Gönderen Konu: aracımdaki yenilikler  (Okunma sayısı 1337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
aracımdaki yenilikler
« : Eylül 09, 2012, 22:07:46 »
Herkese selam uzun suren ugraslar neticesinde bende aracımda bir iki yenilik yaptım nihayet, asagıda resimlerini paylastıgım yenilikler far sensoru ve yavas sonen iç lambadan ibaret insallah geriside gelir.İç lamba için kullandıgım devreyi bu forumdan gormustum efsane kasa için modifiye edilerek role eklenmis olan devre.Far sensoru icin kullandıgım devreyi lyt olarak ekliyorum isteyen arkadaslar cıktısını alıp pcb ye basarak yapabilirler ayrıca devrede bir iki degisiklikle saseden anahtarlamalı hale getirdim uzerinde karanlık ayar trimpotu var yapmak isteyen arkadaslar bu trimpotu cok turlu kullansınlar ki daha hassas ayar yapabilsin ayrıca farlar için gecikme yapan kondansatoru mumkuse 2200uf kullanın ilk denmemde 1000uf takılıydı fakat nerdeyse marsla aynı anda yanıyordu bende far ampullerine zararı olmasın diye paralel bir 1000uf daha ekledim 2200uf ideal gibi gorunuyor.LDR yi resimden de gorulecegi uzere direksiyon yukseklik ayar kolunun hemen yanında bir bosluga tutturuverdim gerekirse oraya silikonla yapıstırıcam ayrıca yine resimden gorulecegi uzere gerektiginde far sensor devresini devre dısı bırakacak bir anahtarı da hemen direksiyonun yanına monte ettim.Şimdilik bu kadar sorusu olan arkadaslara elimden geldigince cevap vermeye calısıcam...Kalın saglıcakla...

Toyota Club Türkiye

aracımdaki yenilikler
« : Eylül 09, 2012, 22:07:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: aracımdaki yenilikler
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2012, 22:32:41 »
abi eline sağlık :) fikir süper

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2012, 22:42:33 »
ellerinize sağlık
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2012, 22:44:30 »
ellerinize saglik :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2012, 23:00:18 »
Tesekkur ederim.İç lambası için bir video cekmeiştim ama bir turlu boyutu istenen seviyeye cekemedim o yuzden buraya atamıyorum...asagıdaki de yaptıgım far sensor devresi lyt olarak atacaktım ama oda izin verilen bir dosya degilmis o  yuzden sadece resim olarak atabildim fakat bu resimde yapmak isteyen arkadasların isini gorur...