0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Doğrudan parklara bağlarsan, içeriye tuş çekmene gerek yok.Parkları açınca, gündüz farları da çalışır. En kötü ihtimal, sigorta yanar. Onu da daha yksek olanınla değiştirirsin.Parklar ile beraber değil, ayrıca çalıştırmak isterseniz, içeriye düğme çekmen şart.
sigorta dışında başka bir yeri yanmaz değil mi? durduk yere başımıza iş açmayalım sonra
Peki içeriye düğme şartı olmadan, araç çalıştığı zaman direk yanacak bir sistem olsa nasıl olur. Mesela benim araçta klima olmamasına rağmen, klima tesisatı hazır. Aracın motor bölümündeki klima soketine aracı çalıştırınca direk elektrik geliyor. Ben oraya bağladım gündüz farlarını. Arabayı çalıştırınca yanıyorlar, aracı stop edince de sönüyorlar. İsteğe bağlı olarak da bir röle yardımıyla farlar yanınca sönmeleri sağlanabilir.
Eğer çakmak kontağa bağlı ise ki bağlıdır ordan alabilirsiniz araç çalıştı mı yanar söndü mü otomatik söner .
Her halukarda kaputun altında kontağı açınca elektrik gelecek bir kablo mutlaka vardır. Aramak lazım
Çakmaklık en kolay olanı ama direk aküden alınıp araya anahtar konması en kısa yolu Diğer bir yer kontak anahtarından alınabilir ama biraz profesyönellik gerektirir.. Çünki kontağa her zaman elektrik gelir..
hafta sonunu iple çekiyorum bağlantıyı yapmaya bir türlü fırsatım olmadı. Arkadaşlar önerilerinizi dikkate alarak bağlantıyı parklardan almak daha kolay geliyor gözüme. Son kez sizlere danışayım benım aklımda olan şekil doğru bir yöntem midir söyleyin size zahmet. Parklara giden kabloyu kesip gündz farının kablolarını ek yapmayı düşünüyorum doğru mudur?
öyle de yapabilirsin ama ampül patlarsa devre tamamlanmadığından hiç biri yanmaz.. Onun yerine parklara giden 2 kabloyu sıyır kesme.. Senin ledlerdeki 2 kabloyu tek tek bağla.. Dikkat et benim aldığım gündüz ledinde + ve - vardı.
+1Led ampullerin hepsinde + ve - olur onadan bağlantıyı tam bantlamadan önce deneyin fakat denerken dikat edin + kısmı aracın şasesine yeya - uca temas etmesin yoksa kısa devre olur ve sigorta yanar .