Gönderen Konu: 2001 corolla debriyajdan gelen ses  (Okunma sayısı 2243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
2001 corolla debriyajdan gelen ses
« : Eylül 17, 2012, 23:20:21 »
arkadaşlar öncelikle merhaba. benim bir sorum olacaktı sizlere. araç boşta çalışırken içten içten bir ses geliyor debriyaja basınca ses kesiliyor aceba nedendir. yardımcı olursanız sevinirim
toyoda

Toyota Club Türkiye

2001 corolla debriyajdan gelen ses
« : Eylül 17, 2012, 23:20:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 corolla debriyajdan gelen ses
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2012, 23:27:47 »
arkadaşlar öncelikle merhaba. benim bir sorum olacaktı sizlere. araç boşta çalışırken içten içten bir ses geliyor debriyaja basınca ses kesiliyor aceba nedendir. yardımcı olursanız sevinirim

Debriyaj bilyasıdır muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2012, 22:34:12 »
ama hocam debriyaj bilyasından olsa debriyaja basınca gelir ama benımkı debriyaja basınca kesiliyor. bir de otomobil ısınınca daha fazla ses geliyor.
toyoda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2012, 11:51:54 »
Debriyaj bilyası ve baskının bitmesinden. Aynı ses bizdede var debriyaja basılmazsa içeride su akıyormuş gibi oluyor basınca normal sese geliyor. Araba kaç KMde bilmiyorum ama yavaş yavaş ömrünü tamamlamış bilya ve baskı.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2012, 00:40:12 »
cevabın için sağol ercüment hocam, arac 192000 de ben 175000 de almıştım. bazıları da prizdirek rulmanından olabilir demişti ama tabi ben bilemiyorum neden olabileceğini söylediğiniz gibiyse problem yok değişir . bir de ercüment hocam buraya fotoğraflar nasıl yükleniyor.
toyoda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2012, 11:22:14 »
cevabın için sağol ercüment hocam, arac 192000 de ben 175000 de almıştım. bazıları da prizdirek rulmanından olabilir demişti ama tabi ben bilemiyorum neden olabileceğini söylediğiniz gibiyse problem yok değişir . bir de ercüment hocam buraya fotoğraflar nasıl yükleniyor.

bu kodun arasına fotoğraf linkinizi yerleştirin oluyor. İsterseniz facebook'a yükleyin orda fotoğrafı üzerinde URLsini kopyala yapıp arasına yapıştırın. Olmadı imageschack.us'tan yükleyebilirsiniz ordan direct linki kopyalayıp koyabilirsiniz :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris candır...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2012, 02:54:06 »
Baskı balata bitiminden kaynaklanan bir sestir,ilk fırsatta değiştirinçünkü şehir içi normal kullanımda bu sesi duymaya başladıktan sonra ortalama 1 ay içerisinde balata biter,kuş cıvıltısına benzer bir ses yapmaya başlamıştır bu da bilyalardan kaynaklanır aracı zorlamamaya itina gösterin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2012, 22:50:04 »
aynı ses benim aracımda da var belki üç dört ay oldu bunu fark edeli. ama daha değiştirmedim ve aracı seri kullanırım. şimdilik performansta vede son hızda bir değişim görmedim. bakalım önümüzdeki günlerde aldığım çelik bijonları takmak için baskı balata, disk ve fren balatasına birlikte halledicem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2012, 00:52:11 »
debriyaj setini değiştirdim halloldu arkadaslar , balatanın kulağının biri kopmuş ses ondan geliyormş.
toyoda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2012, 01:06:53 »
Halolduğuna sevindim kazasız belasız kullanırsınız inşallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 27, 2012, 11:06:00 »
İhsan Bey, en son  debriyaj  baaskı balatayı ne zaman değiştirdiniz?