Gönderen Konu: 2011 corolla 1.6 comfort extra motor sesi problemi  (Okunma sayısı 5559 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
2011 corolla 1.6 comfort extra motor sesi problemi
« : Eylül 07, 2012, 13:08:35 »
iyi günler arkadaşlar iki yıldır sıfır aldığım 2011 corolla 1.6 comfort extrayı kullanıyorum. Sürekli kullanışta dikkatimi çekerdi ama dün 2010 cruze ve 2011 1.4 tsi passat kullandıktan sonra daha fazla kafamı kurcalayan bir sorum var. Arabamı kullanırken bütün viteslerde denedim gaza basınca içerde acayip bir motor sesi oluyor. Dün diğer araçları kullandıktan sonra onlarda öyle bir problem olmadığını görünce acaba benim aracımda bir problem mi var sorusu aklıma takıldı. Kullanan arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirirse çok sevinirim. Acaba sadece benim corollamda mı gaza basında içeri motor sesi geliyor yoksa bu corollada standart bir problem mi? Yani resmen gaza basınca sanki birşeyler bir yere sürtünür gibi sess geliyor. Motor yağı değişeli 5000 km oldu ama yeni değiştiğinde de aynıydı.

Toyota Club Türkiye

2011 corolla 1.6 comfort extra motor sesi problemi
« : Eylül 07, 2012, 13:08:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla 1.6 comfort extra motor sesi problemi
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2012, 13:10:45 »
benimde aracım sizinle aynı ama ben öyle bir sorun yaşamadım.Aksine motor çok sessiz.
2019 Toyota Corolla Passion

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2012, 22:35:04 »
Ufuk bey araba da lpg var mı? Benim araç da gaza ani bastığım da yapıyordu lpg regilatörü değişince sıkıntı ortadan kalktı.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2012, 22:45:56 »
Bizim aracımızda sizinkiyle aynı 2012 model benzinli ve kesinlikle içeri ses alma konusunda sıkıntı yaşamıyoruz izalasyon gayet başarılı.
‘05 Toyota Corolla 1.6 Sport HB
'12 Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-İ M/T C.Extra
‘16 Vw Passat 1.4 TSi ACT DSG Highline
'12 Volkswagen Golf 1.4 TSi M/T Trendline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2012, 13:45:19 »
Aracım lpgli ama araç benzinde ikende aynı sesi yapıyor yani lpgden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2012, 21:00:22 »
toyotaların çogunda bu var.110 km den sonra motor sesini  fazlasıyla duyarsınız.aracınızda bişey yok güle güle kullanın
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2012, 21:11:15 »
motor sesine artık eyvallah dedimde şu plastik aksamdan gelen (içerde nereden geldiği bulunamayan ses) seslere deli oluyorum. Bunun her marka araçta oluyor olduğuna inanıp teselli bulsamda bir çözümünün olduğunuda düşünmeden edemiyorum. Toyotanın parçalarının kolay sökülüp takılıyor oluşunun dezavantajı bu sanırım ( bir buluşmamızda necati ekiz ile emre nalbant kardeşimle dakikalarca konuşmuştuk) radyonun sesini 2 tık daha açmak dışında çözümü olanlara selam olsun:)

Saygılar...
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2012, 21:15:20 »
plastik sesi her araçta var.sogıuklarda daha belirgin oluyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2012, 21:22:31 »
plastik sesi her araçta var.sogıuklarda daha belirgin oluyor.
aynen abi kendi kendine geçiyor o ses sonra bir kaç gün rahatsız ediyor tam servise götüreyim diyorum ses falan kalmıyor. anlamadım gitti
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2012, 21:27:03 »
Sıcaklık farklarından oluşan bir esneme fiziksel olarak kabul edilebilir ancak buna bir çözüm getirmemek (getirememek demiyorum) bana kalırsa hoş değil. Neticede araç sahipleri zamanlarını motorun içinde değil kabinde geçiriyorlar. Bu konuda benim kadar titiz birçok arkadaşımız vardır eminim :) Birileri bu işe eğilse ciddi paralar kazanırdı heralde. Sanırım toyotanın bu klipsli yapıdan vazgeçmesi gerekiyor.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2012, 21:39:53 »
o sesler mercedesten tutun bmw y kadar var.test aracı 2012 focusun daha 1000 km olmamıs aracında da vardı.Bu sesleri ancak bişekilde kesebilirsin.frerrai porsche gibi bütün birbirine temaz eden aksamı deri kaplayacaksın.ön gögüsün hepsini.sadece  sınıflarda biraz daha değişiyor.önceki corolla hb de se fazlaydı.Versoda daha az ama babamın aracı avensiste çok daha az.Örnegin teybın arkasında ki kablolar corollada  herhangi bir izolasyon yok.avensıste üstleri süngerle kaplı.yada torpido corollada plastik .avensıste ses yapmasın dıey iç kısmını kaplamıslar.bende versoda ne yapmıstım oraya cam süngerı yaptım cızırtı yok oldu.her tarafa sünger cekecek  halimiz yok.dediğiniz gibi az yüksek teyp sesi halloluyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2012, 21:44:58 »
o sesler mercedesten tutun bmw y kadar var.test aracı 2012 focusun daha 1000 km olmamıs aracında da vardı.Bu sesleri ancak bişekilde kesebilirsin.frerrai porsche gibi bütün birbirine temaz eden aksamı deri kaplayacaksın.ön gögüsün hepsini.sadece  sınıflarda biraz daha değişiyor.önceki corolla hb de se fazlaydı.Versoda daha az ama babamın aracı avensiste çok daha az.Örnegin teybın arkasında ki kablolar corollada  herhangi bir izolasyon yok.avensıste üstleri süngerle kaplı.yada torpido corollada plastik .avensıste ses yapmasın dıey iç kısmını kaplamıslar.bende versoda ne yapmıstım oraya cam süngerı yaptım cızırtı yok oldu.her tarafa sünger cekecek  halimiz yok.dediğiniz gibi az yüksek teyp sesi halloluyor.
aynen abi avensiste ses yok ufak bir ses kapıdan geliyordu slikon spreyi sıktım o seste kalmadı ama corolla da değişik yerlerden ara ara sesler geliyor mesela sıcak havalarda direksiyon simidinin arkasında kontağın olduğu yer kendi kendine açıldı , bütün yaz öyle gezdim kendim kapatıp duruyordum havalar azcık serinledi oturdu yerine artık açılmıyor. tam da bakım zamanı geldi hepsini değiştirtçektim
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Körlerin ülkesinde, tek gözlü kral olur.
  • Araç: ---
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2012, 21:51:22 »
Arkadaslar aracin motor sesi ic kabin bolumune asiri miktarda girmesi normal bir olay degildir.Aracta mutlaka bir ariza vardir.Fakat ugultu yada suratte yol ve motor sesi olmasini istemiyorsaniz segment buyutup japonlarin amiral gemileri olan accord yada avensis e gecis yapmaniz gerekmektedir.

Ayrica aracin plastik aksam tikirti ve gicirdamalari da normal bir olay degildir.Yetkili servisin mutlak sekilde bu problemi halletmesi sarttir.

Fakat sunu da soylemek isterimki;

Bunu Turkiye de yapacak tek kurum TOFAS ve RENAULT dur.Nedeni ise montaj fabrikalarinda Trim denilen bir kisim vardir.Arac son kontrollerinde bu kisim calisanlari tarafindan sizlerin yani bizlerin bilmedigi bir cok kronik tikirti yada gicirtiyi kontrol edip mudahelede bulunurlar.

Yani bu iki montaj fabrikasinin aracini almadiysaniz araciniz serviste bulunan ve Trim konusunda hic bir bilgi sahibi olmayan elemanlar tarafindan kurcalanacak ve sonucunda kurcalandigiyla kalacaktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2012, 16:29:46 »
Motor sesi rölantide gerçekten minimum düzeyde ancak 110km'yi geçince motor sesi arabanın içinde hakim oluyor, hele çok yüksek süratlerde çok daha yüksek oluyor. Bu da doğal olarak uzun yolda insanı bir hayli yoruyor. Ben de bu durumun genel olduğu kanısındayım. Çok yüksek süratte ses gelmiyor diyen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 22, 2012, 16:31:55 »
o sesle de araba kullanmanın zevki kalmaz ki
sat gitsin bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 22, 2012, 17:51:35 »
Sizde ki gibi param bol olsa hiç düşünmeden satar daha az sesli olanını alırım ancak kredi ödeme sürecinde o lüksüm ne yazık ki yok   :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2012, 18:59:27 »
sınıfının en sessiz çalışan araçlarından biri son kasa corollalar.amortisör tekerlek sesi hariç..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 27, 2012, 02:30:02 »
Arkadaşlar C segmentte yeni kasa çıkan hemen hemen bütün gurupların arabalarını kullandım ve emin olun Toyota bunların içerisindeki en sessiziydi. aracım dizel olmasına rağmen özellikle Ford ve WV gurubunun benzinli araçlarından daha az gürültülü. Eğer bir Ford bayisine giderseniz ve Dizel araç alacaksanız ekstra yalıtım yapalım diye satarken bile ısrar ediyolar 8-). Belki size komik gelicek ama kore gurubu  araçlar bile Ford ve WV den daha sessiz :D :alkis:
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 27, 2012, 02:32:25 »
Ve evet Yiğit Boydaş'ın da belirttiği gibi tekerlek ve amortisör sesi var ve sanki arka taraf kasislerden geçerken baya bi sallanıyor gibi ancak Toyotalarda amortisörlerin sert olması standart bişey sanırım daha sağlam ve yol tutuşunun daha iyi olması için.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mehmet Kayhan İŞÇİ
« Yanıtla #19 : Kasım 26, 2012, 22:34:55 »
iyi günler arkadaşlar iki yıldır sıfır aldığım 2011 corolla 1.6 comfort extrayı kullanıyorum. Sürekli kullanışta dikkatimi çekerdi ama dün 2010 cruze ve 2011 1.4 tsi passat kullandıktan sonra daha fazla kafamı kurcalayan bir sorum var. Arabamı kullanırken bütün viteslerde denedim gaza basınca içerde acayip bir motor sesi oluyor. Dün diğer araçları kullandıktan sonra onlarda öyle bir problem olmadığını görünce acaba benim aracımda bir problem mi var sorusu aklıma takıldı. Kullanan arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirirse çok sevinirim. Acaba sadece benim corollamda mı gaza basında içeri motor sesi geliyor yoksa bu corollada standart bir problem mi? Yani resmen gaza basınca sanki birşeyler bir yere sürtünür gibi sess geliyor. Motor yağı değişeli 5000 km oldu ama yeni değiştiğinde de aynıydı.

Bu sese hasta olup Corolla alanlar var :D vites değişiminde vınnn diye gelen ses bu kasa benzinli Corollalarda var ben onceleri gıcık olmuştum acemi gazı gibi her vitete var ama alıştım :D bu arada devir düşmesi ve vuruntuyu önlüyor.
Saygılar...