Gönderen Konu: dersaneler?  (Okunma sayısı 1067 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
dersaneler?
« : Eylül 10, 2012, 16:23:58 »
başbakan ısrarlarla dersanelerin kapatılacağını söylüyor bakalım başarabilecek mi? acaba bu karar orta ve alt gelir gruplarının yararına mı olcak yoksa uzun vadede zararlarına mı olcak hep birlikte görcez ?
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Toyota Club Türkiye

dersaneler?
« : Eylül 10, 2012, 16:23:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: dersaneler?
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2012, 17:25:02 »
Okulardaki egitim kalitesi artarsa zaten ogrencisizlikten dersaneler kapanir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2012, 17:44:29 »
ekonomi açısından yararlarına olacağı kesin. kapatılması doğru bir karar. haftada 7 gün 50 saat ders insan işi değil. derslerde verilen bilgiler ışığında sınav sistemi düzenlenirse öğrencilerin ek bir öğrenim ya da hazırlık kaynağına ihtiyacı kalmayacaktır. bu işin tabi bir de eğitimciler kısmı var. o kadar öğretmen ne yapacak ? zaten atanma sıkıntısı mevcut. düşünmeye başlanınca aile plânlamasına kadar gidiyor bu iş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2012, 18:06:05 »
ekonomi açısından yararlarına olacağı kesin. kapatılması doğru bir karar. haftada 7 gün 50 saat ders insan işi değil. derslerde verilen bilgiler ışığında sınav sistemi düzenlenirse öğrencilerin ek bir öğrenim ya da hazırlık kaynağına ihtiyacı kalmayacaktır. bu işin tabi bir de eğitimciler kısmı var. o kadar öğretmen ne yapacak ? zaten atanma sıkıntısı mevcut. düşünmeye başlanınca aile plânlamasına kadar gidiyor bu iş.

+1

bende mecburen dersaneye gidiyorum okulumuzdaki eğitim sistemi çok kötü eğer sadece okula giderek bu sene ygs - lys sınavına girersm %90 barajı geçemezdim ama dersaneye gittiğim için rahhat geçerim çünkü dersanede 9-11. sınıftaki tüm sayısal konuları baştan sona anlatılacağı için benim için bir nevi destek oluyor.

okulda bu seneki matematik- geometri hocamız dersleri sürekli boş bıraktı sadece kitaptaki yerlerden sorumluyuz diye sınavı yaptı tamam ortalamam3 oldu ama ygs - lys ne olacak
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2012, 18:36:00 »
ben yaklasık 8 yıl dershanelerde çalıstım her fırsattada şu okullarda düzgün eğitim verilsede dersaneler kapatılsın istedim.yine oldu bittiye getirildi dogru bir karar ama zamanlama yanlış türkiye de bu kadar cok genc varken rekabet ortamı varken dersanelere her zaman ıhtıyac olacaktır adı baska birsey olacaktır kayıtsız merdıven altı her ne sekılde olursa olsun olacaktır.Dar gelirli ve orta gelır duzeyındeki aileler için kısa vadede bir kazanc ggibi gözükse de bu tip aılerın cocukları dershaneler sayesinde rekabet ortamından uzaklasmıyor ve dershanelr sayesinde cok kalıteli ünüversitelere gidiyorlar.Eğer bu dersanler kapatılırsa bu cocuklara devlet okulları yetmeyecketır bir yıl boyunca butun dersler için ödediği parayı tek bir derse yani özel derse ödeyecektir peki ya diger dersler ne olacak ?aileler nasıl karsılıcaklar bu bütceyi.tam tersi ise gelir durumu yuksek olan aıllerın cocukları her türlü özel ders özel okul ımkanı sunularak digerlerinden cok cok öne gececektir.Türkiyenin ''önde gelen'' aılerın cocukları en iyi unüversitelere giderken bizim cocuklarımız malasef bunlarla rekabet edemeyecektır.eğitimde fırsat eşitliği  kaldırılmıştır.askerde zengin olan batıya parası olmayan doğuya...mantık aynı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 10, 2012, 21:15:30 »
Dünya üzerinde bir ihtiyaç var ise ne kadar yasaklanırsa yasaklansın mutlaka talep olacaktır. Fiziki ve altını çiziyorum manevi eksiklikler eğitim-öğretim işini yürütme aşamasında belimizi bükmekte. Temiz saf iyi niyetli birkaç öğrencinin geleceği,kendini bilmez aile terbiyesinden nasibini almamış çocuklar yüzünden bir mum gibi eriyip gitmekte. Öğretmenlerin karar mekanizmasında hiçbir söz hakkı yok. Herşey hazır öğretmen sadece uygulamakla mükellef. Okullarda paranın 'p' si bile yok. Allah razı olsun her Cuma cami çıkışı gani gani para döken velilerimiz ( Allah kabul etsin itirazım yok) kendi çocuklarının geleceği için iki kuruş para istendi diye kaymakamlıkta şikayet için soluk almakta. Vel hasıl-ı kelam çok doluyum arkadaşlar buraya onlarca sayfa yaşadığımız güçlükleri yazarım da ne size ne de kendime eziyet etmeyeyim.

Durumu kısaca böyle özetlemek bir nevi okullarımızda neden eğitim öğretim yeteri kadar yok sorusunun cevabı olsa gerek. Konuya dönecek olursak, başta bahsettiğimiz 'temiz saf iyi niyetli birkaç öğrenci' mecburen gelecekleri için dersanelere mecburdur. Ben de isterim , hem de canı gönülden isterim dersaneler kapansın. Ama yukarıda bahsettiğim durumlar oldukça, yasaklansa bile ,etüd merkezi, dil kursu, bilmem ne adı altında kaçak köçek yapılanmalar olacak, amaca ulaşılmadığı gibi üstüne devlet vergi ve istihdam kaybına uğrayacaktır.

Bu yeni eğitim sistemini oluştururken her ülkeye bakıldı, her bakanlıktan görüş alındı, herkese soruldu lakin ağrıma giden bir tek bizim görüşümüz alınmadı, tıp kı dersaneler kalksın mı diye sormadıkları gibi. Eee ne diyelim onlar ermiş muradına biz de çıkıverelim artık kerevetine :D
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2012, 21:39:41 »
Fazla uzun yazmayacağım, kısaca ; Milli eğitimin müfredatı ne SBS ye ne LYS ye ne de bir başka sınav sistemine göredir. Talim Terbiye Kurulu'nun belirlediği müfredat vardır. Bu müfredatlarda çeşitli branşlarda öğrencilere bazı kazanımların verilmesi amaçlanır. Ve özünde asla LYS ya da SBS olarak adlandırdığımız sınavlarda başarılı öğrenciler çıkması beklenmez. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan bütün öğretmenler bu müfredata uymak zorundadır. Bu çelişkili bir durumdur. Haliyle veliler çocukları için daha iyi bir gelecek ve iş imkanı için ek çözümler aramaya koyulurlar. Tamamen sınav sistemine yönelik çalışan dersaneler elbette başarı için daha caziptir. Çünkü sistem tamamen bunun üzerine kuruludur. Dışarıdan bakanlar ve işin içinde olmayanlar şu konuda yanılıyorlar ; Milli eğitim bünyesindeki öğretmenler "yetersizdir" .  Böyle bir çıkarımda bulunmak yanlıştır. Bir öğretmen olarak bütün objektifliğimle bunu söyleyebilirim. Sorun Milli Eğitim Bakanlığının stratejisinde saklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 10, 2012, 21:50:24 »
Milli eğitim bünyesindeki öğretmenler "yetersizdir" .  Böyle bir çıkarımda bulunmak yanlıştır. Bir öğretmen olarak bütün objektifliğimle bunu söyleyebilirim. Sorun Milli Eğitim Bakanlığının stratejisinde saklı.

Bu sözünüzün altına imzamı atarım ve bir ekleme yapmak gerekirse, dersanelerin çoğunda da zaten kaliteli eğitim yok. Dersanede de çalışmış biri olarak gördüğüm, bakanlığa atanamamış öğretmenlerin dersanelerde çalıştığıdır. Emin olunuz bakanlık okullarında görev yapan öğretmenler daha nitelikli. Dersaneleri okullardan başarılı yapan gerçek ise, o kurumların vizyonu ve meb gibi kötü yönetilmemesidir.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 10, 2012, 22:01:01 »
okulda seviye grupları olmadığı için okuldaki ögretmenler basarısız gibi gözüküyor tek mesele bu.ayrıca sunuda belırteyım sadece  bakanlıga atanamayanlar calısmazlar dershanelrde bu ayrımı yapmayın ''meb dekıler  daha nıtelıklı.'' dıye cok yanlıs olur.dersanelrde calısamayan orada yer bulamayan yetrli görulmeyen bir cok kısıde kpss ye calısıp meb e atanmıstır .bundan stajer dahı olmaz derse sokmayın dedıklerıizin cogu meb de ögretmen oldular ayrıca kaynak kitap  dıye kullandıklarınızı dershanelrdekı  o ögretmenler yazıyorlar meslektassınız ayrım yok. ben de meb de de calıstım özel kolej de de dershane de de suan da bir ünüversitede calısıyorum birbirinıze sahip cıkmazsanız size kımse sahıp cıkmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 10, 2012, 22:09:47 »
okulda seviye grupları olmadığı için okuldaki ögretmenler basarısız gibi gözüküyor tek mesele bu.ayrıca sunuda belırteyım sadece  bakanlıga atanamayanlar calısmazlar dershanelrde bu ayrımı yapmayın ''meb dekıler  daha nıtelıklı.'' dıye cok yanlıs olur.dersanelrde calısamayan orada yer bulamayan yetrli görulmeyen bir cok kısıde kpss ye calısıp meb e atanmıstır .bundan stajer dahı olmaz derse sokmayın dedıklerıizin cogu meb de ögretmen oldular ayrıca kaynak kitap  dıye kullandıklarınızı dershanelrdekı  o ögretmenler yazıyorlar meslektassınız ayrım yok. ben de meb de de calıstım özel kolej de de dershane de de suan da bir ünüversitede calısıyorum birbirinıze sahip cıkmazsanız size kımse sahıp cıkmaz.
Açıklamamda 'dersanelerin çoğu' diye bir ayrım yapmıştım. Amacım nitelikli niteliksiz olarak ayırmak değildir. Bakanlıktan istifa edip de dersanelerde çalışan çok kaliteli öğretmen tanıdıklarım da var. Yanlış anlaşılmışsam düzeltmek isterim. Niyetim dersanelerin başarılı olmasındaki ya da meb okullarının başarısız olmasındaki etmenin öğretmen olmadığını hatta meb'deki öğretmenlerin ince ince eleklerden geçerek oralara geldiğini vurgulamaktı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 10, 2012, 22:22:41 »
her iki kurum da da cok cok kalıteli ögretmenler var hatta özel kurumlarda çalışabilmek ve devamlılığı sağlayabilmek için en iyisi olmalısın iyi olamzsan ya basbakanın dedıgı gıbı baska işlere:) yada kpss kursuna gidip(yani dersanede ki ögretmenden ders dinlemeye)ordan  devlete.bu eğitim sisteminde en son suclu ögretmendir çünkü ögretmenlerin fikri sorulmadan bir sistem getirilip bunu anlatacaksın ve su kadar ögrenciyi gecıreceksın gecırmezsen kötü ögretmensin sorusturma acarım dıyor.sınıfta üstün zekalı cocukta var kaynastırma ögrenciside var haydi ögretmen buyuculuk yapsın hepsıne aynı seyi ögretsin.sonrada dısardan bakan bızler okulda bısey vermıyolar cocuklar bos gecıyor dıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2012, 07:19:34 »
Zeki Bey'e katılıyorum. Dersaneler sebep değil sonuçtur. Mevcut sistemde kapatılmaları, ülkemizin en büyük merdiven altı sektörlerinden biri olan özel ders sektörünü büyütmekten ve ailelere ilave maddi yük getirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

ben yaklasık 8 yıl dershanelerde çalıstım her fırsattada şu okullarda düzgün eğitim verilsede dersaneler kapatılsın istedim.yine oldu bittiye getirildi dogru bir karar ama zamanlama yanlış türkiye de bu kadar cok genc varken rekabet ortamı varken dersanelere her zaman ıhtıyac olacaktır adı baska birsey olacaktır kayıtsız merdıven altı her ne sekılde olursa olsun olacaktır.Dar gelirli ve orta gelır duzeyındeki aileler için kısa vadede bir kazanc ggibi gözükse de bu tip aılerın cocukları dershaneler sayesinde rekabet ortamından uzaklasmıyor ve dershanelr sayesinde cok kalıteli ünüversitelere gidiyorlar.Eğer bu dersanler kapatılırsa bu cocuklara devlet okulları yetmeyecketır bir yıl boyunca butun dersler için ödediği parayı tek bir derse yani özel derse ödeyecektir peki ya diger dersler ne olacak ?aileler nasıl karsılıcaklar bu bütceyi.tam tersi ise gelir durumu yuksek olan aıllerın cocukları her türlü özel ders özel okul ımkanı sunularak digerlerinden cok cok öne gececektir.Türkiyenin ''önde gelen'' aılerın cocukları en iyi unüversitelere giderken bizim cocuklarımız malasef bunlarla rekabet edemeyecektır.eğitimde fırsat eşitliği  kaldırılmıştır.askerde zengin olan batıya parası olmayan doğuya...mantık aynı .
Folgsamkeit macht frei...