Gönderen Konu: 1,6 Avensis Elegant 2005 satılıp Honda Elagance alınırmı?  (Okunma sayısı 1690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2 yıldır kullandığım Avensis'i satıp Honda Elagance alsam pişman olurmuyum?
Elegance da aynı donanım yok.Çift taraflı klima, ferah ve büyük iç hacim, bagaj büyüklüğü ve daha kaliteli malzeme Avensis in artıları.
Honda da sunroof ve otomatik vites seçeneği cazip geliyor.Ayrıca 4-5.000 tl ile aracı 3 yaş yenilemiş olurum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: 1,6 Avensis Elegant 2005 satılıp Honda Elagance alınırmı?
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2012, 20:36:32 »
Ümit Bey kendiniz de söylediniz, ferah ve büyük iç hacim, kaliteli malzeme (ki  yeni Avensis'in dahi bizim kasalardaki malzeme kalitesinin ötesine geçmediğini düşünüyorum) ve geniş bagaj hacmini kenara atıp bunların üzerine fazla bir şey katmayan bir araç almak ne kadar iyi olur. Eğer şu an kullandığınız araçtan sıkıldıysanız bu konuda bir şey söyleyemeyiz. Yeni bir yüz yeni bir dizayn farklı bir hava katabilir tabi. Ama bence ortada aman aman bir durum yoksa hiç girmeyin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2012, 20:38:21 »
2011 Civic elegance için konuşacağım.

2011 Civic elegance ile İstanbul-Ankara, Ankara-İstanbul arası uzun yol tecrübem oldu. Araç LPG' liydi. Konfor olarak gayet başarılı bir araç. Performansı çok iyi. Motor sesi inanılmaz harika. Motor sesine doyamıyor insan. Özellikle vites düşürdüğünüzde (F1 şanzıman vardı) yerinden ok gibi fırlıyordu. Otomatik 1.6 için performansı çok başarılıydı.

Araçta VSA mevcuttu. Yol tutuşu yeterli seviyede ve VSA ile birlikte aracı yoldan çıkarmak çok zor. Honda Civic'in bu kasası için en farklı şey sürüş tarzı diyebilirim. Kullanması çok zevkli. Direksiyon manevrası diğer araçlardan daha farklı. Bi kere direksiyon küçük ve çok güzel yol kavrıyor. Bunun zevki çok ayrı.

Avensiste olan ve Civic'te bulamayacağınız şey Avensis'in yumuşaklığı olacaktır. Avensis 1 gömlek daha konforlu. O da D sınıfının getirdiği ölçülerden kaynaklanıyor. Ama Civic konforsuz anlamına gelmiyor bu asla.

Benim kendimce bir sözüm vardır. "Her insan hayatında bir kez Honda Civic sahibi olmalıdır. Ben 2002 civic satıp Avensis aldım. İnanın aklım honda'da hala...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2012, 20:43:19 »
2011 Civic elegance için konuşacağım.

2011 Civic elegance ile İstanbul-Ankara, Ankara-İstanbul arası uzun yol tecrübem oldu. Araç LPG' liydi. Konfor olarak gayet başarılı bir araç. Performansı çok iyi. Motor sesi inanılmaz harika. Motor sesine doyamıyor insan. Özellikle vites düşürdüğünüzde (F1 şanzıman vardı) yerinden ok gibi fırlıyordu. Otomatik 1.6 için performansı çok başarılıydı.

Araçta VSA mevcuttu. Yol tutuşu yeterli seviyede ve VSA ile birlikte aracı yoldan çıkarmak çok zor. Honda Civic'in bu kasası için en farklı şey sürüş tarzı diyebilirim. Kullanması çok zevkli. Direksiyon manevrası diğer araçlardan daha farklı. bir kere direksiyon küçük ve çok güzel yol kavrıyor. Bunun zevki çok ayrı.

Avensiste olan ve Civic'te bulamayacağınız şey Avensis'in yumuşaklığı olacaktır. Avensis 1 gömlek daha konforlu. O da D sınıfının getirdiği ölçülerden kaynaklanıyor. Ama Civic konforsuz anlamına gelmiyor bu asla.

Benim kendimce bir sözüm vardır. "Her insan hayatında bir kez Honda Civic sahibi olmalıdır. Ben 2002 civic satıp Avensis aldım. İnanın aklım honda'da hala...

+ olarak koltukları aşırı rahat. 2012 sini kullanma imkanım oldu.  Fakat malzeme kalitesi için aynısını söyleyemeyeceğim. Özellikle ön konsol bildiğin plastik. Kimileri bunun özellikle yapıldığını söylüyor. Güneşte çatlak ve zarar oluşmaması içinmiş. Bilemiyorum ne kadar doğru. Ama kullanımı güzel bir otomobil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2012, 21:00:26 »
Yoldaki Dalgalanma sorunumdan kurtulsam böyle bir düşüncem olmayacak. Kimse his etmiyor ama bana batıyor.
 Ayrıca Honda nın vitesi de çok cezbediyor.Avensis ten bu şartlar altında vazgeçmem ama eşimden ötürü otomatik almam gerekiyor gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2012, 21:21:49 »
Bu takasa Kemal abi den başkası evet demez... Aslında biraz düşünse oda demez ama neyse..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2012, 21:29:42 »
Kemal abi az sonra sat kurtul diyecek diye bekliyorum zaten. Tabi küs değilse bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2012, 00:05:22 »
Ben olsam Avensisten inip Hondaya binmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2012, 20:41:46 »
 Ümit bey o dalgalanma olayından müzdarip iseniz. Hiç heveslenmeyin. Ben Civic'i çok severim ama aynı şekilde yolda aşırı dalgalanıyor. Bunu KEmal amca bile biliyor yani o bile farkında... Araçta kesinlikle yola oturma gibi birşey beklemeyin Corolla'da olduğu gibi...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2012, 15:54:46 »
avensis-accord in , avensis-civic out :)
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !