-Folyo kapladığınız yüzey hava almayacak, bu bir süre sonra boyaya zarar vermeye başlayacak, hatta çatlamalar yaşanabilir.
-Yeni boyanmış bir yüzeyi, bir kaç ay folyo kaplatmayın, hatta wax bile sürmeyin, kuruması ve kürlenmesi iyice tamamlansın.
-Folyo kaplı yüzey ile folyosuz yüzeyler farklı uv ışınlarına ve hava şartlarına maruz kalacağından, bir süre folyo söküldüğünde paneller arasında ton farkı oluşacak, aracınız boyalı (hatta kötü boyalı) izlenimi verecektir.
-Süratli giderken kaportanıza gelecek taşların zarar vermesini çok fazla önlemeyecektir. Boyanın üzeri folyo kaplı olduğu için taşın vurduğu yerler kendini belli etmeyecek, kılcal çatlaklar oluşturacak, bir süre sonra folyoyu sökerken o noktadaki boyalarınız kalkacaktır.
Yani, bence faydası yok, aksine zararı var. ama sonuçta keyif işidir bu.
Nano boya koruma yapın, üç aşağı beş yukarı aynı faydayı görürsünüz.
komple kaplatırsan olmaz diyorlar ama bilemem . garanti falan veriyorda sadece kaputu kaplatırsan boya farklı duruyor bir kaç zaman sonra mesela benim avensiste tavan kaplama vardı söktüm tavan daha parlak geliyor şu an gözüme piskolojikte olabilir nedense bana öyle geldi 
abi bizim araç 2006 corolla daha bir kaç gün önce bagaj kapağının altında her iki tarafnda fabrikasyon koruma folyosu gördüm şöyle 1cm genişlik 3-4cmde uzunluk biraz kenarı pis gözüküyordu söktüm altındaki boya yepyeni duruyor ama o folyonun kalınlığı 0,5mm filandı birde fabrikasyon. yani şimdi biz dışarda yaptırsak acaba öyle kalırmı
Değerli arkadaşlar ben bu işi çok araştırdım bu kaplamanın hiç hayrı yok fakat uzunyolda taştı sinekti arabanın ön kısmını baya hırpalıyor bende çözümü deri maske yaptırmakla buldum uzun yolda maskeyi takıp gidiyorum taş sinek ve önden gelen hertürlü yıpratıcılardan arabayı koruyor yol bittikten sonrada çıkarıyorum ayrıca çok şık ve tarz duruyor her yerde soruyorla bu nedir diye her geçtiğimyerde dönüp bakıyorlar
süper birşey takması çıkarması çok kolay çamaşırmakinesinde yıkanıyor,hızlı kuruyor tek olumsuz yanı uzun süre takılı kalması önerilmiyor mesela 6 falan.dileyen arkadaşlar için detaylı bilgi ve net adresi verebilirim
Atilla abi, Nano koruma yaptırdım fakat taşlara karşı koyma gibi bir özelliği yok. Gerçi yaptıralı 9 ay kadar oldu.
Değerli arkadaşlar ben bu işi çok araştırdım bu kaplamanın hiç hayrı yok fakat uzunyolda taştı sinekti arabanın ön kısmını baya hırpalıyor bende çözümü deri maske yaptırmakla buldum uzun yolda maskeyi takıp gidiyorum taş sinek ve önden gelen hertürlü yıpratıcılardan arabayı koruyor yol bittikten sonrada çıkarıyorum ayrıca çok şık ve tarz duruyor her yerde soruyorla bu nedir diye her geçtiğimyerde dönüp bakıyorlar
süper birşey takması çıkarması çok kolay çamaşırmakinesinde yıkanıyor,hızlı kuruyor tek olumsuz yanı uzun süre takılı kalması önerilmiyor mesela 6 falan.dileyen arkadaşlar için detaylı bilgi ve net adresi verebilirim
Akın bey, fotoğrafıını paylaşabilirmisiniz? acaba
Bilgilendirme için de teşekkürler.
abi şu fort transitlere filan kaputa takıyorlar ya işte öyle bir şey demek istedin bir araştırım
Anladım da Fotoğraf görmek istedim araçlarda nasıl duruyor diye.
abi bizim araç 2006 corolla daha bir kaç gün önce bagaj kapağının altında her iki tarafnda fabrikasyon koruma folyosu gördüm şöyle 1cm genişlik 3-4cmde uzunluk biraz kenarı pis gözüküyordu söktüm altındaki boya yepyeni duruyor ama o folyonun kalınlığı 0,5mm filandı birde fabrikasyon. yani şimdi biz dışarda yaptırsak acaba öyle kalırmı
kalır diyorlar kardeşim ama bu işin ticaretini yapıyor bu adamlar sana kesin sonucu bir kaç sonra söyleyebilirim bir arkadaşım arabasını beyaza kaplattı sıkılmış sökücem bir kaç aya dedi bakalım sökülünce nasıl olcak
aynen abi en mantıklısı o ben de bu yaz çok gördüm gurbetçilerin aracında hatta değişik bir bant gibi bir malzeme ile kaplayıp gelenler bile var
Bende bu işle ilgili bir kaç arkadaşa danışacağım, tabiki bu işten ciddi şekilde anlayan arkadaşlardan.
yemeklerin taze kalması için kullanılan şeffaf streçler var ya, onlardan kullandım ben

böceklere ve kuş pisliklerine karşı birebir. yoldan gelip söktüğümde aracım resmen pırıl pırıldı
Daha neler
sıcaktan yapışmıyor mu kaputa o streç ?
Hakkat yapışırsa terler falan ilginç bir yaşıma daha girdim.
Aliminyum folyo da çeken varmıdır acaba
en yakın zamanda resmini çeker koyarım bu maskelerin en kalitelisi cobra marka olandır 2 gün önce uzunyoldan geldim 1300 km sonra maskeyi çıkardığımda arabanın önü tertemizdi oysaki cama önümü göremeyecek kadar sinek yapışmıştı ve önde seyreden çakıl kamyonundan düşen çakıllar hiç etkilememişti
öyle günlerce kalmayacak üstünde, en fazla günde bir değiştiricen. araba taptaze kalıyor, ilk günkü gibi
öyle günlerce kalmayacak üstünde, en fazla günde bir değiştiricen. araba taptaze kalıyor, ilk günkü gibi 
Sercan Bey harbiden yapıyor musunuz bu kaplamayı

yoksa şaka mı yapıyorsunuz?
Aslında çok profosyonel duruyor:)
Sercan Bey harbiden yapıyor musunuz bu kaplamayı
yoksa şaka mı yapıyorsunuz?
Aslında çok profosyonel duruyor:)
Ön tarafı kaderine terk etmek istemiiyorum esasında Şükrü bey.