Gönderen Konu: 2009 COROLLA NIN TEKNİK VERİLERİ NELERDİR?  (Okunma sayısı 7844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
2009 COROLLA NIN TEKNİK VERİLERİ NELERDİR?
« : Eylül 04, 2012, 08:49:29 »
2009 corolla elegant benzinli aracımın teknk verileri ve donanımları nelerdir?bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim birde gerçekte bu araçların ağırlığı nedir ruhsatta 1320 kg 45lt lık benzin deposu var ama diğer teknik verilere baktığımda 1240 kğ 55 lt benzin deposu var  yoksa benım aracımda mı bır yanlışlık yapılmış yada fabrika verilerinde mı sorun var.?
teşekkürler
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Toyota Club Türkiye

2009 COROLLA NIN TEKNİK VERİLERİ NELERDİR?
« : Eylül 04, 2012, 08:49:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
Ynt: 2009 COROLLA NIN TEKNİK VERİLERİ NELERDİR?
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2012, 11:46:13 »
arkadaşlar bu forumda boyle bır bılgı bırıkımıne sahip olan kimse yok mu ?
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2012, 12:53:47 »
2009 corolla elegant benzinli aracımın teknk verileri ve donanımları nelerdir?bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim birde gerçekte bu araçların ağırlığı nedir ruhsatta 1320 kg 45lt lık benzin deposu var ama diğer teknik verilere baktığımda 1240 kğ 55 lt benzin deposu var  yoksa benım aracımda mı bır yanlışlık yapılmış yada fabrika verilerinde mı sorun var.?
teşekkürler
Nebi bey aracınızın deposu 55 lt olması lazım 45 lt olduğu kanısına nasıl vardınız fullerken 45 lt yakıt alıyorsa muhtemelen 10 lt de depoda vardır benim aracımında deposu 55 lt fakat fullediğim zaman 43.5 lt den fazla almıyor .

Teknik verilere gelirsek aracınız manuel ise veriler şu anki corollalar ile hemen hemen aynı bir tek fark var oda yeniler 6 ileri eskiler 5 ileri diye biliyorum . Bu sebeple de yakıt tüketimide yenilerde bir miktar daha düşüktür ama bu abartılacak derecede değil . Otomatiklerde ise eskilerde m/m şanzıman kullanıldı yenilerde klasik tork konvertörlü şanzımanlar kullanıldı bunda da tam tersi yakıt tüketimi eskilerde daha iyi hem fark edilecek derecelerde .

Yani aracınız manuel ise toyota nın resmi sayfasından teknik verilere ulaşabilirsiniz .Otomatik ise benim bir fikrim yok forumda kullanıcılar sizlere yardım edecektir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2012, 14:37:13 »
teşekkürler

Ruhsatta yazan bilgilere pekte itimat etmeyiniz....Aynı aracın ruhsatlarda farklı değerlerinin yazdığına çok şahit olursunuz...Aracınızın teknik özellikleri için google'de aratmanız yeterli olacaktır...Benzin deposu 55litredir, benzinlikte adama fulle dediğinizde deponuzdaki benzin tamamen bitmediği için asla 55litre almaz biz bu güne kadar max48litreyi görmüştürk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2012, 14:22:41 »
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
bir konuda da bana yardımcı olur musunuz acaba ?
sizce 2009 model elegant 1,6 manuel vitesli aracımı 2012 model elegant yada comfort extra ile değiştirmemi önerir misiniz? özellikler bakımında..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Eylül 07, 2012, 15:25:31 »
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
bir konuda da bana yardımcı olur musunuz acaba ?
sizce 2009 model elegant 1,6 manuel vitesli aracımı 2012 model elegant yada comfort extra ile değiştirmemi önerir misiniz? özellikler bakımında..
Rica ederim.
Comfort extra ile değiştirmenizi önermem elegant ile olabilir ama bence gerek yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 07, 2012, 16:25:57 »
www.toyota.com.tr sitesinden teknik verilere bakın motorda şanzumanda bir değişim yapılmamışsa pekte değişmeye gerek yok bence... 124ps 132ps farkı varsa ve para çoksa neden olmasın :) Amma toyota satıp bir daha toyota almaktansa :) neyse kafanızı karıştırmayayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2012, 09:06:13 »
YAKIT KONUSUNDA IYI ANCAK BILIYORSUNUZ KI BENZİNİN FİYATI 4,58 LİRA LPG TAKILMALI MI YOKSA TASARRUF CIHAZLARI VAR MATOR ÜZERİNDE OYNAMA YAPILMADAN MONTAJLANANLAR BUNLAR HAKKINDA BILGISI OLAN ARKADASLAR VAR MI ?
KULLAN VE SONUCLARINI BILEN ARKADASLARIMIZIN ÖNERİLERİ NELERDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2012, 09:17:45 »
www.toyota.com.tr sitesinden teknik verilere bakın motorda şanzumanda bir değişim yapılmamışsa pekte değişmeye gerek yok bence... 124ps 132ps farkı varsa ve para çoksa neden olmasın :) Amma toyota satıp bir daha toyota almaktansa :) neyse kafanızı karıştırmayayım.
132 ps olamaz çünkü corolla da halen vvt-i var valvematic auris düz vites, avensis ve versoda kullanılıyor.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2012, 09:25:33 »
YAKIT KONUSUNDA IYI ANCAK BILIYORSUNUZ KI BENZİNİN FİYATI 4,58 LİRA LPG TAKILMALI MI YOKSA TASARRUF CIHAZLARI VAR MATOR ÜZERİNDE OYNAMA YAPILMADAN MONTAJLANANLAR BUNLAR HAKKINDA BILGISI OLAN ARKADASLAR VAR MI ?

Nebi bey öncelikle forumda büyük harf ile mesaj yazmak yasak bilginiz olsun .

Tasarruf için tek seçenek lpg diğer cihazlar süsten başka birşey değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2012, 21:20:46 »
Bu konuda en tecrubeli üyelerdenim sanırım ayıptır söylemesi :) chip tuning li arabayada bindim ekomaxlı aracada bindim manyetik tasarruflu cihazın olduğu araçda kullandım...Hiç birinin zarre kadar faydasını görmedim.Chip tuningde güzel performans aldık orası ayrı mevzu...Ekomaxta arabayı deldi başka bir halta yaramadı...
132 ps olamaz çünkü corolla da halen vvt-i var valvematic auris düz vites, avensis ve versoda kullanılıyor.
Zaten o fark varsa demiştim abim ;)