0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ekonomi açısından yararlarına olacağı kesin. kapatılması doğru bir karar. haftada 7 gün 50 saat ders insan işi değil. derslerde verilen bilgiler ışığında sınav sistemi düzenlenirse öğrencilerin ek bir öğrenim ya da hazırlık kaynağına ihtiyacı kalmayacaktır. bu işin tabi bir de eğitimciler kısmı var. o kadar öğretmen ne yapacak ? zaten atanma sıkıntısı mevcut. düşünmeye başlanınca aile plânlamasına kadar gidiyor bu iş.
Milli eğitim bünyesindeki öğretmenler "yetersizdir" . Böyle bir çıkarımda bulunmak yanlıştır. Bir öğretmen olarak bütün objektifliğimle bunu söyleyebilirim. Sorun Milli Eğitim Bakanlığının stratejisinde saklı.
okulda seviye grupları olmadığı için okuldaki ögretmenler basarısız gibi gözüküyor tek mesele bu.ayrıca sunuda belırteyım sadece bakanlıga atanamayanlar calısmazlar dershanelrde bu ayrımı yapmayın ''meb dekıler daha nıtelıklı.'' dıye cok yanlıs olur.dersanelrde calısamayan orada yer bulamayan yetrli görulmeyen bir cok kısıde kpss ye calısıp meb e atanmıstır .bundan stajer dahı olmaz derse sokmayın dedıklerıizin cogu meb de ögretmen oldular ayrıca kaynak kitap dıye kullandıklarınızı dershanelrdekı o ögretmenler yazıyorlar meslektassınız ayrım yok. ben de meb de de calıstım özel kolej de de dershane de de suan da bir ünüversitede calısıyorum birbirinıze sahip cıkmazsanız size kımse sahıp cıkmaz.
ben yaklasık 8 yıl dershanelerde çalıstım her fırsattada şu okullarda düzgün eğitim verilsede dersaneler kapatılsın istedim.yine oldu bittiye getirildi dogru bir karar ama zamanlama yanlış türkiye de bu kadar cok genc varken rekabet ortamı varken dersanelere her zaman ıhtıyac olacaktır adı baska birsey olacaktır kayıtsız merdıven altı her ne sekılde olursa olsun olacaktır.Dar gelirli ve orta gelır duzeyındeki aileler için kısa vadede bir kazanc ggibi gözükse de bu tip aılerın cocukları dershaneler sayesinde rekabet ortamından uzaklasmıyor ve dershanelr sayesinde cok kalıteli ünüversitelere gidiyorlar.Eğer bu dersanler kapatılırsa bu cocuklara devlet okulları yetmeyecketır bir yıl boyunca butun dersler için ödediği parayı tek bir derse yani özel derse ödeyecektir peki ya diger dersler ne olacak ?aileler nasıl karsılıcaklar bu bütceyi.tam tersi ise gelir durumu yuksek olan aıllerın cocukları her türlü özel ders özel okul ımkanı sunularak digerlerinden cok cok öne gececektir.Türkiyenin ''önde gelen'' aılerın cocukları en iyi unüversitelere giderken bizim cocuklarımız malasef bunlarla rekabet edemeyecektır.eğitimde fırsat eşitliği kaldırılmıştır.askerde zengin olan batıya parası olmayan doğuya...mantık aynı .