Gönderen Konu: E12  (Okunma sayısı 7772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: E12
« Yanıtla #40 : Mart 28, 2014, 22:34:30 »
Burak jantların 16 mı 17 mi ? Lastik ölçülerin kaç bir de araçta spor yay var mı?

Jantlarım17'' lastiklerim  215-45-17 , zaten lastığin et payından yediğim için araç biraz sertleşti yay takarsam hepten konforumdan olurum düşüncesiyle yay takmadım aslında bu konu hakkında hala soru işaretleri var kafamda ama yayı yol tutuşu ve estetik görüntü için takıyorlar genelde ancak lastik tabanımın genışlemesi et kalınlığımın azalmasıyla zaten arabanın esnemesi azaldı yola adeta yapışıyor , malum türkiyenin yollarıda ortada yay takıp kasislerle uğraşmak istemediğim için orjinalde yanayım  :D
Makina Mühendisi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 28, 2014, 22:34:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 29, 2014, 01:08:42 »
Burak aslinda lastik secimin yanlis ayni hatayi bende yapmistim ki yay takarsan lastigin kenarlari traslanir cunku camurluga surtecek arkaya 2 kisi oturunca normalde 215/40/17 olmali ben boyle kullandim ve 45mm H&R yay vardi araca Racing tipi spor degil , buna ragmen camurluklari icteki bukumunden 50mm traslamak zorunda kaldim , ama araba kopek gibi yola yapisiyordu ancak konfor kesinlikle sifir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Mart 29, 2014, 23:43:05 »
Burak aslinda lastik secimin yanlis ayni hatayi bende yapmistim ki yay takarsan lastigin kenarlari traslanir cunku camurluga surtecek arkaya 2 kisi oturunca normalde 215/40/17 olmali ben boyle kullandim ve 45mm H&R yay vardi araca Racing tipi spor degil , buna ragmen camurluklari icteki bukumunden 50mm traslamak zorunda kaldim , ama araba kopek gibi yola yapisiyordu ancak konfor kesinlikle sifir :D

Valla abicim bizde senin arabaya bakıp modifiye yaptığımız için :D sen ne yaparsan bize doğru odur hesabı oldu benımkı , yoltutuşu dediğin gibi 4. seritten 1 e bile yatsan araba esnemiyor :D 215/45 olsun azcık daha eti olmuş oluyor orjinalde %6 daha genış çapa sahip olsada çekişi çok etkilemiyor son süratte biraz boğma yapıyo sadece ben işte yayları kesmediğim için camurluklar sağlam haliyle :D ama aracın arkası fena çöküyor dediğin gibi

Bu araca 5 kişi binilmiş hali tabi ama yaylar üst üste yani :D

Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 30, 2014, 11:06:46 »
jantın markası modeli ne nereden bulabiliriz çok güzel duruyo
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 30, 2014, 11:46:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mart 30, 2014, 12:30:05 »
Valla abicim bizde senin arabaya bakıp modifiye yaptığımız için :D sen ne yaparsan bize doğru odur hesabı oldu benımkı , yoltutuşu dediğin gibi 4. seritten 1 e bile yatsan araba esnemiyor :D 215/45 olsun azcık daha eti olmuş oluyor orjinalde %6 daha genış çapa sahip olsada çekişi çok etkilemiyor son süratte biraz boğma yapıyo sadece ben işte yayları kesmediğim için camurluklar sağlam haliyle :D ama aracın arkası fena çöküyor dediğin gibi

Bu araca 5 kişi binilmiş hali tabi ama yaylar üst üste yani :D

Burak sakin yay kestirmek gibi bi hata yapma , yol tutusun dogandan serceden beter olur , en olmadi 35mm Eibach yay tak ama sakin kesme

jantın markası modeli ne nereden bulabiliriz çok güzel duruyo

Okan ben jantlari 4 ay ugrastim yurtdisindan getirtmek icin , markasi kosei , imzamdaki corolla linkine tikla ordaki fotograflardan inceleyebilirsin

http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=2255

Bu jantlar degil ;) alakasi bile yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 30, 2014, 17:28:02 »
Lastik alicaktik  jantlarini çok begendim abi belki jantta alabilirdik aradim baya jantlari bulamadim ama turkiyede yok sanirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mart 30, 2014, 19:17:39 »
Lastik alicaktik  jantlarini çok begendim abi belki jantta alabilirdik aradim baya jantlari bulamadim ama turkiyede yok sanirim

Okan bu markada yok evet bende bulamadim bi jantci arkadasima yurtdisindan getirttim 3 4 ay surdu

ama bu jantin replikasi var TR de  markasini hatirlamiyorum ama isyerindeki bilgisayarimda var pazartesi hatirlat modelini yazayim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 30, 2014, 21:21:53 »

Slk marka jantım var bu modelle aynı. 16"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mart 30, 2014, 21:52:33 »
Teşekürler ama lastik aldigimiz icin jant iptal oldu belki yaza dogru modifiye yapmayi dusunursem tekrar arastirma icine girerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mart 31, 2014, 02:33:28 »
Burak sakin yay kestirmek gibi bi hata yapma , yol tutusun dogandan serceden beter olur , en olmadi 35mm Eibach yay tak ama sakin kesme

Okan ben jantlari 4 ay ugrastim yurtdisindan getirtmek icin , markasi kosei , imzamdaki corolla linkine tikla ordaki fotograflardan inceleyebilirsin

Bu jantlar degil ;) alakasi bile yok

Mesut abi o öyle ağzımdan çıkmış hani spor yay takmak manasında yoksa kesme yada pressleme işinin nasıl gereksiz ve tehlikeli olduğunun farkındayım ama beni düşündüğün için bu konuda teşekkür ederim :)

Ben bu jantları alırken aslında mesut abinin jantlarından arıyordum bursada istanbulda girmediğin lastikçi kalmadı en son bu KÖNİG leri buldum bunlarda üretimden kalktı diye biliyorum ama yeni modelleride fena değil ben memnunum hafif jantlar zaten  tavsiye ederim
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mart 31, 2014, 10:28:21 »
Slk marka jantım var bu modelle aynı. 16"

fotoğrafı varmı ? jantın modeli nedir peki ? link varmı bi bakalım , yarisime aynı jantı bulsam alıcam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mart 31, 2014, 10:35:52 »
şu galiba ama benim eski jantım gibi değil yinede bunun ortası biraz bombeli, benim kollardışa doğru çıkıntılı olduğu için offset vardı jantta

http://www.akojant.com/index.php?route=product/product&page=2&manufacturer_id=7&product_id=329

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mart 31, 2014, 22:32:14 »
şu galiba ama benim eski jantım gibi değil yinede bunun ortası biraz bombeli, benim kollardışa doğru çıkıntılı olduğu için offset vardı jantta

http://www.akojant.com/index.php?route=product/product&page=2&manufacturer_id=7&product_id=329

Abi gönderdiğin biraz daha değişik benimki şu:

http://www.akojant.com/image/cache/data/slk/slk1339_16%27%27-500x500.jpg