Gönderen Konu: Motor Sesinin Yükselmesi  (Okunma sayısı 12532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 Corolla Sol Spc. 1.6 VVt-I
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
Motor Sesinin Yükselmesi
« : Eylül 05, 2012, 09:34:25 »
Arkadaşlar 2001 corolla sol spc 1.6 lpg li arabamın motor sesi son zamanlarda 1 hayli fazla çıkmaya başladı. araba rölantide çalışırken dizel araba gibi ses çıkarıyor. arabanın performansında çekişinde bir anormallik yok ama motor dizel gibi çalışıyor.. Bu konu hakkında bana yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Toyota Club Türkiye

Motor Sesinin Yükselmesi
« : Eylül 05, 2012, 09:34:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Sesinin Yükselmesi
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2012, 11:20:26 »
Size şunu söyleyebilirim.O kasalarda manifoltta oluşan çatlak sorununun baya hatrı sayılır bir sayıda olduğunu duymuştum.Bu çatlağın kısa vadede zararı olmasada sadece dizel araç gibi tır tır tır şeklinde sese neden olduğunu biliyorum.Bence manifoltu bir kontrol ettirin
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2012, 11:32:30 »
bir arkadaş tavsiyesi üzerine aracıma olumlu katkı sağlayacağına dayanarak bor force motor katkısı eklemiştim, bunlarda motor sesinin dizel araç gibi çıkmasına sebep olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2012, 12:26:45 »
Corolla Engine Noise ses bu linkteki gibi veya benzeri şeklindeyse manifolttandır.Kullandığınız katkılar son derece zararlı katkılardır.Yağların kutusundaki açıklamalarda yazar kesinlikle kullanmayın diye.Yağın yapısını bozuyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2012, 12:36:05 »
manifold sesi motor soğukken çok belli oluyor ısınınca kesiliyor yada azalıyor. bence yağını bir kontrol ettir. gerekirse değiştirip sesin geçip geçmediğini gözlemle motor sıcakken de ses yapıyorsa sıkıntı olabilir. yağ katkısı sahte olabilir. yağ değişimi 60 tl tutar ama için rahat olur.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2012, 13:43:46 »
manifold sesi motor soğukken çok belli oluyor ısınınca kesiliyor yada azalıyor. bence yağını bir kontrol ettir. gerekirse değiştirip sesin geçip geçmediğini gözlemle motor sıcakken de ses yapıyorsa sıkıntı olabilir. yağ katkısı sahte olabilir. yağ değişimi 60 tl tutar ama için rahat olur.
   Sizinde belirttiğiniz gibi normalde azalır ve genelde zaten ilk çalıştırdığımızdada rahatsız edecek seviyede değildir sesi.Arkadaşımız bundan rahatsız olduğunu göre öncelik dediğiniz gibi yağ ve filtre değişiminin ardından 1-2 gün izlemek eğer sorun devam ediyorsa manifolta kesinlikle baktırmak gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2012, 14:33:14 »
Ya manifold'un plastiği kırılmıştır...Yada koyduğunuz katkı maddesi motoru yıpratmıştır ha ayrıca lpg'li ise araç subap klavuzları uzamıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2012, 16:28:26 »
Ertan bey ses linkte izlemiş olduğumuz videonun sesiyle aynı. araç rölantide iken çok rahatsız edici ses çıkarıyor hareket halinde iken ses duyulmuyor, performansta kayıp yok yakıt sarfiyatı çok iyi  tek sıkıntı motor sesi. arkadaşların tavsiyesine uyup ilk olarak yağı ve filtreyi değiştirip sonuca bakmak daha sonra manifolda baktırmak yapmam gerekenler olacak sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2012, 16:36:51 »
Bu sesle aynıysa zaten dediğim gibi muhtemelen sorun manifolttadır.Bence yağ değişimi yapmadan önce bir kontrol ettirin manifolttan geliyorsa onarımından sonra yağ ve filtre değimini yapın.Böylece temiz temiz kullanırsınız yağınızı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 05, 2012, 17:34:54 »
Katkı malzemesi bana göre markaya göredir, bilindik bir marka kullanmakta fayda görüyorum.
Sorunun sadece manifoldla alakalı olacağınıda sanmıyorum bence bir güzel gözden geçmeli.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 05, 2012, 21:21:28 »
kullandığım katkı maddesi "NNT Nano BORFORCE 1 ONESHOT Borlu Yağ Katkısı"
http://www.hepsiburada.com/liste/nnt-nano-borforce-1-oneshot-borlu-yag-katkisi-09b013/productDetails.aspx?productId=otm09b013&categoryId=26005 linkten bakabilirsiniz, hepsiburada.com.dan aldım faturasıda mevcut, yan sanayi değil zarar verirmi motora acaba??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 16, 2012, 01:02:47 »
NNT kullanırsanız sıkıtı yaşamazsınız aynı ses bizde de mevcut rayatörden gelen üstteki borunun altında manifolta vida atınca sesi kesiliyor bunu dememe rağmen hala ben uygulayabilmiş değilim :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2012, 01:24:44 »
egzoscuya gidin bi baksın bence. Geçenlerde motorun tam altından çok fazla ses gelmeye başlamıştı. Gittim baktırdım. Spiral denen bi parça var. O yırtılmış. 70 liraya değiştirttim düzeldi :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2012, 22:36:05 »
en güzeli arabayı sıfır alacaksın. en az 3 sene kafan rahat olacak....
vida atma işini düşündüm fakat benim arabama lpg'li olduğu için kafamda soru işareti var, vida attığımız yerden gaz sızıntısı olabilir mi? bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 16, 2012, 23:39:59 »
bor katkısının çok iyi bişey olmadığını söyleyim. ben olsam hiç koymazdım o motor için.

umarım ses manifold dan geliyodur, yağlamayı kesen bişey varsa ciddi sıkıntı çekersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2012, 13:54:24 »
umarım yağlamayı kesen bir durum yoktur dediğiniz gibi. arabanın yol tutusu performansı çok iyi, gücü mükemmel, zannederim yağlamada bir sıkıntı yok, ama hava filtresinin ucunu elimi kapatınca ses azalıyor, zannederim manifolt...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 17, 2012, 19:27:19 »
umarım yağlamayı kesen bir durum yoktur dediğiniz gibi. arabanın yol tutusu performansı çok iyi, gücü mükemmel, zannederim yağlamada bir sıkıntı yok, ama hava filtresinin ucunu elimi kapatınca ses azalıyor, zannederim manifolt...

Manifolttan kaynaklı %100 dediğim gibi vida olayı var ama işte lpg dediğiniz için birşey diyemeyeceğim olmazsa vidanın üstüne siyah ısıya dayanıklı siyah çekomastik çekerseniz bir sorun yaşamazsınız gibi geliyor ki zaten oradan gaz kaçağı olmaz manifolt emme manifoltu her türlü bir emiş var dışarı çıkartması söz konusu olamaz bence.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 17, 2012, 19:48:52 »
Birde aracın gaz bakımında enjektörlere bir baktırın. LPG enjektörleri de ses yapar.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.