0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Afganistan'da görev yapmış bir arkadaşla sohbetimiz oldu. Afganistan'da arabaların çoğu Toyota dedi. Oradaki yerli halka sebebini sormuş. Buralarda tamirci yok. En az arıza yapan araçlar ise Toyota marka olanlar. O sebeple buralarda Toyota çok cevabını almış. Avensis'lerin -kullanıcı hataları hariç- 160.000 km'ye kadar -Bu rakam alt sınırdır- arıza vermediğini de üç kişiden duydum. Mutlu oldum. İyi ki almışım dedim. Sizinle de paylaşmak istedim.
Afaganistan, Türkmenistan,Kazakistan vs. bu taraflardaki ülkelerde çok fazla Toyota bulunur, V6 veya 2.0 motor altı araç bulunmaz, hepsi büyük motorludur. Varlıklı azınlık dışında çok az 'sıfır araç vardır' , sıfır araçların çoğu Avalon, Avensis ve Camry gibi araçlardır. 2.el olanlar da BAE , Dubai, Kuveyt gibi ülkelerden kelepir fiyata alınıp getirilir.Bir depo max 5 dolara falan dolduğu için gittiği yere kadar binilir bu araçlara. Türkmenistan da çalıştığım dönemde V6 Toyota Camry'yi 5-6 bin dolara alabiliyordum. Lakin keyifle araba sürülecek bir yol olmadığı için, her yer dümdüz çöl olduğu için istersen sıfır Lexus'a bin keyfi yoktu. Çok zorlu şartlarda araç kullanan Ortadoğu ülkelerinde Toyota herzaman bir numaradır, aynen söylendiği gibi dayanıklılığı , sorunsuzluğu ve konforu en önemli nedendir. Motor hacmi büyüyünce Toyota bizim ülkemizde yanında rakip diye gezen pek çok markayı ezip geçiyor.
Aynen öyle, ama bizim Toyota'lar (auris,corolla) ne derece Ortadoğu pazarındaki araçların kalitesine yaklaşır bilmiyorum. Oralarda devlet araçlardan vergi almıyor neredeyse, bizim corolla'ya bindiğimiz fiyatlara Camry'ye biniyorlar, Toyota'da elini korkak alıştırmıyor, basıyor kaliteyi. Araplar'da hakkını verip 3 yılda arabayı 150.000 km ye getirip Türki cumhuriyetlere, Afganistana falan ucuza veriyorlar. Ayrı dünyalar bizimkiyle.
Evet.Burada Toyota galerisinden Camry fotolarini paylastim. En full modeli,29000 $. Hem de 8000 milde.
güzel paylaşım.sonuç toyota avensis-corolla-auris hepisi aynı
http://www.toyota.com şuradaki fiyatlara baksanıza. araçların gerçek fiyatı bunlar, bizim gibi vergi toplaması gereken ama vergiyi adil biçimde toplamaktan aciz ülkelerde otomobil (alırken, kullanırken,satarken bile) vergi toplama aracı olduğu için durum farklı ne yazık ki. Birde bizde Avrupa kafası var ya, çevrecilik meselesi, her türlü bize uzak bu araçlar. Forumda 2013 Avalon'u konuşacağımız günler gelir mi acaba?
Mesut Oğuz arkadaşım için cevap yazmak istedim. 2003 modeldir araç. 2.0 motor en dolusu. Yakıtı da Gürcistan'dan ucuz aldığım için o da problem olmuyor. Zevkle biniyorum. Şu ana kadar bindiğim en sağlam araç. Fiyatı da oldukça uygundu bu dolulukta bir araç için. Nisan ayında aldım 129.000 de şu an. Opel'den alt takım seslerine o kadar alışmıştım ki bu kilometre de ses çıkmayışı oldukça şaşırttı beni. Gönül rahatlığıyla alın derim. Yakıt çok problem değilse.
şakir bey (abimsiniz gerçi de) avensisiniz yeni kasa mı acaba? bende corolla dizelimi satıp avensis 1,6 elegant extra almak istiyorum bana düşüncelerinizi beğenmediğiniz yanları varsa lütfen aktarabilirmisiniz lütfen.şimdiden teşekkür ederim.