Arkadaşlar,
2006 model Avensis Elegant 2.0 otm aracimi yaklasik 1.5 yıl önce 160.000 km ikinci el olarak bir Toyota Servisinden aldım. Gerek mekanik, gerekse kaporta açisindan çok iyi durumdaydı.
Satın aldığım servis müdürü şirket arabası olarak kullanmış. Dolayısı ile tüm bakımları eksiksiz ve zamanında yapılmıştı.
1.5 yılda 40.000 km yaptım ve yine tüm bakımlarını Toyota yetkili servislerinde yaptırdım.
200.000 km bakımına bir kaç hafta sonra götürecektim ki, bu hafta başında, normalde yerinden hiç kıpırdamayan hararetin kırmızı bölgeye ulaşmasa bile çok yaklaştığını farkettim.
Hiç riske etmedim ve hemen servise götürdüm. incelediler ve sonuç, aracın hararet yaptığı ve önemli bir masraf gerektirdiği yönünde oldu.
Sorunun tarifini kısace şöyle yapıyorlar; üst bloğu alt bloğa bağlayan civataların bağlandığı alt bloktaki dişler sıyırmış. bu sıyırma sebebi ile su kaçırmış, su kaçırdığı için hararet yapmış.
Yabancı forumları araştırdım. 1AZ ve Camrylerde kullanılan 2.4 lt lik 2AZ motorların bu diş sıyırma problemi farklı kasalardaki farklı araçlarda görülmüş. Hatta bu sıyıran dişler için yan sanayi firmaları bu motor numaralarını referans göstererek tamir takımları üretmişler.
Sonuç olarak 1991 yılından beri 5. Toyotamı kullanıyorum ve aslında kalitesinden gayette memnunum.
Bu başlığı bir şikayet anlamında değil, bilgilendirme amaçlı yazıyorum.
Yetkili servis motor bu kadar açılmışken piston, segman değişimi öneriside yaptı ve gerekli işlemleri yapıyorlar.
Garanti süresi bittiği için hatırı sayılır bir miktar bile olsa tamirini yaptırıyorum.
Herkese sorunsuz günler dilerim.
Selamlar.