Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 09, 2025, 05:16:56
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»
Konu:
xenon far sorunu
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: xenon far sorunu (Okunma sayısı 2035 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A-
xenon far sorunu
«
:
Eylül 13, 2012, 20:46:38 »
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün farketmiştim aracımın sağ farı titreyerek yanıyordu önce önemsemedim ancak dün akşam sağ farın yanmadığını gördüm. Xenon ampulun bozulduğunu düşünerek fiyatını sormak için Ankara daki bir servisi aradım 572tl olduğunu söylediler. Fazla değilmi dedim hayır normal fiyat dediler. Daha önce başına gelen oldumu? Bunun daha ucuz bir çözümü varmıdır?
Toyota Club Türkiye
xenon far sorunu
«
:
Eylül 13, 2012, 20:46:38 »
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '11
7 kere teşekkür etti
46 kere teşekkür edildi
Ynt: xenon far sorunu
«
Yanıtla #1 :
Eylül 13, 2012, 21:42:40 »
Geçen sene 90 tl ye D2S ampulü almıştım. Parçacıya gidiyorsunuz. Ampulün kodunu veya kendisini veriyorsunuz. Orijinalinden istiyorum diyorsunuz ve elektrikçide taktırıyorsunuz.
Orjinal demeyi unutmayın. Muhtemelen Bosch vereceklerdir. Hem Çin hemde Avrupa yapımı var. Çin olanı tercih etmeyin.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Eylül 13, 2012, 21:51:16 »
Bu xenon hakkında bilgim yok D2S standartmı servis şasi numarasını alarak fiyatını söyledi. 2008 model elegant corolla için aynımıdır. Ampulu sökemem sanırım bu işlem için en iyisi özel bir servise gitmek sanırım. Teşekkürler fiyatını duyunca biraz rahatladım. Servisin fiyat farkı çok fazla farklı bir marka modelmi takıyorlar bir özelliğimi var ki bu ampulun?
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
7 kere teşekkür etti
46 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Eylül 13, 2012, 21:54:26 »
Muhtemelen aradığınız ampul bu:
Bu arada yanlış yazmışım Philips olacaktı.
http://m.youtube.com/watch?v=kL6heqV96Ng
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
7 kere teşekkür etti
46 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Eylül 13, 2012, 21:56:13 »
Özelliği daha iyi ışık vermesi. Satın alır iken de ampulden veya telinden değil plastik kısmından tutmaya özen gösterin.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
7 kere teşekkür etti
46 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Eylül 13, 2012, 22:01:33 »
Bu arada Ampulu söktürün ve ampulle Parçacıya gidin . Farklı ampul var ise içinde yanlış yönlendirmek istemem.(D2R gibi)
Yan sanayi Philips (Çin) tampon baskı gibi bir baskıya sahip. Orijinalde serigrafi gibi baskı var.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Eylül 14, 2012, 21:27:30 »
Teşekkürler.Akşam aracı çalıştırdım ne olduysa far yandı ancak sonra yine söndü. Lamba sağlam görünüyor bu durumda sanırım sorun balast denen parçada. Yeni fark ettiğimden fiyat araştırması yapamadım bu parçanın fiyatını biliyormusunuz? Yarın gidip ya serviste ya da sanayide baktırıcam ama bir fikrim olsa iyi olur. Bu parçanında orjinali veya sahtesi varmı nasıl ayırt edebiliriz.Şimdiden teşekkür ediyorum.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
TOYOTA GİBİ ADAM
2 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Mart 26, 2013, 18:13:39 »
merhaba bendede 2009corolla var. orjinan xenon farımda aynı sorun bendede var sağ far yanıyor belli bir süre sonra kapanıyor tekrar açıp kapatıyorum farı yanıyor. problemi siz çözdünüzmü çözdüyseniz nasıl bir yöntem buldunuz ve maliyet nedir paylaşırsanız sevinirim. bende servise sordum kit olarak değişiyor 570,00tl gibi bir rakam verdiler ayıptır yaww:)
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
alemın etıket oldugu yere bız fıyat basarız ....:)
Araç: Auris
Kan Grubu: B+
2 kere teşekkür etti
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Mart 26, 2013, 22:57:23 »
servısın sıze verdiği fiyat komple xenon kit fiyatıdır ampullerın en kalıtelısının fıyatı 80 tl cıvarı en ıyısı sanayıden ampulu alın ve duzgun bır elektrıkcıye taktırın geçmiş olsun
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
her zaman japon..
Kan Grubu: ---
7 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #9 :
Mart 26, 2013, 23:06:36 »
hakkaten ya 500 tlye ampul fiyatı veriyorlarsa bir triger kayısınıda 10 bin tlye değistiriyolar galiba
)
bu arada xenon kitinin şasesini nereye bağlamıslar ona bir bakın.. eğer sökülcek bir yerdeyse söküp daha sonra tekrar güzel bir şekilde sağlam ve tam şase alcak sekilde takın..
bendede sağ ampul yanmıyordu.. hoş benimki eski model ama balastım ve ampulum sağlamdı ikisinide söktüm sol tarafta denedim oluyordu.. sonra şase kablosunu baska yere bağladım çalısıyor.. ayrıca 80 100 tlden baslayan komple kitler var ya gidip bir far ampulu balastı için o paralar çok.. hem serviste parçadan da işçiliktende fazlasıyla kar etme cabasnda..
ufak seyler için makul çözümler bulmak daha iyi olur.. neticede aracın can damarını bakım yaptırmıcanız altı üstü bir ampul.. benim fikrim bu tabi kolay gelsin
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
TOYOTA GİBİ ADAM
2 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Mart 27, 2013, 12:20:53 »
sorun ampüldenmi ona tam emin değilim çünkü arada bir yanıyor ampül. şimdilik bu şekilde idare edeceğim. kendim müdahale etmek istemiyorum. xenonlarda yüksek voltaj elektrik oluyormuş riskli iş:))
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E140 (2007-2013)
»