Gönderen Konu: Satış+yakıtta Kararsızım:(:(  (Okunma sayısı 3570 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Satış+yakıtta Kararsızım:(:(
« : Eylül 18, 2012, 16:04:23 »
slmm arkadaşlar benim elimde 2011 1.6 elegant corolla var. ben aracımın çok yaktığını düşünüyorum ve arabayı satıp dizeli alma yada tüp mü taktırsam diye kararsız kaldım. bu konuda görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. dizeli olan, lpgli olan ve sadece benzinle kullanan arkadaşlar birde yakıt tüketimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Satış+yakıtta Kararsızım:(:(
« : Eylül 18, 2012, 16:04:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Satış+yakıtta Kararsızım:(:(
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2012, 16:10:46 »
Emin bence dizel derim dizel araç kullanıcısı olarak .

Dizele karar verirsen eğer 1.6 bir araç öneririm 1.4 d-4d performans konusunda sıkıntısız fakat hem yağ yakma sorunu hemde 1.6 gibi olmaması 1.6 tercihini daha mantıklı kılıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2012, 16:14:15 »
sizin araç toyota mı hocam kaç lira yakıyor? ben açıkcası performanstan dolayı dizeli almaktan çekiniyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2012, 16:21:25 »
Emin bey merhaba :) öncelikle mevcut bulunan aracınızın ş.içi ve ş.dışı ne kadar yakıt tükettiğini yazsanız size daha iyi yardımcı olabilir konu ile ilgili deneyimi ve fikri olan arkadaşlar.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2012, 16:25:27 »
sizin araç toyota mı hocam kaç lira yakıyor? ben açıkcası performanstan dolayı dizeli almaktan çekiniyorum

Emin benim araç toyota corolla 1.4 d-4d performans konusunda iyi fakat 1.6 motorlar gibi değil c sınıfı 1.6 dizel motora sahip bir araç performansta sizi üzmez bu konuda şüpheniz olmasın hatta rampalarda şu anki benzinli aracınıza nal toplatır .

Benim tavsiyem 1.6 dizel bir golf illa sedan olacak derseniz jetta olabilir . Bunlar benim tavsiyem ben şu an c sınıfı dizel bir araç alacak olsam 1.6 dizel golf tan başka bir araca bakmam bile . Ama şu var eğer A3 1.6 tdi ile arasında fiyat farkı aşırı değil ise A3 te düşünülebilir .

Yakıt konusunda benim araç sürekli şehir içi 5.5 -6.0 litre yakıyor klimada sürekli açık .

Birde toyota yı tavsiye etmememin bir diğer sebebi 2010 ve 2011 modellerde yağ yakma sorunu var benim araçta da bu sorun mevcut yapacaklarını söylüyorlar fakat şu an beklemedeyim bilginiz olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2012, 16:32:50 »
merhaba hocam benim aracım ile 130km yol yaptığım zaman 40tl lik benzin alıyorum. gittiğim yol ise düz. bunun 20km si şehir içi.... Bende eğer toyotayı satarsam golf düşünüyorum hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2012, 18:30:10 »
merhaba hocam benim aracım ile 130km yol yaptığım zaman 40tl lik benzin alıyorum. gittiğim yol ise düz. bunun 20km si şehir içi.... Bende eğer toyotayı satarsam golf düşünüyorum hocam.

bende vardı golf tdı hıghlıne  perte cıkardıktan sonra ilk defa toyotam oldu geçiş süreci için almıstım ama gercekten sevmiştim sol hb.şehir içi soğuk havalarda cok yakıyordu baska da hiç bi sıkıntı cıkarmadı sırf benzinli oldugu için sattım.suanki aracların içinde golf önde ama test sürüşünde i30 crdi 128 beygir  cok seri geldi bana biede ona bakın.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2012, 21:26:15 »
forumda 1,6 corolla ile 5,6 yaktıranlar var.Nasıl yaktırıyorlarsa anlamakta güçlük çekiyorum.Siz tüp taktırın bini bence.Dizel corolla alacaksanızda almayın turbosunu pistonunu sagmanını değiştiren değiştirene..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2012, 00:40:47 »
Şimdi aracınızı satarsanız en az 5000tl değer kaybınız olur. Corolla dizel için artı 8000tl daha ödeyeceksiniz yaklaşık  13000tl gibi bir ek ödeme yapacaksınız ve tasarruf etmeniz mümkün olmayacak bence. En mantıklı olanı tüp taktırmak sanırım
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2012, 02:19:19 »
Valla Emin Bey bence LPG'den uzak durun, kim ne derse desin, Toyota gibi motoru sorunsuz bir araç dahi olsa LPG aracı bozuyor, aracın kimyası değişiyor... bu değişmez bir durum, fabrikadan nasıl çıkmışsa, o mühendis bu aleti nasıl tasarlamışsa öyle kullanmak gerek.
Bence siz corolladan sonra sizi tatmin edecek en iyi aracı seçin, arkadaşların da dediği gibi 1.6tdi golf çok iyi bir seçim olacaktır, veya (sanırım çok aşırı bir fark olmayacak; sıfır almazsanız) 1.6 dizel bir volvo... Bu araçlarda kesinlikle performans kaybı yaşamazsınız, hatta bence bu araçların torku yeter ve sorunsuz araçlardır. Hiiiç LPG işine girmeyin, hem arabaya yazık hem canınızı sıktığınıza değmez; alın bir dizel ömür boyu kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2012, 09:38:19 »

hesaplarsak 6,9 lt/100km eder yakıtınız ki avensisin ortalama (ş.içi-ş.dışı) yakıt verisine çok yakın bir değer (ort:6,5 lt/100km) aracın yakıtı normal. kıyaslamaya gelirsek dizel bir araç aynı şartlarda 180-190 kr. avensisiniz 310 kr. yakıyor. aylık,yıllık yapılan km ye bakarak kar-zarar durumunu hesaplayabilirsiniz. ortalama yakıt sarfiyatına göre her 1000 km de 130 TL daha az yakıt tüketir dizel corolla. şehir içi kullanımda bu fark daha da açılarak dizel 240 kr. benzinli aracınız 425 kr. yakar ve her 1000 km de 185 TL olur.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2012, 10:27:50 »
Bence dizel alternatifini hiç düşünmeyin çünkü mazotun fiyatı ne olur hiç belli değil. LPG hala avantajlı görünüyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 19, 2012, 11:15:51 »
hepinize teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için hocam... peki 1.6 elegant corolla lpg de  ne kadar yakıyor? dizelle ne kadar yakıyor? km de. lpg ve dizel kullanan arkadaşlar paylasırsa sevınırım. şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2012, 11:31:10 »
Aşağıdaki başlıkta pek çok paylaşım mevcut Emin Bey, bu arada onlara da bakabilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=5110.0
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2012, 11:54:09 »
hepinize teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için hocam... peki 1.6 elegant corolla lpg de  ne kadar yakıyor? dizelle ne kadar yakıyor? km de. lpg ve dizel kullanan arkadaşlar paylasırsa sevınırım. şimdiden teşekkürler.

2011 corolla comfort extra aracımda LPG sistemi 36 bin km dir mevcut. şehiriçi (hergün 2 km lik bir tırmanma şeridim var 3. ya da 4. vitese düşürüyor) 10-11 lt arası gaz yakıyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2012, 13:47:41 »
100km de mi 11-12 lt yakıyo hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2012, 22:59:28 »
Konya şehir içi klima açık 100km 10 litre şehirler arası klima açık 110-120 arası 8 litre
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2012, 23:40:41 »
Emin Bey, eğer aracınıza lpg taktırmayı düşünüyorsanız tavsiyem Zavoli marka taktırmanızdır. Servisteki ustanın söylediğine göre VVTİ motorlara en iyi uyumlu olan Zavoliymiş.( Ben ustanın yalancısıyım :) )  23.000 km'de iken taktırdım, şuan da 47.000 km' de ve hiçbir sıkıntı çıkarmadı şu zamana kadar. Performansta % 10 fark oluyor, ilk taktırdığınızda bunu hissetmeyebilirsiniz ama belirli km sonrası anlayabiliyorsunuz. Yakıt konusunda ise iyi bir depo ile ş.içi ( 38 litre) 430  km gidiyor...   (Corolla 2008 Model )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2012, 05:22:26 »
benzer şikayetlerle önce 2006 corollaya, sonra 2010 1.6 corollaya lpg taktırdım.

size tavsiyem brc gibi sağlam bir sistem taktırın. sonra niye daha evvel taktırmamışım diyeceğinizi idda ediyorum.

lpg ortalama tüketim 9.10 civarı şehir içi.      uzun yol 3.000 km. yaptım klima devamlı açık  ortalamam 7.lt  tüketim oldu. daha ne olsun.

araç benzinliyken nereye gitsem acaba ne yakar diyordum.

şimdi ise acaba nereleri gezsem diyorum.

not. 3 yıldır lpg kullanıyorum.
Uyari!
Ağzınızı Kullanmaya Baslamadan Önce Beyninizle Baglantisini Kontrol Ediniz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 21, 2012, 14:46:25 »
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim . dediğiniz gibi aracıma binmeye korkuyorum benzinden dolayı. aracı 2011 ocakta aldım aracım 8.900 km de daha. benzinden muzdarip olduğum için çoğu yere diğer aracım ile gidiyorum. en iyisi iyi bir lpg taktırmak. peki dizel araç lpg ye göre daha mı az yakıt harcıyor?