Gönderen Konu: 2003 sedan corollamda yakıt problemi  (Okunma sayısı 1569 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
2003 sedan corollamda yakıt problemi
« : Eylül 04, 2012, 23:34:38 »
arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevınırım  2012 hazıranında 2003 mod.  41000 km de corollamı aldım ben ıkın cı sahıbıyım ılk sahıbı benzınlı kullanmıs  ben de lpg taktırmadım bana yakıtı sehır ıcı yuksek geldı .. Yanı bugunku benzın fıatları 4.35 tl buna gore ben 50 tl ye 100km anca gıdıyorum bıraz sert kullanırsam bu 60 tl yı bıle gecıyor bana fazla geldı durumum normalmı yoksa bır ayar problemım mı var yardımlarınızı beklıyorum tşklr.. :(
;)

Toyota Club Türkiye

2003 sedan corollamda yakıt problemi
« : Eylül 04, 2012, 23:34:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2003 sedan corollamda yakıt problemi
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2012, 07:03:14 »
Selam benim aravımda aynı diyebilirim 2002 model corolla 1.6 sedan otomatik benzinli dediğiniz gibi 50 TL ile 100 km şuanda yakıyor.Toyotada tecrübeli  arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '01
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2012, 07:52:46 »
arkadaşlar bu araçların teknik bilgilerinde manuel olanlar şehir içi-şehir dışı karışık ortalama 6.9 lt. yakar diyor. otomatik vitesler de ise bu rakam 7.1 dir. hasabınızı bu ölçüye göre yaparsanız daha sağlıklı olur. saygılarımla
İmam Şafiî Hazretleri'ne sorarlar; Fitne zamanı Hak ehlini nasıl bulabiliriz? Cevap verir: -Düşman oklarını takip edin, sizi hak ehline götürecektir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2012, 08:00:21 »
Şu anki hesaba göre 10 lt üzerinde görünüyor doğrumu?
O zaman problemmi var da bu kadar yakıyor acabane dersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2012, 11:27:05 »
Size şöyle bir örnek vereyim şehiriçi aynı yolu(yaklaşık 100 km) 6 litre benzinle gittiğimde oldu 11 litreyle gittiğimde oldu.Sürüş tarzınız,o anki trafik durumu,aracın buji hava filtresi ve diğer temel bakımlarının yapılmış olduğu aralık bunlar yakıtı çok değiştirir.Ayrıca boğaz kelebeği ve maf sensörünüde temizletebilirsiniz.Bunlar yakıtınızın bir miktar düşmesini sağlar.Manuel 2005 corollamla ben 100 km de ortalama 6-6.5 litre yakıt ş.dışı ş.içi ise 8 litre harcıyorum.Sizin değerler biraz yüksek gibi
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '01
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2012, 14:33:34 »
çağlar bey bildiğim kadar yakıtı etkileyen faktörlerden bahsedeyim. forumdaki arkadaşların belirttği gibi sürüş oldukça etkiler. bu konu kullanım kitapçığında genişçe anlatılmış (http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44084.0). diğer önemli husular şunlar olabilir:
1. baskı balata zayıf olursa yakıtı aşırı derecede artırır. test etmeşöyle olur: aracı ikinci vitese at. gaza 3500 devir kadar bas. debriyajıorta hızda bırak. arac hemen stop etmirsa baskı-balata zayıf demektir.
2. ön frendiskindeki kaliper pimleri kaynama yapmış ya da sıkışmış ise bir miktar frene basılı kalacağından yakıtı artırabilir.
3. aracın subap ayarları cok önemli. subaplarda kaçak varsa yakıtı artırır çekişi düşürür.
4. bujilerin durumu(stanratlara uygun mu takılmış, iyi durum damı) önemli. hava filtresi standartlara uygun mu temiz mi.
5. lastik ölçüleri ve lastik havalar da yakıtı etkiler.

elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım. faydalı olabililmek dileğiyle....
İmam Şafiî Hazretleri'ne sorarlar; Fitne zamanı Hak ehlini nasıl bulabiliriz? Cevap verir: -Düşman oklarını takip edin, sizi hak ehline götürecektir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2012, 14:56:43 »
Öncelikle o model bir e12'nin o km de olma ihtimali çok düşük geldi bana nedense...Ayrıca araçta bir sorun yoksa şehir içi 100kmde maximum 10litre minimum 7-8 litre yakar... ortalama 9litreyide çok görmeyin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2012, 15:03:38 »
2003 benzinli 1.6 Terram var. 101000km.de.
Şehir içi dur kalkta 7.6, ş.dışı 5.9 km. yakıyor. Hiç lgp taktırmadım, benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2012, 15:09:33 »
Öncelikle o model bir e12'nin o km de olma ihtimali çok düşük geldi bana nedense...Ayrıca araçta bir sorun yoksa şehir içi 100kmde maximum 10litre minimum 7-8 litre yakar... ortalama 9litreyide çok görmeyin...
bizimkisi noluyor arda :D 4 te 1i de bizimkisi :P 
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Eylül 05, 2012, 22:34:05 »
özür dılerım 1.4 terra benzınlı oldugunu soylemeyı atlamısım ...... ::)
;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Eylül 05, 2012, 22:45:25 »
Arda bey aracım E120  ve servıs ve muayene kayıtlarında 39500 dü ve ben bu 2.5 ayda 44000 km getırdım cok ıyı denk geldı kılometre orjınal oldugu gıbı grm boyada yok çekmekoy ALJ bıle şarıdı 40000 km bakıma gııtıgımde ... :-[  ama aracım 11lt gıbı bır tuketmımı var 100 km de boyle gıderse lpg taktırabılırım ama performas kaybı olurmu dıyede bır endısem var dogrusu...:)
;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 06, 2012, 10:58:29 »
bizimkisi noluyor arda :D 4 te 1i de bizimkisi :P 
Arabaya yazık be :) az çalıştırın yol yapsın :D

Arda bey aracım E120  ve servıs ve muayene kayıtlarında 39500 dü ve ben bu 2.5 ayda 44000 km getırdım cok ıyı denk geldı kılometre orjınal oldugu gıbı grm boyada yok çekmekoy ALJ bıle şarıdı 40000 km bakıma gııtıgımde ... :-[  ama aracım 11lt gıbı bır tuketmımı var 100 km de boyle gıderse lpg taktırabılırım ama performas kaybı olurmu dıyede bır endısem var dogrusu...:)
E12 nizin servis kaydı varsa bir şey diyemem ayrıca ben 1.6 sı için yazmıştım 9 litreyi siz 1.4 için demişsiniz 1.4'ün daha düşük olması lazım ya kullanım karakteriniz agresif (nasıl bir cümle oldu) yada araçta bir sorun var.Tüp takarsanız performansını etkiler merak etmeyin ama ralli yapmadığınız için çokta sarsmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 06, 2012, 17:05:22 »
çalışıyor ramazan merak etme geçen sene aldığımızda 5700 civarıydı bak nerdeyse 8500km yapmışız bir senede :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Eylül 06, 2012, 23:33:16 »
E12 nizin servis kaydı varsa bir şey diyemem ayrıca ben 1.6 sı için yazmıştım 9 litreyi siz 1.4 için demişsiniz 1.4'ün daha düşük olması lazım ya kullanım karakteriniz agresif (nasıl bir cümle oldu) yada araçta bir sorun var.Tüp takarsanız performansını etkiler merak etmeyin ama ralli yapmadığınız için çokta sar                                                                                                                                                                                                     

aslında agresıf degılde hatta cok ta sakın kullanıyorum genel manada  demekkı bır servıs yolu gozuktu bıze cok teskr ederım ılgınıze....
;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 07, 2012, 16:32:49 »
E12 nizin servis kaydı varsa bir şey diyemem ayrıca ben 1.6 sı için yazmıştım 9 litreyi siz 1.4 için demişsiniz 1.4'ün daha düşük olması lazım ya kullanım karakteriniz agresif (nasıl bir cümle oldu) yada araçta bir sorun var.Tüp takarsanız performansını etkiler merak etmeyin ama ralli yapmadığınız için çokta sar                                                                                                                                                                                                     

aslında agresıf degılde hatta cok ta sakın kullanıyorum genel manada  demekkı bır servıs yolu gozuktu bıze cok teskr ederım ılgınıze....
Yıllarca çok kişinin yanında bizzat çoğunlukla kendi aracımızla toyota servislerine girip çıkmaktan bıktık :) varsa bildiğiniz özel servis örneğin ankarada 4nal gibi daha iyi olacaktır.