Gönderen Konu: Tavsiye 1.4 D-4D yoksa 1.33 lpgli araç alınmalı  (Okunma sayısı 1562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Tavsiye 1.4 D-4D yoksa 1.33 lpgli araç alınmalı
« : Eylül 10, 2012, 21:12:35 »
Merhaba arkadaşlar
arabamı değiştireceğim şunaki 1.6 gli otomatik lpg
alacağım arabayı son arabam diyeceğim nasıl olsa toyota bayağı araştırma
yaptım dize  ile lpg fiyat artışlarından tutun tartışmalarına kadar
ama kararsız kaldım sizlerle paylaşmak istedim 2010-11 model  1.33 lpg li mi yoksa 1.4 d4d karasız kaldım
dizel araba sorunlarını derdininde hiç anlamam bir yandan yılda 12 binde 25 bin kilometrem var
1.33 alayım sonrada lpg taktırayım diyorum ama dizel kullanan arkadaşlarımda dizel deyip duruyorlar
öte yandan da aynı fiyatlara 1.6 elegantlar bile denk geliyor nadiren lpgli hallerini hesapla falan yani iyice karıştı
 şimdiden sağolun

Toyota Club Türkiye

Tavsiye 1.4 D-4D yoksa 1.33 lpgli araç alınmalı
« : Eylül 10, 2012, 21:12:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Tavsiye 1.4 D-4D yoksa 1.33 lpgli araç alınmalı
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2012, 21:28:07 »
1.6 elegant alıp, LPG taktırırsanız eğer, bence çok güzel, ömürlük bir aracınız olur...
GLi'den sonra 1.33 comfort donanımı biraz boş gelebilir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2012, 21:31:07 »
Umit bey 2010 - 2011 d-4d lerin bir kısmında yağ eksiltme sorunu var eğer dizel almaya karar verirseniz ya dikkat edin yada 2009 veya 2012 almaya bakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2012, 21:33:24 »
merhaba
herşeye rağmen güvenlik ve ekonomi açısından dizel almanı tavsiye ediyorum. 2010 model d4d elegant mmt dizel arabamda yağ eksiltme ile ilgili sorunlar yaşadım hatta piston sekman değişimi garantiden geçen hafta yapıldı. toyota ürettiğinin arkasında duruyor ben hala güveniyorum. genede dizel alın derim.
Kazasız sürüşler
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2012, 21:38:33 »
Dizel araç yüksek torku ve ekonomisi sayesinde son derece zevkli kullanışı olur diye düşünüyorum. İki aracı da kullanmış biri olarak size bir senaryo çizeyim varın siz karar verin :

Farz edelim çok dik bir rampa tırmanıyorsunuz, altınızda 1.33 corolla var. Önünüze bir kamyon çıktı yavaşladınız. Solunuza baktınız yol sebest sollamaya çıkacaksınız. Aaa o da ne gaza bastınız araba gık dedi gitmedi :) İlk olarak 3. vitese çekeceksiniz 5000 devir saydırıp 4. vites( tabi rampa çok dik olduğu için araç bir de yüklü olursa süreç biraz nazlı). 4000-5000 devirlerde gezdiğiniz için de 2.60 lpg fiyatıyla tüketim had safhada.(PO istasyonlarında incir ağacını da hediye edecekler yakında :)

Senaryo 2: Aynı rampa, aynı kamyon ama araç 1.4 dizel. Sola baktınız yol boş, gaza yüklenirsiniz, dizel motor bir saniye düşünür, kedi gibi mırıldar her şartta hızlanmanın tadı tabi ki bir başka.

Tercih sizin, benzinli motorun da zevki yok mudur? Tabi ki vardır yüksek devir bandında ani hareketler yaparak gezebilmenin tadı da güzel.
Tabi ki yüksek devirde araç kullanabilecek maddi gücünüz varsa.

Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2012, 21:38:57 »
bende aracımı saattım ev aldım biraz açığım vardı aracımı onun için saattım şimdi 2008 veya 2009 d4d yada benzinli arac almayı düşünüyorum yanlız fiyattar biraz yüksek biraz beklemedeyim
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2012, 21:46:04 »
sıfır aldığımız araç 94 binde 2006 model d4d gayet güzel performansıda yeterli yakıtı gayet ekonomik sakin kullanımlarda özellikle. dizel motor sesi denilen hadise d4d motorla sanırım toyota için çözülmüş durumda benziliden ses anlamında pek bi fark yok diyebilirim. lpg ısınma lpg beyni vs sıkıntıları üst üste getirecek birşey. dizel az km yapmış düzgün bir araç alınırsa sizi üzmeyecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 10, 2012, 22:03:48 »
oh be dünya varmış desem kararsızlığımı anca anlatabirlirim bu sitedeki üç 1.4 d4d kullanıcısının tavsiyesi beni
rahatlattı ama 2012 model yapamam fakat i 2008 model olur 2009 falan aklıma  bir yandanda Ahmet beyin uyarısı 1.33 aklıma getirmem artık
can güvenliği içinde bazen güç gerekiyor galiba 
2. seçenek olarak Oğuzhan beyin dediği elegant çok güzel
biraz genç yaşta emekli olacağım 17 ay sonra
hani emekli modu dedim az ver çok gez 
bu arada mahmut bey aramanız hayırlı olsun çok güzelmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 10, 2012, 22:15:24 »
oh be dünya varmış desem kararsızlığımı anca anlatabirlirim bu sitedeki iki 1.4 d4d kullanıcısının tavsiyesi beni
rahatlattı ama 2012 model yapamam fakat i 2008 model olur 2009 falan aklıma en son gelen
eleganttı oğuzhan beyin dediği 2. seçenek olarak çok güzel biraz genç yaşta emekli olacağım 17 ay sonra
hani emekli modu dedim az ver çok gez 
bu arada mahmut bey aramanız hayırlı olsun çok güzelmiş
Teşekkürler .

Ümit bey bende dizel tavsiye ederim fakat dediğim gibi 2010 veya 2011 alacaksanız servis kayıtlarına baktırın eğer yağ eksiltme sorunu varsa ve çözülmemişse hiç bulaşmayın . Benim araçta da yağ eksiltme sorunu var büyük ihtimal piston ve sekman değişimi olacak umarım çözerler .

Emekliliğiniz ve aracınız şimdiden hayırlı olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 10, 2012, 22:18:04 »
allah razı olsun sağolun hocam  düşündüğüm modellerin ortalama fiyatları belli yani
benim için sınır ve son olsun dedim şimdi içim rahat