Gönderen Konu: Avensis far temizleme yapılıyor mu? ve tavsiye  (Okunma sayısı 7796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Avensis far temizleme yapılıyor mu? ve tavsiye
« : Eylül 17, 2012, 02:02:04 »
Herkese merhaba

2004 avensis elegant aracımı yeni aldım. Farın biri kırılma sonucunda toyota yetkili servisinde orjinali ile değişmiş. Şimdi aracımın farının biri yeni duruyor diğeri kirli-eski duruyor. Orjinalini sordum Toyan a 1619 TL işçilik hariç fiyat istediler. Bu modelleri bilirsiniz, far mercek zenon motorlu, içi temizleniyormuş, bunu yapan yerler varmış öyle duydum.

Farın iç kısım temizliği yapılırmı? Yapılırsa bunu yapan Ankara' da tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı?

Far temizliği yaptıran varsa sonuç ne oluyor merak ediyorum?

Şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Avensis far temizleme yapılıyor mu? ve tavsiye
« : Eylül 17, 2012, 02:02:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis far temizleme yapılıyor mu? ve tavsiye
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2012, 08:15:23 »
Hocam Istanbul Kartal daki usta kargo ile servis veriyor diye hatırlıyorum. Bence farın yenisini alın daha iyi.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2012, 11:24:27 »
bilinmeyen bir yere yaptırırsanız farların içinde balık bile besleyebilirsiniz. benim 2 takım farım çöpe gitti bu yüzden.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2012, 11:40:25 »
Herkese merhaba

2004 avensis elegant aracımı yeni aldım. Farın biri kırılma sonucunda toyota yetkili servisinde orjinali ile değişmiş. Şimdi aracımın farının biri yeni duruyor diğeri kirli-eski duruyor. Orjinalini sordum Toyan a 1619 TL işçilik hariç fiyat istediler. Bu modelleri bilirsiniz, far mercek zenon motorlu, içi temizleniyormuş, bunu yapan yerler varmış öyle duydum.

Farın iç kısım temizliği yapılırmı? Yapılırsa bunu yapan Ankara' da tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı?

Şimdiden teşekkürler

yan sanayi link altta kullananlar memnun bildiğim kadarıyla 1650 liraya 5.5 adet far alırsın

http://www.yedekparcabul.com/UrunDetay/11801-toyota-avensis-t25-03-06-far-lambasi-sol-mercekli.aspx
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2012, 17:02:37 »
bende depo marka kullanıyorum. gayet memnunum ama istanbulda bir yerde yaptıranlar olmuştu konuyu görünce yardımcı olacaklardır.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2012, 17:51:24 »
Ben Şirinevler de yaptırdım. Gece gidilebilir hale geldi. Muayeneden de geçti (muayne Haziran).
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2012, 18:12:29 »
Bu far sorunundan ben de muzdariptim. 2004 model Avensis'im için servis 800 lira fiyat biçti. İşçilik hariç. Kendiniz de temizleyebilirsiniz zımpara cila vs. Fakat biraz el becerisi ve dikkat gerektiriyor. Ben ne yaptım, arkadaş gibi gittim ve Depo marka far aldım. 240 lira + 20 lira taktırma ile 260 liraya mal oldu. Pek bir farkı da yok diğerinden. Tek sevmediğim yanı farın alt kısmında  Depo yazıyor. O da yakından dikkatli bakmazsan belli olmuyor. Bu arada şunu da öğrendim, bazı kaskolarda poliçede bir defaya mahsus far değişimi yapılıyor ve hasarsızlık indirimin de devam ediyor. Bu da aklınızda bulunsun bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2012, 18:21:03 »
yan sanayi link altta kullananlar memnun bildiğim kadarıyla 1650 liraya 5.5 adet far alırsın

http://www.yedekparcabul.com/UrunDetay/11801-toyota-avensis-t25-03-06-far-lambasi-sol-mercekli.aspx

Çağrı bey fiyat çok ucuk.. Daha 1 ay olmadı ben 2 farımı da depo ile değiştirdim..  Tanesini 200 tl ye aldım. Zenonlarımda renk farkı vardı orjinal balastlarla beraber D2s ampülleride çıkardım tek tip clearvision
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-clearvision-d2s-xenon-set-8000-k-93421259/detay

la değişitirdim.. Şu an farlarım da açık yolum da..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2012, 00:32:28 »
depo marka farı nerde bulurum ve bu far motorlumu? forumdan araştırdığım kadarı ile depo marka far içi boş geliyor şimdiki orjinal farımın içini bu fara uyum sağlarmı takabilirmiyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2012, 16:31:19 »
depo marka farı nerde bulurum ve bu far motorlumu? forumdan araştırdığım kadarı ile depo marka far içi boş geliyor şimdiki orjinal farımın içini bu fara uyum sağlarmı takabilirmiyim?

Merhabalar. 2004 Model Avensis Comfort'uma Depo marka far taktırdım ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Benimki motorlu. Aşağıda linkini vereceğim sitede farlar mevcuttur. Ve motorludur. Buradan satın alabilirsiniz sanırım. Japon otomobil parçaları satan yerlerde de buna yakın fiyatlarda bulabilirsiniz aynı farı.

http://www.parcayedek.com/916-toyota-yedek-parca-avensis-aydinlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2012, 19:17:45 »

Depo far içi boş geliyor ama mercek ve kablo tesisatı hazır ..Motoru çıkarıp yeni fara geçiriyorsunuz gerisi ampül tasımak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2012, 22:01:00 »
Çağrı bey fiyat çok ucuk.. Daha 1 ay olmadı ben 2 farımı da depo ile değiştirdim..  Tanesini 200 tl ye aldım. Zenonlarımda renk farkı vardı orjinal balastlarla beraber D2s ampülleride çıkardım tek tip clearvision
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-clearvision-d2s-xenon-set-8000-k-93421259/detay

bu far değil ki zenon biz komple fardan bahsediyoruz
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 19, 2012, 01:56:27 »
Merhabalar. 2004 Model Avensis Comfort'uma Depo marka far taktırdım ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Benimki motorlu. Aşağıda linkini vereceğim sitede farlar mevcuttur. Ve motorludur. Buradan satın alabilirsiniz sanırım. Japon otomobil parçaları satan yerlerde de buna yakın fiyatlarda bulabilirsiniz aynı farı.

güzel siteymiş teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 19, 2012, 12:15:30 »
Herkese merhaba

Şimdiden teşekkürler
bende daha önce çok araştırdım temizletmek için ama maddi imkansızlıktan yaptıramadım istanbul bostancıda farcı altan usta denen biri var adamın sadece işi bu far temızleme ve kırıklarını giderme bizim model araçların far mercegının ıcerısındeki reflektör plastik oldugundan zamanla ısıdan dolayı deforme oluyor ve mercekte kararma yapıyor bu altan usta plastık olan reflektörü dökümden yaptırdığını söledi ve en az 6 yıl ömür garantisi verdiğini söledi...
RAV4 2.0 OV EXTRA 2005 BENZİN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2012, 14:24:18 »

selam

200 tl ye 1 adet ampul ve balastı değiştirdin dimi? komple far değil heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2012, 14:36:59 »
Herkese merhaba

Şimdiden teşekkürler

servisin verdiği fiyat komple set. benzer problem bende de oldu. servis eğer ampulde problem var ise onu değiştiriyor ancak balast bozuk ise tamir edilmiyor. komple far ile beraber değiştiriyorlar. yani far, ampul ve balast. zaten xenonlar da ampulü tek değiştirmek pek tercih edilmiyor çünkü renk farkı oluyor.

Toyota, Avensislerde yan sanayi parça kullanımını engellemek için D4S ampul kullanıyor. buda pıyasada pek yok. olsa bile tek ampul 400- 500 tl.

D4S ampulu D2S ampule çevirmek içinde ara bir kablo var. ( benzer problem Meganelarda da oluyormuş) bu kabloyu bulursan problem yok. ben İzmirde 1001 aksesuarda değiştirdim. toplam 450 tl para verdim (2 ampul 8000k, 2 balast) işçilik dahil. eski balastlara dokunmadılar. kablolarıda kesmeden kablo dışındaki plastiği sıyırıp diğer ara kabloyu eklediler.

Afyonda problem başladığında 2-3 elektrikçiye götürdüm kimse anlamadı. " abi sen servise götür dediler" servisinde rakamları belli.

Durum bu. karar senin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 26, 2012, 18:16:27 »

osman bey fiyatlar üzerinde yazan fiyat mı ?

servisin verdiği fiyat komple set. benzer problem bende de oldu. servis eğer ampulde problem var ise onu değiştiriyor ancak balast bozuk ise tamir edilmiyor. komple far ile beraber değiştiriyorlar. yani far, ampul ve balast. zaten xenonlar da ampulü tek değiştirmek pek tercih edilmiyor çünkü renk farkı oluyor.

Toyota, Avensislerde yan sanayi parça kullanımını engellemek için D4S ampul kullanıyor. buda pıyasada pek yok. olsa bile tek ampul 400- 500 tl.

D4S ampulu D2S ampule çevirmek içinde ara bir kablo var. ( benzer problem Meganelarda da oluyormuş) bu kabloyu bulursan problem yok. ben İzmirde 1001 aksesuarda değiştirdim. toplam 450 tl para verdim (2 ampul 8000k, 2 balast) işçilik dahil. eski balastlara dokunmadılar. kablolarıda kesmeden kablo dışındaki plastiği sıyırıp diğer ara kabloyu eklediler.

söylediklerinize bi yere kadar katılıyorum...  Ama D4s olayı biraz karışık.. 

Piyasada çok değişik fiyatlarda ampüller var D2s den bahsediyorum..

Philips üzerinden çıkan ampül teki 100 tl..

philips yan üretimi philips photon 65 tl..

Modacar üretimi 50 tl..

bahsettiğiniz ara kablo 12 tl.. Normal piyasada bulunabiliyor..

Komple zenon d2s set almak isterseniz eğer..
philips 450 tl
clearvision 130 tl..

Siz 1001 otoya baya para vermişsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 26, 2012, 18:36:08 »
osman bey fiyatlar üzerinde yazan fiyat mı ?

Verdiğim sitedeki fiyat 209 lira. Ben Japoncunun birinden 240 a almıştım aynı ürünü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 29, 2012, 14:03:09 »
güray hocam geçenlerde çalıştığım işyerine boya korumacılar geldi seyyar arabayla gezip boya koruma yapıyorlarmış.fiyat uygun olunca yaptırdım gayette güzel oldu neyse arkadaşında ford focusu vardı farlar sapsarı olmuş çok kirli görünüyordu.sana da yapalım boya koruma dedi far temizliğide hediye olsun dedi.farı ısladı bişi aldı eline sürterek tertemiz yaptı.su zımparasıymış sanırım elindeki şey.eğer far camlrının kirlenmesinden sararmasından matlaşmasından bahsediyorsan bu şekilde 20-30 tl ye tertemiz yapıyolar.bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 30, 2012, 05:06:45 »
güray hocam geçenlerde çalıştığım işyerine boya korumacılar geldi seyyar arabayla gezip boya koruma yapıyorlarmış.fiyat uygun olunca yaptırdım gayette güzel oldu neyse arkadaşında ford focusu vardı farlar sapsarı olmuş çok kirli görünüyordu.sana da yapalım boya koruma dedi far temizliğide hediye olsun dedi.farı ısladı bişi aldı eline sürterek tertemiz yaptı.su zımparasıymış sanırım elindeki şey.eğer far camlrının kirlenmesinden sararmasından matlaşmasından bahsediyorsan bu şekilde 20-30 tl ye tertemiz yapıyolar.bilginize.

Avensis lerde farın az göstermesine sebep olan şey dış mika koruyucu kısmın güneşten solması değildir. Sizinki sadece dış görüntüyü kurtarır.. Önemli olan merceğin içindeki yansıtıcının boyası mı denir artık onun deforme olması görevini yapamamasıdır...