0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra yeniden giriş yaptım ama sorunum hiç değişmedi. Burada kaliper pimlerinde sorun yaşayan var mı? Ben sürekli araç garantideyken götürdüm yaptırdım ama sonuç hep aynı sürekli ses geliyor özellikle geçme taşlı yollarda. Geçenlerde toyota servis müdüryle konuştum kaliper pimleri başımıza bela oldu dediler. Daha öncede bu konuyu yazmıştım belki bugüne kadar çözüm bulan olmuştur diye tekrar açtım teşekkürler...
peki kaliperde boşluk olduğunu kaliperleri sökmeden anlayabilirmiyiz yani bir sallanma vs oluyormu elle bakınca
kaliperleri söktüreceksiniz.balataları tutan değil kaliperleri tutan pimler var.üstünde körükleri var.o pimlerin geçtiği yuvaya tornada içine burç yapıyorlar yada teflonla sarıp kalınlastırıp yerıne takıyorlar.teflon geçici çözüm.yada pimler 150 tl kaliperlerde 600 civarı.Yada her taraf için 750*2 yaklasık 1500 yakın bir para verip değiştieceksiniz.
Ben garantideyken servise 5 kere falan götürdüm ama çözüm bulamadılar sürekli değiştiriyorlardı,değişince de 2 hafta sonra aynı ses hiç değişmiyordu. Bende aracın garantisi bitince yaptırmadım bir daha ve yaptırmıyorum da ama servis her gitttiğimde soruyor kaliper pimlerine de bakalım mı diye bende gerek yok diyorum )))
Ben kendi hatamdan dolayı duydugum bir ses yüzünden götürdüm servise. Adamlar kaliper pimlerini değiştirmişler. Dedim ne alaka pimlerle. kırılmış dediler. Şu an bir değişiklik yok zaten. Genel merkezden aramalarını bekliyorum. Yine basıcam kalayı.
Tuncay bey zararı varmı bu kaliper piminin.. ne işe yarıyo tutmaktan başka
Bunun araca yada on takima zarari varmi acaba? Benim aracta son 1 haftadir boyle bir ses yapmaya basladi. Satip kurtulmak lazim artik Yeni corolla'yi bekliyoruz bakalim.