bunun gibi insana kaza yaptıracak ne sorunlar.
Toyotalarımızın kıymetini bilelim.Belki bir alman arabası kadar kaliteli malzemeye sahip olmayabilir ancak sizi yolda Allahın izni ile bırakmaz.

Herkese hayırlı günler
Sırf bu yüzden foruma giresim gelmiyor arkadaş. Toyota bir araba markası Süper Lig takımı değil yapmayın gözünüzü seveyim.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.