0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şehir dışında durum nasıl peki ? o normal mi ?
şehir içi bir depo ile 320 gidiyosam şehir dışında 400 gidiyorum
ozaman bence bakım zamanı gelmiş olabilir. Hava filtresi, gaz filtresi, gaz kelebeği, frenleri kontrol ettirmek lazım
aklıma başka birşey gelmiyor, bakımları yapıldı, frenlere falanda bakıldı ve gereksiz sürtünme yapmıyorsa frenler, geriye sizin sürüş şekliniz kalıyor gibi
ama arkadaş 15 litrelerden bahsetmiş şehiriçinde bence aşırı fazla bir tüketim. normali 10 litre civarıdır bence
abi ben mi yanlış hesaplıyorum 35 litre ile 340 -380 km aralığında gidiyorum demişti ortalama 350 diyelim 350/ 35 litre = 10 litre 100 km tüketimi gayet normal bu araç yazın 400 km yi rahat yapar düşüncesindeyim .Ankara fiyatları ile 10 x 2,35 = 0,235 krş km sarfiyatı daha ne olsun 1.4 arabalar yakıyor 280-300 krş. Neyin kafasını yaşıyorsun sen diye bir şarkı vardı onu söylemek geldi içimden .
31-32 litre LPG ile ortalama 300 km gidiliyosa (şehir içi)10.5 litre benzinle ortalama 100-115 km gidiliyosa ki öyle bu mevsimde (şehir içi) lpg ye geçmekte çok geç kaldığımı tekrar farkettim ama 1 ay içinde lpg ye geçiş yapıcam. (lovato/BRC)ama şu ruhsata işlettirme işlemleri gözümde büyüyo. işten izin alması alsamda bir günde yetişmeme ihtimali vsbence LPGnin en büyük avantajlarından biri de çift deponun verdiği psikolojik rahatlıktır. yakıt yüzünden yolda kalma durumu olmaz.ben arabamı aldığımdan beri hiç fulleyemedim maalesef. ama lpg de 80-90 tl ye fulle diyebilmek çok hoş geliyo kulağa.