Gönderen Konu: Rent-a-Car Tavsiyelerinizi bekliyorum  (Okunma sayısı 3256 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Rent-a-Car Tavsiyelerinizi bekliyorum
« : Eylül 04, 2012, 15:19:13 »
Eylul sonu istanbula gidiyoruz ve yaklasik 15 gun kalacagiz. 2.000km civarinda yol yapacagimiz icin kucuk ve dizel bir arac kiralamak istiyorum Ford fiesta, Opel Corsa, Toyota auris olabilir. ucuz ve guvenilir sirket tavsiyelerinizi bekliyorum. internette biraz arastirma yaptim gunluk 20Eurodan basliyor fiyatlar ama guvenilir gelmedi bana. Nelere dikkat etmek lazim? Kaza durumunda ekstra ne gibi suprizler cikar? Herturlu tavsiyelerinizi bekliyorum.

TCT uyelerinden aracini kiraya vermek isteyenler varsa ozel mesaj atabilirler.

Toyota Club Türkiye

Rent-a-Car Tavsiyelerinizi bekliyorum
« : Eylül 04, 2012, 15:19:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Rent-a-Car Tavsiyelerinizi bekliyorum
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2012, 15:47:07 »
http://www.thrifty.com.tr/ekonomik.s.html

Kiralama Şartları
GENEL BİLGİLER VE KİRALAMA KOŞULLARI

Kiralama Süresi: En az 24 saattir. Daha kısa süreli kiralamalarda 1 gün fiyatı uygulanır

Ehliyet ve Kiralama Yaşı: L, LA, M grubu araçlar için 25 yaşını, diğer tüm gruplar için 21 yaşını doldurmuş, en az 2 yıllık yerli veya Türkiye’de geçerli yabancı sürücü belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Ek Sürücü: Kiralanan aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişiler tarafından kullanabilmesi için ek sürücünün sürücü belgesi bilgilerinin kira kontratı üzerinde gösterilmesi zorunludur. Bu hizmet ücret karşılığı sağlanmaktadır. Ek sürücünün kira kontratı üzerinde belirtilmemesi durumunda, araçta meydana gelecek herhangibir kaza durumunda sigortaların tümü geçersiz sayılır. Bu gibi durumlarda aracı kiralayan kişi ve kullanan kişi kaza sonucu meydana gelen her türlü hasardan sorumlu  tutulurlar.

Teslim Koşulları: Aracın Thrifty ofisleri dışında teslim alınması veya iade edilmesi ile ilgili Thrifty ofisinden onay alınması gerekmektedir. Yapılacak teslim etme ve teslim alma hizmetleri ücrete tabidir. Kiralanan aracın teslim alınmasında gecikme olması durumunda  her saat başı kira kontratı üzerinde belirtilen fiyatın 1/5 i alınır. 3 saati aşan gecikmelerde ise 1 günlük fiyat alınır.

İptal ve No Show Koşulları: Kiralamaya 1 saat kala yapılan iptallerde ve müşterinin haber vermeksizin kiralamayı gerçekleştirmediği durumlarda kiralama bedelinin tamamı tahsil edilir. Son 24 saate kadar yapılan iptallerde ise 1 günlük ücret tahsil edilir.

Yurt  Dışına Çıkış: Kiralanan araç yurtdışına çıkarılamaz.

Trafik Cezaları: Trafik kurallarına uyulmamasından kaynaklanan her türlü trafik cezası aracı kiralayan kişiye aittir. Aracın resmi ve yerel makamlar tarafından alıkonması nedeni ile geçen süre, kira süresine dahil edilir.

Ödeme: Toplam kira tutarı kiralamanın başlangıcında Thrifty tarafından kabul edilen kredi kartlarından herhangibiri ile veya peşin olarak tahsil edilir. Ayrıca, kiralama öncesi kredi kartından ön provizyon alınır. Kredi kartı ön provizyon vermez ise araç teslim edilmez.

Önemli Uyarı: Araçtaki tüm sigortaların geçerli olabilmesi için kaza durumunda aracın yerini değiştirmeden en yakın polis veya jandarma karakolundan kaza ve alkol raporunun alınması gerekmektedir. Kazada alkol / uyuşturucu etkisi altında olunmaması koşulu aranır, aksi takdirde meydana gelen her türlü hasar 3. şahıslara verilen  maddi ve manevi kayıplar kiralayan kişiden tahsil edilir. Aracın çalınması durumunda en yakın polis veya jandarma karakoluna müracaat edilmelidir. Ayrıca araçta meydana gelecek çalınma ve kaza durumunda en yakın Thrifty ofisine aynı gün içinde derhal bilgi verilmelidir. Hasar departmanımız izlenecek prosedür ile ilgili detaylı bilgi verecektir.

Diğer Hizmetler: Şoför ve rehber hizmetimiz vardır. Portbagaj, bebek koltuğu, zincir ve navigasyon cihazı kiralanır.

Thrifty gerekli gördüğü durumlarda önceden haber vermeksizin kiralama fiyat ve koşulları ile rezervasyonda belirtilen araç tipini değiştirme hakkını saklı tutar.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2012, 15:58:46 »
Murat Can tesekkurler kardesim ama bunlari cok okudum ben bana tecrube lazim :) buralarda yazmadiklari suprizleri ogrenmek istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2012, 16:17:20 »
Hertz rent a car var, bildiğim kadarıyla en eskilerden biri...
oonlar bu işi baya bir ciddiyetle yapıyorlar...
aracı siz kullandığınız sürece isterseniz perte çıkarın...

bir de eresinler var, axa sigorta ile çalıştıkları için birkaç kez bana kiralık araç tahsisinde bulunmuşlardı, fakat gereksiz abartı bir fiyat politikası vardır, en son benzinli albeaların günlüğüne 70 diyordu...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2012, 18:10:30 »
Hertz rent a car var, bildiğim kadarıyla en eskilerden biri...
oonlar bu işi baya bir ciddiyetle yapıyorlar...
aracı siz kullandığınız sürece isterseniz perte çıkarın...

bir de eresinler var, axa sigorta ile çalıştıkları için birkaç kez bana kiralık araç tahsisinde bulunmuşlardı, fakat gereksiz abartı bir fiyat politikası vardır, en son benzinli albeaların günlüğüne 70 diyordu...

ilk Hertz'e bakmistim ama orada fiyat standart 1 gunde ayni 15gunde ayni fiyati veriyor. 15-16gun kiralayacam diger sirketlerde sure uzadikca gunluk fiyat dusuyor 15 gun icin yari yariya dusyor fiyatlar. Eresinlerde istedigim araclar yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2012, 19:04:09 »
benim arkadaşlar auris kiraladı  kiralamaz olaydık arkadaşım arabayı azcık sürttü arkadaş hiçbirşye yok arabada diyebilirim pasta cila yaptırdık geçti biraz daha arabayı teslim etmeye gittik söyledik böyle böyle diye adama  kaskoyu delmem dedi boyatıcam dedi biz yaptıralım dedik olmaz ben kendim yaptırıcam dedi 150 lira boya parası 50 lira işçilik 1 gün arabanın yatma parası birde arabayı size verdiğimi<de iki diş benzin vardı 1 diş kalmış 30 lira benzin parası bize verdiler 5 metre gittik ışık hemen söndü 330 tl para aldı arkadaşlarımdan ondan sonra araba kiralama yerlerinden uzak duruyorum ufak bi sürtmede mahvediyorlar adamı
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2012, 19:17:55 »
benim arkadaşlar auris kiraladı  kiralamaz olaydık arkadaşım arabayı azcık sürttü arkadaş hiçbirşye yok arabada diyebilirim pasta cila yaptırdık geçti biraz daha arabayı teslim etmeye gittik söyledik böyle böyle diye adama  kaskoyu delmem dedi boyatıcam dedi biz yaptıralım dedik olmaz ben kendim yaptırıcam dedi 150 lira boya parası 50 lira işçilik 1 gün arabanın yatma parası birde arabayı size verdiğimi<de iki diş benzin vardı 1 diş kalmış 30 lira benzin parası bize verdiler 5 metre gittik ışık hemen söndü 330 tl para aldı arkadaşlarımdan ondan sonra araba kiralama yerlerinden uzak duruyorum ufak bir sürtmede mahvediyorlar adamı

korsan onlar. bilirim onlari :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2012, 19:24:45 »

korsan onlar. bilirim onlari :)

abi korsan felan değiller adamların ofisi belli yeri yurdu belli sözleşme imzalıyosun ama en ufak bişeyde zımbalıyorlar eğer araba kiralanacaksa büyük firmadan kiralanmalı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2012, 19:35:27 »
abi korsan felan değiller adamların ofisi belli yeri yurdu belli sözleşme imzalıyosun ama en ufak birşeyde zımbalıyorlar eğer araba kiralanacaksa büyük firmadan kiralanmalı :)

simdiye kadar hep havalanindan kiraladim genelde avisten kiraliyorum. avis benim karta cogu zaman guzel kampanya yapiyor bide extra mil kazandiriyor. Bir iki gunluk olsa yine ordan kiralarim ama bu sefer 15 gunluk istiyorum onun icin biraz hesapli olsun istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2012, 19:37:43 »

simdiye kadar hep havalanindan kiraladim genelde avisten kiraliyorum. avis benim karta cogu zaman guzel kampanya yapiyor bide extra mil kazandiriyor. Bir iki gunluk olsa yine ordan kiralarim ama bu sefer 15 gunluk istiyorum onun icin biraz hesapli olsun istiyorum.

anladım abi geldiğinde müsait olursan haber etde buluşma yapalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2012, 20:01:46 »
insallah yapacaz bir bulusma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2012, 20:45:06 »
benim arkadaşlar auris kiraladı  kiralamaz olaydık arkadaşım arabayı azcık sürttü arkadaş hiçbirşye yok arabada diyebilirim pasta cila yaptırdık geçti biraz daha arabayı teslim etmeye gittik söyledik böyle böyle diye adama  kaskoyu delmem dedi boyatıcam dedi biz yaptıralım dedik olmaz ben kendim yaptırıcam dedi 150 lira boya parası 50 lira işçilik 1 gün arabanın yatma parası birde arabayı size verdiğimi<de iki diş benzin vardı 1 diş kalmış 30 lira benzin parası bize verdiler 5 metre gittik ışık hemen söndü 330 tl para aldı arkadaşlarımdan ondan sonra araba kiralama yerlerinden uzak duruyorum ufak bir sürtmede mahvediyorlar adamı

aman aman, merdivenaltı rent a car'dan uzak duracaksın kardeşim...
o yapılan sözleşme de aracın size belli bir tarih için teslim edildiğine dairdir, kiralama sözleşmesi değildir büyük ihtimalle.
ha şimdi gitsen baksan ne yaptırmıştır o aracı, ne de bir gün yatmıştır, sırf para koparmak için yapıyorlar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2012, 21:08:07 »
abi ave hizmetinde biliyosun..

İzmir deyim ama  biliyosun değilmi?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 04, 2012, 21:24:19 »
aman aman, merdivenaltı rent a car'dan uzak duracaksın kardeşim...
o yapılan sözleşme de aracın size belli bir tarih için teslim edildiğine dairdir, kiralama sözleşmesi değildir büyük ihtimalle.
ha şimdi gitsen baksan ne yaptırmıştır o aracı, ne de bir gün yatmıştır, sırf para koparmak için yapıyorlar...
arabayı yaptırmayacağını biliyorum zaten abi ... dediğin gibi para kapmak için araba kiralayacak olursam büyük firmalardan kiralarım  gördüm artık neyi ne olduğunu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 04, 2012, 23:05:28 »
kadir bey muhtemelen uçakla geleceksiniz ve geldiğini uçak şirketinini anlaşmalı olduğu bir firma vardır birde onlara bakın ,ben allah izin verirse trabzona gideceğim önümüzdeki günlerde pegasusun anlaşmalı olduğu bir şirketten kiraladım diğerlerine göre daha ucuza geliyor üstelik:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 05, 2012, 07:36:31 »
abi ave hizmetinde biliyosun..
İzmir deyim ama  biliyosun değilmi?

sagol Allah razi olsun. aslinda izmir selcuk ada yapmak istiyorum ama bu gelisimizde sunnet yapacaz onun icin fazla uzaklasamiyacaz istanbuldan en uzak bursaya gitmeyi dusunuyoruz.

kadir bey muhtemelen uçakla geleceksiniz ve geldiğini uçak şirketinini anlaşmalı olduğu bir firma vardır birde onlara bakın ,ben allah izin verirse trabzona gideceğim önümüzdeki günlerde pegasusun anlaşmalı olduğu bir şirketten kiraladım diğerlerine göre daha ucuza geliyor üstelik:)

seydi bey evet o sekilde bende cok kiraladim ama havalani fiyatlari cok yuksek bir-iki gun icin koymuyor ama 15gun icin bir sahin parasi vermek istemiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 05, 2012, 07:45:15 »
bence bu işe hiç girmeyin derim çünkü emanet arabanın canı g..... oluyor.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 05, 2012, 07:56:47 »
bence bu işe hiç girmeyin derim çünkü emanet arabanın canı g..... oluyor.

Dearcim emanet almamak icin kiraliyoruz zaten :) Yoksa cok sukur arabasini alabilecegimiz cok arkadasimiz var.
Sanirim yine hiluxa talim edecez gibi Evde toyota hilux var gelince onu kullaniyorum ama saga sola giderken cok rahat olmuyor onun araba kiraliyalim dedim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 05, 2012, 08:01:31 »

Dearcim emanet almamak icin kiraliyoruz zaten :) Yoksa cok sukur arabasini alabilecegimiz cok arkadasimiz var.
Sanirim yine hiluxa talim edecez gibi Evde toyota hilux var gelince onu kullaniyorum ama saga sola giderken cok rahat olmuyor onun araba kiraliyalim dedim 
bence hiç işin içine girme derim abim boşver paranla rezil olacagına arabanla rezil ol :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 05, 2012, 08:38:04 »
Abicim, gelince mutlaka haber ver :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.