Gönderen Konu: CORONA mı COROLLA SW mi  (Okunma sayısı 2518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
CORONA mı COROLLA SW mi
« : Eylül 16, 2012, 22:19:01 »
ARKADAŞLAR 10.000 - 11.000 TL BUTÇEM VAR
TOYOTA CORONA MI SIZCE YOKSA
1.3 YADA 1.6 COROLLA SW Mİ
KAFAM KARIŞTI

Toyota Club Türkiye

CORONA mı COROLLA SW mi
« : Eylül 16, 2012, 22:19:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: CORONA mı COROLLA SW mi
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2012, 02:58:41 »
Bence o paraya en iyi corona/carina alınır ya da 93 öncesi corolla. SW corolla için şunu söyleyebilirim ki inanılmaz bir denge sorunu var o araçta, virajlarda, hele ki yağmurluysa hava arkayı anında bırakıyor(nereden biliyorsunuz demeyin, babamların vardı sw bir corollası, ben de kullandım uzunca bir süre). Ayrıca ağırlığı kasasına göre çok çok çok hafif bir araç. Bence corona çok daha oturaklı bir araçtır, ancak satarken daha zor gider ve yakıtı da birazcık fazladır corollaya nazaran. 90-93 kasa bir corolla candır, sizin işinizi fazlasıyla görecektir ve bence bir sonraki kasadan çok daha oturaklıdır. 1.6dan aşağı motorlusundan almazsanız da tadından yenmez.

(http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-full-orjinal-muayene-2014-arac-telefonlu-ilk-sahibinden-trsiz-99442383/detay  örnek olsun diye bir ilan koydum, bu kasasını çok severim corollanın ve de tavsiye ederim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2012, 14:51:16 »
corolla sw 1.6 birde tüplü oldumu  :)  coronalar çok yakıyor birde galiba 2000 motor olduğundan
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2012, 15:06:20 »
bu sizin isteklerinizle doğru orantılı. eğer "iş yapıyorum, geniş bagaj lazım, çok yakmasın, yüksek süratlere çıkmam zaten vs". diyorsanız, 1,6 corolla station wagon derim. yok eğer " bana bagaj lazım değil, yakıt da dert değil, yeter ki araç bastığımda gitsin, yere otursun" diyorsanız corona derim.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2012, 16:21:07 »
bu sizin isteklerinizle doğru orantılı. eğer "iş yapıyorum, geniş bagaj lazım, çok yakmasın, yüksek süratlere çıkmam zaten vs". diyorsanız, 1,6 corolla station wagon derim. yok eğer " bana bagaj lazım değil, yakıt da dert değil, yeter ki araç bastığımda gitsin, yere otursun" diyorsanız corona derim.

:alkis: :alkis:
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2012, 20:59:59 »
yani sw kasa bıraz dezavantaj savrulma ve hafiflik yönunden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2012, 01:31:49 »
yani sw kasa bıraz dezavantaj savrulma ve hafiflik yönunden

Yani evet, biraz, çünkü inanın bu bir izlenim duyum veya bir başkasının anlatması değil, bizzat kendimin ve ailemin yaşadığı bir durum; siz hiç 1000kg SW bir araç gördünüz mü? İnanın 2cm derinliğinde su birikintisinden geçerken sağa sola kayan bir araçtı (bakımları tam, lastikleri yeni).
Ama sedan modellerin ağırlık dağılımları kesinlikle çok daha iyi. Ve bence size tavsiyem ya azıcık zorlayıp 93 sonrası kasa almanız ya da eldeki bütçeyle (satarkenki zorluğa razı olursanız) bir corona, ama bu yol tutuşu ve duruşu çok iyi olan bir araçtır veya 93 öncesi kasa sedan (eldeki paraya tam uyan).

Son olarak size bir öneri daha getireyim, size gerçekten çok iyi bir seçenek olacaktır; Mitsubishi Carisma 1.8GDI, eldeki bütçeye en fazla 1-1.5 ilaveyle çok iyi birini alabilirsiniz. Aracın 1.8 olduğuna bakmayın, inanın 1.6lardan az yakar, sorunsuzluk konusunda en az corolla efsane kasalar kadar iyidir ve inanın tank gibi bir araç, özellikle uzun yolda kendimi bu kadar güvende hissettiğim başka bir otomobil olmadı. Eskiden LPG uygulaması yoktu ama şimdilerde uygulanıyor bu motora, ama inanın benzinli bile iyidir, vites oranları tam olarak ekonomi için ayarlanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2012, 03:39:41 »
hepsini bir arada yapma sansimiz yokmu yav ::)
sw corollayi basariz abi ufaktan da makyaj,basinca savrulmayi keseriz zaten gitmem demez 1.6 lar :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...