Gönderen Konu: 1.viteste takılma  (Okunma sayısı 7951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
1.viteste takılma
« : Eylül 10, 2012, 08:30:59 »
Merhaba arkadaşlar,sürekli olmamakla birlikte aracım 1.vitesten 2.vitese geçmiyor,1.viteste takılıyor,biraz uğraşıyorum sonra kendiliğinden düzeliyor.Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadım,karşılaşan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.(10.000km önce debriyaj seti değişti,şanzıman yağı yeni değişti)(2004 Yaris  1,3 sol manual)

Toyota Club Türkiye

1.viteste takılma
« : Eylül 10, 2012, 08:30:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.viteste takılma
« Yanıtla #1 : Eylül 10, 2012, 08:56:32 »
çift debriyajda durum nasıl? yani debriyaja basıp 1. vitesten önce boşa atın, debriyajı bırakın, tekrar debriyaja basıp 2 ye atın. bu durumda tepkisi nasıl?
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 1.viteste takılma
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2012, 09:32:15 »
Araç  1.vitese atılı durumdayken,2. vitese geçmiyor,1.viteste takılı kalıyor,boşada alınmıyor,bikaç defa debriyaja tekrar basıp deniyorum kendiliğinden düzeliyor.Anlıcanız 5-6 saniye uğraştırıyor,tuhaf bir durum.Allahtan herzaman olmuyor ama can sıkıcı bir durum,resmen vites kaskatı kesiliyor,tam bir şok durumu.Aslında 2 hafta önce özel servise gittim(toyotronic),bujileri filan değiştirdik,bu problemide anlattım belki şanzıman yağındandır diye yağı değiştirdik,vites körüğü ve kaputun altındaki vites aksamı yağlandı.İşin tuhafı uzun bir test sürüşüne çıktık şansa vites takılmadı,ustaya denk gelse problemin sebebi daha kolay anlaşılabilirdi.Benim korkum şanzıman dişlilerinde problem olması,inşallah başımıza iş açmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 153280
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.viteste takılma
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2019, 20:50:50 »
Merhaba acaba sonuç ne oldu hocam şuanda aynı problem bende var 1 ci viteste ara ara takılıyor çekiyorum sanki bişey tutuyor azıcık çektiğimde geliyor benim baskı zayıf  ondan diye düşünüyorum. usta kontrol etti o arada dediğiniz gibi hiç yapmadı  ::)
2001 1.4 vvt-ı  corolla 😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 153280
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.viteste takılma
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2019, 21:13:36 »
Acaba başka başına böyle bişey gelen varmı yarın baskı değişecek ama ben bu olayın baskıyla alakası varmı pek emin değilim öyle olsa öteki viteslerdede yapması gerekmezmi cevp için teşekkür ederim
2001 1.4 vvt-ı  corolla 😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '10
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.viteste takılma
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2019, 08:58:35 »
Merhabalar,

Benim 2010 model Yaris de aynı. Debriyaja basıp 2. vitese atmak istediğimde geçmiyor. Aynı sorun, vites boştayken geri vitese atmak istediğimde de oluyor. Çözüm olarak, vitesi boşa alıp debriyajdan ayağımı çekiyorum ve tekrar debriyaja basıp vitese atıyorum. İkinci seferde genellikle sorun çözülüyor.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.viteste takılma
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2019, 11:08:06 »
Debriyaj çatalı nı yağlayın düzelmezse debriyaj seti eskimeye başlamış demektir veya şanzıman yağı miadını doldurmuştur debriyaj pedalı altında paspas kalın geliyor olabilir veya debriyaj hidrolik sıvısına bakın hiç değişmediyse değiştirin yada siz yerini tam tutturamıyor olabilirsiniz genelde araca alışana kadar olabiliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.