Gönderen Konu: CivicEco  (Okunma sayısı 1519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
CivicEco
« : Eylül 17, 2012, 11:26:56 »
honda,her yıl ortalama yüzde 7 büyüyen Türkiye otogaz pazarına CivicEko markalı otomobille adım atıyor.hedefleri ise en az bin otomobil satmakmış.araclar otogaz dönüşümüne hazır olarak üretilip dönüşüm bayiler tarafından özel geliştirilen dönüşüm kitleriyle yapılacakmış.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Toyota Club Türkiye

CivicEco
« : Eylül 17, 2012, 11:26:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: CivicEco
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2012, 11:29:30 »
Sanki bana sadece ismini değiştirmişler gibi geldi, bildiğimiz tüplü Civic değil mi bu şimdi :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2012, 11:32:31 »
Sanki bana sadece ismini değiştirmişler gibi geldi, bildiğimiz tüplü Civic değil mi bu şimdi :)

koca hondaya da yakısmaz tüplüsüde var demek :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2012, 18:32:01 »
bayılıyorum şu hondanın dizel inadına.. adamlar prensipli arkadaş.. dizel motor, gemi - kamyon - otobüs - minibüs motorudur otomobile konmaz diyor başka da birşey demiyor..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2012, 18:44:34 »
ocakmı fırınmı ki kardeş tüp olsun dese ne olacaktı ? :D

bayılıyorum şu hondanın dizel inadına.. adamlar prensipli arkadaş.. dizel motor, gemi - kamyon - otobüs - minibüs motorudur otomobile konmaz diyor başka da birşey demiyor..
CRv ler 2,0 dizel  değilmi :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2012, 18:52:24 »

Prensipli olmaları takdire şayan .

Fakat civic e 1.6 dizel bir motor katsalar satışları en az ikiye katlarlar ve bu araçları sadece satmakla iş bitmiyor satış sonrasından kazanacakları parayı da düşünürlerse baya büyük bir pazar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2012, 19:01:25 »
ocakmı fırınmı ki kardeş tüp olsun dese ne olacaktı ? :D
CRv ler 2,0 dizel  değilmi :)

1 - CRV otomobil değildir SUV dir
2 - 2.0 değil 2.2 lt hacminde bir dizel motoru vardır.
3 -  2.2 lt dizel motoru 2005 ve 2006 model accord larda sınırlı sayıda denediler ve otomatik şanzımanla dizel motorun yüksek torkunun uyumlu olmayacağını öngörüp manuel şanzımanla piyasaya sundular ve konforsuz olduğunu görüp derhal vazgeçtiler.. otomobiller bireysel kullanım için üretilen konfor odaklı araçlar oldukları için yakıt tüketimi aslında geri plandadır.. en azından bizim gibi akaryakıta astronomik ücretler ödemeyen dünyanın birçok ülkesinde bu durum böyledir.. bilmem açıklayıcı olabildim mi.. dizel motorun otomobillere uygulanmasının tartışılması gerek bence hatta onunda öncesinde dizel motorlara otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar ve tam otomatik şanzımanların bağlanması da tartışılmalı.. çünkü bu şanzımanların özellikle debriyajı otomatikleştirilmiş manuel şanzımanların kaldırabileceği torklar sınırlıdır ve dizel motor ile  birarada kullanılması piyasada bu yüzden oluşan çok fazla kronik soruna sebep olmaktadır.. honda yıllardır en iyisini yapıyor en sorunsuz olan benzinli ve manuel araçlar üretiyor.. tam lüks modellerde de otomatik şanzımanı konfor ihtiyacı olarak zorunlu koyuyor fakat dizele asla yönelmiyor.. bence toyota da dizele hiç bulaşmamalıydı.. saygılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 19, 2012, 19:15:13 »
CRv nın suv oldugu nu iyi ki söylemiş bulunduz.Aydınlatıcı cevabınız  sayesinde  öğrenmiş oldum.
honda da toyota da mazda da dizel konusunda geri kaldılar.Bana göre Japonlar Avrupalı otomobil üreticileri karsısında dizel motor  konsunda son derece basarısızlar.Hondanın 1,6 dizel motoru olsa türkiyede kullanmayacakmı.Nedenını gemı vapura baglıyorsunuz orasıda ayrı gerçi.
Söylediğiniz nedenler gercekten çok komik.Dİzelin torku sayesinde otomatik sanzuman kullanmamak.
Bmw 5,20 5,23 5,30 larda veya mercedesin çogu araçları veya diğer avrupalı üreticilerin çogu arabası bu işi bilmiyor.Honda hala 2,2  i-ctdi otomatik olarak piyasaya sunuyor.
Ama kendi görüşümdür katılmamakda en doğal hakkınız Japonlar dizel olayını beceremediler.küçük hacimli turbo beslemeli motorlarda japonlar çok geride kaldı..Piyasada toyotanın 2,0 2,2 d cat motorları var elbette ama avrupalı üreticiler 2,0 elde edilen torku  gücü 1,6 1,5 hacimli motorlarda elde ediyor.
Toyota 1,4  dizeli var 60 bin liraya sat geri 2 ay sonra piston segman değişelim de yazık günah alan insanlara.

Japonların dizeli sevememesini eften püften sebepler bağlamak bir okadar komik.yarın mercedes te cıkar kardeşim bu aygaz mı der tüp lu olsun.

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2012, 19:33:24 »
CRv nın suv oldugu nu iyi ki söylemiş bulunduz.Aydınlatıcı cevabınız  sayesinde  öğrenmiş oldum.
honda da toyota da mazda da dizel konusunda geri kaldılar.Bana göre Japonlar Avrupalı otomobil üreticileri karsısında dizel motor  konsunda son derece basarısızlar.Hondanın 1,6 dizel motoru olsa türkiyede kullanmayacakmı.Nedenını gemı vapura baglıyorsunuz orasıda ayrı gerçi.
Söylediğiniz nedenler gercekten çok komik.Dİzelin torku sayesinde otomatik sanzuman kullanmamak.
Bmw 5,20 5,23 5,30 larda veya mercedesin çogu araçları veya diğer avrupalı üreticilerin çogu arabası bu işi bilmiyor.Honda hala 2,2  i-ctdi otomatik olarak piyasaya sunuyor.
Ama kendi görüşümdür katılmamakda en doğal hakkınız Japonlar dizel olayını beceremediler.küçük hacimli turbo beslemeli motorlarda japonlar çok geride kaldı..Piyasada toyotanın 2,0 2,2 d cat motorları var elbette ama avrupalı üreticiler 2,0 elde edilen torku  gücü 1,6 1,5 hacimli motorlarda elde ediyor.
Toyota 1,4  dizeli var 60 bin liraya sat geri 2 ay sonra piston segman değişelim de yazık günah alan insanlara.

Japonların dizeli sevememesini eften püften sebepler bağlamak bir okadar komik.yarın mercedes te cıkar kardeşim bu aygaz mı der tüp lu olsun.

tuncay bey yukarıda hondanın dizel motoru "otomobillere" koymama prensibinden bahsettim ama siz bana dizel CRV örneğini verdiğiniz için CRV nin otomobil değilde SUV olduğunu belirtmek zorunda kaldım.. diğer dedikleriniz kişisel görüşünüzdür, diyecek birşeyim yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2012, 19:54:46 »

Honda otomobiller için dizel 1.6 i-DTEC motor üreteceğini 2011 sonunda duyurmuştu.

http://www.arabam.com/haber/Son-Haberler-Honda-16-litrelik-dizel-getiriyor/Detay-294108

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2012, 20:18:23 »
Honda otomobiller için dizel 1.6 i-DTEC motor üreteceğini 2011 sonunda duyurmuştu.

http://www.arabam.com/haber/Son-Haberler-Honda-16-litrelik-dizel-getiriyor/Detay-294108

bundan haberim yoktu öğrenmiş olduk teşekkürler.. sonradan honda yöneticileri de umarım toyotanın yöneticileri gibi "kontrolsüz büyüdük, kaliteden ödün verdik" şeklinde bir açıklama yapmak zorunda kalmazlar.. bir anda hem dizele hem civic eco ile lpg ye hemde hibride doğru yayılıyorlar umarım kalitede düşüş olmaz.. gerçi hala hondanın civic'e dizel motor koyacağını hayal edemiyorum ama neyse..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2012, 21:14:51 »
bence toyota ile honda nın yuksek pazar sahıbi oldukları ulkelerde dizele ve daha az yakan turbo  benzinli araca talep az olduğu için ar-ge arastırmalarını baska yönlere kaydırıyorlar.yoksa toyota da honda da hyundai nin yaptıklarından daha iyisini yaparlar diye düşünüyorum.