Gönderen Konu: 2007 comfort tekleme  (Okunma sayısı 1014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
2007 comfort tekleme
« : Eylül 09, 2012, 14:21:14 »
Merhabalar.Benim hikayem şöyle:Arabamı alalı yaklaşık 1 sene oluyor.2007 comfort.İlk zamanlarda arıza lambası bazen yanıp bazen sönüyordu.Forumdan öğrendiklerim  sayesinde gaz istasyonumu değiştirdim ama boşuna.Bulunduğum ilçedeki lpg servisine gittiğimde(bakım zamanı geldiğinde)bilgisayar iki tane arıza gösterdi.Birisi fakir karışım,ikincisi 2. bobin arızası.Kalibrasyonu yaptı ve usta hemen bobin ve bujileri değiştirelim dedi.Güvenemedim.Arabam 60.000 de.Bildiğim kadarıyla yeni kasalarda iridyum buji var ve ilk değişimi 100.000 de.Usta bide hiç buji değişmediğini görünce(bakım evraklarından) ısrarla bujiler ölmüştür dedi.Ama ben sadece lpg bakımını yaptırdım.Bu arada lamba yine kafasına göre takılıyor.Arabam yazın yetkili serviste bakıma girdi.Hiçbir sorun yok.Lamba yanmıyordu o zaman.Fakat son bir aydır anlık teklemeler başladı.Tekliyor lamba yanıyor ve araba ne yapacağını şaşırıyor,devir inip çıkıyor,araba ileri geri yapıyor.Bunlar bir iki dakika sürüyor.Lamba yanmaya devam ama çekiş eskisi gibi.Lamba araba çalışırken değilde stop edip tekrar çalıştırdığımda sönüyor.Bazen aynı gün bazen ertesi gün.Bu teklemeler olurken bayramdan sonra yaklaşık 800 km uzun yol yaptım.Arabada tık yok canavar gibi.Daha çok düşük viteste yapıyor.Bu arada acaba sorun lpg demi diye bir kaç gün benzinde bindim yine tekledi.Servis yolu göründü ama lamba yanıkken ve hiç stop etmeden gitmek lazım.En yakın servis 100 km.Arıza lambası yanıkken gitsem zararı olurmu.Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.Kafanınızı ağrıttım ama durum bu.
2oo7 CoRollA  CoMFoRT 1.6 124 HP Gümüş Gri
2003 Wolkswagen GoLf 1.6  102 hp HighLiNe Atlantik mAvi

Toyota Club Türkiye

2007 comfort tekleme
« : Eylül 09, 2012, 14:21:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 comfort tekleme
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2012, 14:23:47 »
arkadasın opelinde de buna benzer bir arıza vardı.ondada dediğiniz gibi bilgisayara taktıgınızda bobin arızası diyordu.Araç çekmiyordu.lpg ye geçmiyordu .Lpg servisi kitin beynını ve enjektörlerini değiştikten sonra düzeldi.Bobin felan değiştirmedi.lpg kiti martlasıda ecogas idi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 10, 2012, 16:23:23 »
Yani diyorsunuzki bilgisayardaki arıza kodunada güven yok.Ama benim lpg den olsa tahminim benzinde yapmazdı.Bilmiyorum.Bu arada bu durum pek kimsenin başına gelmemiş galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 10, 2012, 17:48:10 »
hocam opel servisinde baglattık ondaki arıza koduda sizin dediğiniz gibibobin arızasıydı.ama benzınde bir sorun yoktu opelde.İl defa dforumda sizden duyuyorum böyle bir şiayeti.bakın forumda mehmet bey var.kendisi çorum brc bayi.Şlgili yardım sever bir arkadaş.lpg hakkında sormak istediğinizi mehmet beye sorun kesin yardımcı olur.
konu linki bu :http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22408.msg631422;topicseen#msg631422
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 10, 2012, 19:46:04 »
Teşekkür ederim Tuncay bey ilginizden dolayı.Bi şekilde çözümüne bakacağız artık.İyi akşamlar