0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar iyi aksamlar. Bundan yaklasık 10 ay önce 23/12/2011 tarihinde yaris'imi sattım. Fakat 1 gün önce evime gelen bir trafik cezası cıktı karsıma 03/12/2011 tarihine ait. Kaçak OGS geçişine ait. İşin anlamadığım kısmı şu ; birincisi aracı satarken hiç bir borcu harcı cıkmadı, ikincisi ise gelen tebligatta fotoğraf mevcut değil. Bu cezayı ödemek zorundamıyım ? yoksa başka bir çözüm yolu varmı. Benim bildiğim ceza tebligatı 7 ile 14 gün içinde gelmesi gerektiği ve fotoğraf olması ? Bu konuda yardımcı olurmusunuz
bununla ilgili daha önce de tartışmalar yaşandı. ehliyeti olmayan insanlara ya da hiç bulunmadıkları yerlerde ihlâl yaptığına dair trafik cezası geldiğini duyduk. bir an önce itiraz edin.
Aynı olay başıma geldi. ogs@kgm.gov.tr adresine e mail gönder ve durumunu anlat. İmkanın varsa ruhsatın fotoğrafını çekip e postaya ekle. Bir haftaya kalmaz ceza iptal ediliyor.
Arabayı sattım cezada belirtilen tarihten 20 gün sonra. Satış evrakını göndersem olurmu acaba ?
Ben baska bir sey sormakistiyorum, arac satarken ogs devri otomatikman mi oluyor yoksa ayriyetten mi devretmek gerekiyor?
ödeme,nereden bulacaklar seni