Gönderen Konu: orjinal kaporta nasıl anlaşılır  (Okunma sayısı 7961 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
orjinal kaporta nasıl anlaşılır
« : Eylül 12, 2012, 14:19:19 »
racımızdaki kaporta parçalarının orjinal olup olmadığını yani değişme olmuşmu nasıl anlarım.acaba araç şasi numarası veya motor numarası üzerindeki kaporta parçalarındada varmı bir eşleşme yapılabiliyormu??

Toyota Club Türkiye

orjinal kaporta nasıl anlaşılır
« : Eylül 12, 2012, 14:19:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: orjinal kaporta nasıl anlaşılır
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2012, 10:56:41 »
fikri olan yok sanırım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2012, 15:05:45 »
bildiğim kadarıyla öyle bir numaralandırma sistemi yok...
hatta söylentiler hep kazalı araçların çıkma parçalar kullanarak (aynı renk aynı model) tamir edilip hiç hasar görmemiş gibi satıldığı, bunun da öyle kolay kolay, iyice incelemeden anlaşılamayacağı yönündedir....
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2012, 15:44:26 »
peki aracı servise götürünce servis diyorki atıyorum çamurluk orjinal parça ile değişmiş.(ben önceki aracımı satarken reno r-servisine götürdüm alıcı ile birlikte eksper raporunda bunu söylüyolar ve yazılı olarak da veriyorlar) bu aracımı yeni alırkende toyotaya gidip aynı işlemi yapmak istedim fakat toyotanın kendi araçlarına eksper raporu vermediğini öğrendim sonrada özel bir servise giderek ordaki ustaların söylemlerine göre aracı aldım.ama genede merak ediyorum bunun bir yolu olmalı diye düşünüyorum eğer bilgisayarlı bir sistemle tesbit edilebiliyor ise demekki bilgisayarın değişimi tespit ettiği bir data var o nedir???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2012, 16:06:11 »
ben şimdiye kadar ekspertiz yapmayan toyota servisine rastlamadım, biz de toyota aldık, serviste ekspertiz yaptırdık, daha önce de birkaç kez başka servislere( toyota servisi) ekspertiz yaptırdım...
başka bir toyota servisine de sorun derim ben...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2012, 16:19:10 »
Toyota servislerde ekspertiz yapımını yasakladı arkadaşlar . Kaçak göçek işi yapan belki çıkar ama yazılı olarak değil sözlü beyan ederler diye düşünüyorum.Tanıdıgınız ustaya emanet edeceksınız baska alternatıf cıkmıyor .
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2012, 16:21:05 »
peki aracı servise götürünce servis diyorki atıyorum çamurluk orjinal parça ile değişmiş.(ben önceki aracımı satarken reno r-servisine götürdüm alıcı ile birlikte eksper raporunda bunu söylüyolar ve yazılı olarak da veriyorlar) bu aracımı yeni alırkende toyotaya gidip aynı işlemi yapmak istedim fakat toyotanın kendi araçlarına eksper raporu vermediğini öğrendim sonrada özel bir servise giderek ordaki ustaların söylemlerine göre aracı aldım.ama genede merak ediyorum bunun bir yolu olmalı diye düşünüyorum eğer bilgisayarlı bir sistemle tesbit edilebiliyor ise demekki bilgisayarın değişimi tespit ettiği bir data var o nedir???

kucuk makıneler var avuc kadar bunlar boyadaki değerleri verir . Eger boya değerleriniz 120 üzerinde cıkar ise fabrıka dısı boyanmış demektir . Değişim olup olmadıgını kapıdakı vıdalarından ve megeslerınden anlarsınız.
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2012, 16:43:32 »
Toyota servislerde ekspertiz yapımını yasakladı arkadaşlar . Kaçak göçek işi yapan belki çıkar ama yazılı olarak değil sözlü beyan ederler diye düşünüyorum.Tanıdıgınız ustaya emanet edeceksınız baska alternatıf cıkmıyor .
hadi ya, e çok saçma değil mi, madem toyota marka araçlar üzerinde böyle söz söylemeye yetkileri yok, toyota "yetkili" servisi demesinler o zaman kendilerine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2012, 16:47:24 »
hadi ya, e çok saçma değil mi, madem toyota marka araçlar üzerinde böyle söz söylemeye yetkileri yok, toyota "yetkili" servisi demesinler o zaman kendilerine...

az yetkili servis :)
toyota servisleri insani deli ediyor bazen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 13, 2012, 17:10:05 »

Bence marka adı altında verdikleri hizmetten değilde insanların art niyetleri ile mücadele etmemek adına ekspertiz hizmeti vermiyorlardır.
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 13, 2012, 17:38:29 »

az yetkili servis :)
toyota servisleri insani deli ediyor bazen
bazen gerçekten de saçma olabiliyorlar...
Bence marka adı altında verdikleri hizmetten değilde insanların art niyetleri ile mücadele etmemek adına ekspertiz hizmeti vermiyorlardır.
abi tamam öyle de, sonuçta adı üstünde yetkili servis...
sonuçta araçların hasar durumları ile ilgili de kesin kanıya varacak eleman ve ekipmanları olması lazım bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Eylül 13, 2012, 17:55:57 »
ama yinede böyle bir markanın kendi ürünü üzerine açıklama yapmaktan kaçması marka değerinin altında bir davranıştır.

ben ilk duyduğumda çok şaşırdım.birde şu tarafı var toyota servisleri bilerek ve isteyerek kendi araçları hakkında yabancı kişi ve kurumların not vermesine göz yumuyor.

nerede marka!!!!!