Gönderen Konu: 2005 Model 1.6 Comfort Almak Üzereyim Araç Hakkında Düşünceleriniz Nedir?  (Okunma sayısı 1571 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
Merhaba. Bir tanıdıktan 2005 model 53.000 km de orjinal sadece tamponda boya olan avensis almak üzereyim. Araç sahibi otomatik focus aldı ve araç kullanım dışı kaldı. Araç otopark aracı ve bir rakibim daha var. Yarın akşama kadar kendisine dönüş yapmaz isem aracı ona satacak. Siz sevgili avensis kullanıcılarına ilerde hata yapmamak için sormak istediklerim var. Forumuda biraz araştırdım ancak son kez kendim sormak istedim.

1- Fiyat sahibinden.com a göre çok uygun geldi. Sizcede uygunmu. Araç derindere bakımlı zaten almadan orayada göstereceğim. Sahibi biraz acil satıyor. Piyasayı bilmiyor olabilir.
2-Öneceki aracım Megane 2 hb. idi. 1,4 Motor 98 hp. Üzerinde birde 17 inch jant vardı aldığımda. O janta rağmen şehir içi tüketimim 8,5 lt civarıydı. Ancak araç bildiğin gitmiyordu. Stok jantları ile biraz daha atakdı. Bu arada aracın kilosu ruhtsatta sanırım 1320 kg yazıyordu. Bu araç 1,6 110 hp. bu motor bu aracı taşır değil mi ? Forum geneli memnun zaten. Rallici değilim sakin kullanırım. Aşırı sürati sevmem.
3- Lpg uyumu. Malum benzin artık lüks oldu. İlk defa lpg ye geçeceğim. Araç benzinli. BRC kit taktırayım diyorum. Bu motorun LPG ile uyumu nasıl ? Sorun yaşar mıyım ?
4- İkinci el piyasası. Bu kasa için özellikle 3-4 kişi tutulmayan kasa dedi. Sakın alma satarken çok zarar edersin dedi. Bu doğrumu. Genelde 4 senede bir araç değiştiririm. İlerde ikinci elde elimde kalır mı araç ? Gerçi benim Megane içinde bu kasa tutmuyor satamazsın demişlerdi. 15 günde sattım aracı sahibinden.com da.
5- Parça fiyatları. Toyotaların parçaları çok pahalı deniyor bu doğrumu ?
6- Cd caları MP3 destekli mi?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 avensis comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 216000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
1-fiyat normal aralığında (eğer bulduğum arabaysa)
2-sakin kullanan birisi için harika ve vazgeçilmez rahatlık
3-lpg uyumlu
4-araç tutulan bir araçtır kolay satılır
5-henüz bu konuda tecrübem yok
6-mp3 destekli değil
düşünüyorsanız alın derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Araç biraz hantal. LPG uyumu süper. Herzaman alıcısı vardır. Gözünüz kapalı alabilirsiniz. Fiyat nedir, göremedim?
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Fiyatı göremedik sanırım silmişsiniz. İkinci elde belki bir Corolla kadar kolay satamayabilirsiniz. Fakat tutulmayan kasa olayı sıkma bir durum. Avensis ve Toyota kullanıcıları özellikle bu aracı severler. Çok fazla sorun çıkarmaz. Sorun çıkarmazdan kastım büyük büyük masraflara girmezsiniz kolay kolay. Ufak tefek sıkıntılar her araçta olduğu gibi Avensisde de oluyor. Biraz da şans işi bu. LPG taktıracaksanız Landirenzo olmasın derim. Bir iki arkadaşta da bende olan sıkıntılar olmuş. Araba düşük hızlarda git gel dediğimiz teklemeler yapabiliyor. Haliyle çok atak değildir. 1.6 110 bg olsa da çok seri değil. Ama kullanımı güzel ve geniş bir araç. 53 000 de olması harika. Fiyatını merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
"Bu motor bu aracı kaldırmıyor." muhabbeti Türkler tarafından uydurulmuş bir saçmalıktır. 11 saniyede 0-100 hızlanması olan D sınıfı bir araç sonuçta. Jetta 1.6, focus 1.6, megane 1.6, Audi A4-A3 1.6, BMW 3.16, golf-bora 1.6, Citroen C4 1.6, Peugeot 307 1.6, Volvo S40 1.6 gibi araçlar sanki 8-9 saniyede mi 100 km hıza çıkıyor sanıyor bu millet ben anlamıyorum!

3.5 motor chrysler 300M le onbinlerce km yol yaptım. Yakıtına dayanabilirseniz süper performanslı, şehir içi yakıtı  15 litreden aşağı düşmeyen araçlarla 0-100 hızlanmanızı 9 saniyede tamamlayabilirsiniz. Ama Avensis ortalama 7-8 litre yakıtla sizi 10-11 saniyede 100 km hıza çıkarabiliyor.

Gelelim yokuş performansına. Turbo dizel bir araç kullanmadıktan sonra rampalarda kimseyle yarışa girilmez zaten. Benzinli araçların torku bellidir. Honda Civic bile rampalarda tam performans sergileyemiyor.

Ben rampa yukarı 180 km hıza çıkmak istiyorum derseniz sizi 2.0-2.5 TDI grubuna yönlendirmek gerekir.

Toyota mühendisleri avensisin 1.6 motoruyla mükemmel uyumlu çalışan bir mekanizma yapmış. Vites oranları, motor gücünün tekerleklere minimum kayıpla aktarılması sonucu bu arabayla rahat rahat gezebilirsiniz.

Bu motor bu arabayı kaldırır mı diye soru sorulacaksa bence sadece BMW 3.16 ve Volkswagen-Audi grubundaki tüm 1.6 motorlar dikkate alınmalıdır.

Bu sabah sıkışık trafikte 2 saat boyunca klima açık dur-kalk yaparak Avensis 1.6 ile harcadığım yakıt ortalama 7.8 litre oldu. Daha ne olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
gözünü kırpmadan alabilirsin bende aynı sizin gibiydim ama aldıktan snra rahatlık ve konforu yaşamaya başladım bir zaman sonra lpg de taktırdım şuan sorunsuz kullanıyorum...hatta satıp model bile yükselticem ama seçiminizi comfort yerine elegant dan yana yaparsanız donanım farklılıklarını göreceksiniz..
RAV4 2.0 OV EXTRA 2005 BENZİN