Gönderen Konu: Corolla HB - Kış Lastiği mi alayım, zincir mi, palet mi, çorap mı alayım ?  (Okunma sayısı 3929 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Merhabalar.
Aracım 2003 Corolla HB.
Lastik ebadım: 195/60/15
Şu anda üzerinde 3 aylık Hangook K715 Yaz lastiği mevcut.
Malumunuz, kış yaklaştı, ve ben Ankara'da ikamet ediyorum, bilirsiniz Ankara'da kışın araç kullanmak kutuplarda araç kullanmaktan zor oluyor maalesef :)
Bu yüzden kış gelmeden siz değerli ve tecrübeli kullanıcılardan tavsiye almak istedim.

Öncelikle şunu belirtmek isterim, Allah'ın izniyle Şubat ayında bir yavrumuz dünyaya gelecek, eşimin hamileliği nedeniyle çok sık hastahanelere gitmek durumunda kalıyoruz, kışın da bu iş aynen devam edecek ve doğum da şubata denk geldiği için araç her zaman hazırolda beklemek durumunda. Bir de her gün araçla işe gidip geldiğimizi varsayarsak beni hiç sıkıntıya sokmayacak bir çözüm bulmam gerekiyor.

Sabırla sorularıma vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

1- Şu anda aracın üzerindeki Hangook K715 lastiği almadan önce epey araştırmıştım, kışın da iyi bir performans verdiğini öğrenmiştim, aslında birazda bu yüzden bu lastiği tercih etmiştim. Sizce kış lastiği olarak kullanabilir miyim?

2- Kış lastiği olarak en fazla adet fiyatı 150 TL yi geçmeyecek hangi lastikleri önerirsiniz, hangisinden en iyi performansı alabilirim? Gürültü sarsıntı vs. hiç önemli değil, sadece yolda bırakmasın, şehir içinde istediğim yere götürsün yeterli.

3- Kış lastiği aldıktan sonra ekstradan zincir vb. ürünlerden de edinmem gerekir mi?

4- Kış lastiği almadan yaz lastiğinin üzerine zincir taksam sizce uygun olur mu?

5- http://www.hepsiburada.com/liste/autosock-kar-lastik-corabi-aracinizi-kisa-hazirlayin-grup600/productDetails.aspx?productId=otctnautosock&categoryId=20024789#Gorseller Bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? İşimi görür mü? Yaz lastiğinin üzerine taksam sıkıntı olur mu? Yoksa illa kış lastiği almalımıyım?

6- http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20024789&Productid=otm091623 bu ürünü de ilk kez görüyorum. Bilgisi olan varmı, işe yarar mı dersiniz?

7- Kışa girmeden önce her türlü öneriye açığım. Lastikler haricinde sizce neler yapmalıyım, püf noktalar nelerdir?

Herkese kazasız ve güvenli sürüşler dilerim. Umarım bu kış da geçtiğimiz kışlar gibi bilinçsiz, sorumsuz ve acemi şoförler yüzünden yollarda kalmayız. :(

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Murat bey Ankara gibi karın çokça yağdığı ve yerden geç kalktığı bir şehirde kesinlikle kışlık lastik almanızı tavsiye ederim. En kötü kışlık lastik en iyi yazlık lastikten daha iyidir. Ben 2 sene önce petlas almıştım bu sene 3. yılı olacak son 2 yıldır çok memnundum. Kesinlikle tavsiye ederim. Hem yerli malı hemde fiyatı diğer firmalara göre daha uygun. Ben Pursaklarda oturuyorum geçen sene yağan karı hatırlarsınız o durumda bile ne zincir ne de lastiğe ek olarak başka bir aparat gerekmedi. Kışlık lastik yetti. Bu arada doğacak çocuğunuzu Allah analı babalı, sağlıklı sıhhatli büyütsün inşallah :) Şimdiden hayırlı olsun.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Kış lastiği en iyisi olur Ankarada.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Murat bey Ankara gibi karın çokça yağdığı ve yerden geç kalktığı bir şehirde kesinlikle kışlık lastik almanızı tavsiye ederim. En kötü kışlık lastik en iyi yazlık lastikten daha iyidir. Ben 2 sene önce petlas almıştım bu sene 3. yılı olacak son 2 yıldır çok memnundum. Kesinlikle tavsiye ederim. Hem yerli malı hemde fiyatı diğer firmalara göre daha uygun. Ben Pursaklarda oturuyorum geçen sene yağan karı hatırlarsınız o durumda bile ne zincir ne de lastiğe ek olarak başka bir aparat gerekmedi. Kışlık lastik yetti. Bu arada doğacak çocuğunuzu Allah analı babalı, sağlıklı sıhhatli büyütsün inşallah :) Şimdiden hayırlı olsun.

Serkan bey teşekkür ederim iyi dilekleriniz için öncelikle. Dediğiniz gibi Ankara'nın kışı çok yaman siz de Ankara'da yaşadığınız için iyi biliyorsunuz. Evet geçen sene resmen Ankara çuvalladı. Yollar hiç tuzlanmadı, temizlenmedi, çok sıkıntılar yaşandı. Petlas'ın hangi lastiği bahsettiğiniz lastik. Fiyatlarını bir araştırayım.

Zincir ve palet hakkında ne düşünüyorsunuz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
murat abi doğacak çocuğunu allah analı babalı ve sıhhatli büyütsün şunu söyleyeyim sarsıntısız adam gibi lastiğin rotunu bozmak istemiyorsan palet, veya ben zinciri çıkardıktan sonra lastiği rota sokarım derseniz zincir. çorap hiç tavsiye etmem güzel ürün ama taşta filan kolay yırtılabilir bence
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
murat abi doğacak çocuğunu allah analı babalı ve sıhhatli büyütsün şunu söyleyeyim sarsıntısız adam gibi lastiğin rotunu bozmak istemiyorsan palet, veya ben zinciri çıkardıktan sonra lastiği rota sokarım derseniz zincir. çorap hiç tavsiye etmem güzel ürün ama taşta filan kolay yırtılabilir bence
Teşekkür ederim kardeşim sağolasın. Kış bittikten sonra illaki bi rota sokarız o sorun değil ama, şimdiye kadar hiç zincir falan takamdım, bu çorap biraz daha pratik göründüğü için ilgimi çekmişti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti

Serkan bey teşekkür ederim iyi dilekleriniz için öncelikle. Dediğiniz gibi Ankara'nın kışı çok yaman siz de Ankara'da yaşadığınız için iyi biliyorsunuz. Evet geçen sene resmen Ankara çuvalladı. Yollar hiç tuzlanmadı, temizlenmedi, çok sıkıntılar yaşandı. Petlas'ın hangi lastiği bahsettiğiniz lastik. Fiyatlarını bir araştırayım.

Zincir ve palet hakkında ne düşünüyorsunuz acaba?

Bence zincir ve paketi aklınızdan çıkartın,  hem zahmetli hemde rot balans ayarından dolayı maliyetli olabilir. Ben 2 senedir hiç zincire ihtiyaç duymadım. Hani bolu dagi gibi bir yere gidersinizde o zaman zincirinizi bagajda bulundurursuz. Petlasin zaten tek modeli var galiba.  Adı snowmaster olabilir. Zaten kışlık lastiği alınca rahatlığını farkedeceksiniz.  Bir kaç yerden fiyat alıp burada paylasirsaniz fiyatla ilgilide konuşuruz burada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
serkan abi palet takılan araçların bildiğim kadarıyla rota girmesine gerek yok sadece zincir di yanlış hatırlamıyorsam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
serkan abi palet takılan araçların bildiğim kadarıyla rota girmesine gerek yok sadece zincir di yanlış hatırlamıyorsam

Palette durum nasıl bilmiyorum ama hiç ihtiyaç duymadım bugüne kadar.  Hem zincir hemde diğer aparatlari çıkartıp takmak bana zahmetli geliyor. Zaten kar kış takiyorsun bi zahmet zinciri az gidiyorsun yol açılıyor, o şekilde takir tukurda devam edemiyorsun mecbur tekrar sök :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
palette işte sorun yok galiba çünkü palet düz yani nasıl anlatım lastiğin üzerine ekstra derinlikli bir tabaka koyuyursun ama zincir de sarmal yapıda olduğundan dolayı rahatsız ediyor. Önceden istanbul kurtköyde zincir kullandığımız için anlıyorduk paletide babam bir arkadaşının qasqahi de kullanmış onda normal lastik gibiymiş fazla hissettirmemiş serkan abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
arkadaşlar bende gecen kış 2 tane kormoran kış lastiği aldım 2 bin km yaptım ve bu yılda tayinim antalyaya cıktı lastiklerin garantisi devam ediyor lastikleri yozgat ta bi arkadaşa bıraktım kışın satcak ilginenlere duyrulur...
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
tanesi 100 tlden 4 tane çıkma kış lastiği aldım (205-55-16) lassa snoways era  dördüde 2010 model.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Zincirin kopması ve çamurluklara zarar vermesindense (Ankara da uzun süreli takılı kalacaktır) kış lastiği almanızı tavsiye ederim.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Evet kış lastiği almaya karar verdim ancak umarım zincire ihtiyacım kalmaz...