Gönderen Konu: Zonguldak yaptık geldik yakıt değerlerimiz :))  (Okunma sayısı 2939 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Zonguldak yaptık geldik yakıt değerlerimiz :))
« : Ağustos 31, 2012, 21:21:35 »
Selamun aleyküm forumdaşlar 1 haftalık bir zonguldak tatili yaptık :) giderken araçta 4 kişiydik ama yükümüz çoktu çeyiz götürdük zonguldak yollarıda biraz rampalıydı giderken ortalama hızım 110 km idi.Ama gelirken biraz daha süratli geldim toplamda 190+85+100+=375 tl lik yakıt aldım şuan 950 km yaptım ama bi 50 km lik daha benzin var araçta yakıtı shellden aldım dönüşte araçta 5 kişiydik klimayı sakaryadan sonra 2 inci kademe açtım hesaplarıma göre 37 kuruş yakmışım ortalama yanlışım varsa düzeltiniz  ::) Nisanda getzin muayenesi var muayeneden önce   tüp taktırmaya karar verdim tüpte uzun yolda 11 kuruş yakıyor :D Tatilime gelince güzel geçti deniz kaplıca iyi dolaştım Düzcede yolu şaşırdım hemen  A.C.D  abimi aradım sağolsun tarif etti :) dönüşte uğramaya niyetim vardı ama kalabalıktık uğrayamadım  :( Allaha şükür sağ salim geldik giderken 4 bucuk saate gelirken 4 saate geldik benden bu kadar saygılar :)
Hospital administrator :)

Toyota Club Türkiye

Zonguldak yaptık geldik yakıt değerlerimiz :))
« : Ağustos 31, 2012, 21:21:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Zonguldak yaptık geldik yakıt değerlerimiz :))
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2012, 21:24:47 »
anlaşıldı tamam.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2012, 21:26:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2012, 21:54:33 »
benzinde 40 kuruş yakan arabaya lpg de  11 kuruş yaktır sana benim corollayı hediye vercem ramazan :)  her söylenene inanma ramazan millet atıyo tutuyo 10 kuruş yakıyor 15 kuruş yakıyor diye uzun dümdüz bir yolda tek başına klima kapalı iken yaklayabileceğin en iyi değer 18 20 krş olur.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2012, 21:59:14 »
benzinde 40 kuruş yakan arabaya lpg de  11 kuruş yaktır sana benim corollayı hediye vercem ramazan :)  her söylenene inanma ramazan millet atıyo tutuyo 10 kuruş yakıyor 15 kuruş yakıyor diye uzun dümdüz bir yolda tek başına klima kapalı iken yaklayabileceğin en iyi değer 18 20 krş olur.
abicim şöyle diym :) benim getzin fotoğraflarını paylaşırken yanında bi getz vardı ikiside aynı model onda akl lpg var Çanakkaleye gitti geldi bir abim 11 kuruş yaktı yalan borcu yok :) bizim araba aslında fazla yaktı çünki bayağı bastım ben arabada dolu olunca rampalarda felan yüklendim bayağı normalde bu kadar çok yakmıyor dediğim araç uzun yolda 11 kuruş yakıyor şehir içi yine senin dediğin değerlere yaklaşır abi 16 kuruş felan yakar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2012, 22:05:12 »
ort hız 110 değil mi gardaş? 110 yapana kadar mı çok zorlanmış oluyo bu araba :islik:
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2012, 22:07:49 »
ort hız 110 değil mi gardaş? 110 yapana kadar mı çok zorlanmış oluyo bu araba :islik:
giderken 110 kardeşim dönüşte daha çoktu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2012, 22:09:10 »
bana fazla geldi açıkçası tüketim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2012, 22:10:18 »
bana fazla geldi açıkçası tüketim .
Banada fazla geldi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2012, 22:15:18 »
Banada fazla geldi :)

arkadaşımda var  getz benzinli geçen sene alanyaya gittik geldik gayet güzel yakıt değeri yakaladı 6 litre civarı 110-120 ortalama hız gittik önde hızı ben ayarlıyordum çünkü :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2012, 22:15:28 »
abicim şöyle diym :) benim getzin fotoğraflarını paylaşırken yanında bir getz vardı ikiside aynı model onda akl lpg var Çanakkaleye gitti geldi bir abim 11 kuruş yaktı yalan borcu yok :) bizim araba aslında fazla yaktı çünki bayağı bastım ben arabada dolu olunca rampalarda felan yüklendim bayağı normalde bu kadar çok yakmıyor dediğim araç uzun yolda 11 kuruş yakıyor şehir içi yine senin dediğin değerlere yaklaşır abi 16 kuruş felan yakar :)
valla ramazan bana imkansız gibi geliyor ne yalan söyleyim. bende lpg li araba kullanıyorum ama 22 kuruş yakıyorum ben uzun yolda hem de tek başıma yüksüz seyahat ediyorum ortalama 110 km hızla şehir içi 30 kuruşu geçiyor bile yer yer ( sürekli klimam açık camları hiç açmam ben yaz kış) 100 km de 11 lira ya geliyor 11/2.40=4.5 litre gaz demek 100 kmde  bu araba uzun yolda benzinde iken 4 litre benzin yakmalı ki 4.5 litre gaz yaksın . bu değerleri günümüzde hybrit arabalar zar zor yakalıyor kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2012, 22:19:59 »
valla ramazan bana imkansız gibi geliyor ne yalan söyleyim. bende lpg li araba kullanıyorum ama 22 kuruş yakıyorum ben uzun yolda hem de tek başıma yüksüz seyahat ediyorum ortalama 110 km hızla şehir içi 30 kuruşu geçiyor bile yer yer ( sürekli klimam açık camları hiç açmam ben yaz kış) 100 km de 11 lira ya geliyor 11/2.40=4.5 litre gaz demek 100 kmde  bu araba uzun yolda benzinde iken 4 litre benzin yakmalı ki 4.5 litre gaz yaksın . bu değerleri günümüzde hybrit arabalar zar zor yakalıyor kardeşim.
abicim şehiriçi 11 kuruş yakmaz zaten ama diğer getzi alıp senin için bi deneme yapıcam 20 tl lik gazla :) hesaba atarsın 20 lira :P :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 31, 2012, 22:24:55 »
ramo o iş öyle belli olmaz. depoyu doldurcan. çıkıp 100km gezcen tam 100de aynı pompadan tekrar doldurcan. ne kadar alıyomuş bize söyleyeceksin en sonunda :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2012, 22:28:24 »
abicim şehiriçi 11 kuruş yakmaz zaten ama diğer getzi alıp senin için bir deneme yapıcam 20 tl lik gazla :) hesaba atarsın 20 lira :P :D
vallahi ne bileyim be kardeşim bana işin açıkçası zor gibi geldi ,umarım güncel gaz fiyatlarından bahsediyorsundur belki eskiden 11 kuruş yakmıştır :) sen diyorsan doğrudur ne diyeyim :)
ramo o iş öyle belli olmaz. depoyu doldurcan. çıkıp 100km gezcen tam 100de aynı pompadan tekrar doldurcan. ne kadar alıyomuş bize söyleyeceksin en sonunda :D
öylede olmuyo ama ben denedim mesela tam bittiğinde ötüyo ya dıt dıt benzine geçiyor o sıra doldurdum 27 litre gaz aldı, yine aynı şekilde oldu dıt dıt öttü gaz aldım 28.5 litre aldı anlamadım gitti kafasına göre alıyor işte lpg de tam ölçüm imkansız gibi birşey sanki. gerçi ben bu işin acemisiyim lpg hakkında pek bir bilgim koyarım gazı giderim ama iyi birşey ekonomik :) razıyım ben 22 krş yaksın benimki 11 krş yırtsan yakmaz benim corolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 31, 2012, 22:37:44 »
Yok abi 1 ay önce gitti geldi çanakkaleye :) ama şehiriçi tahminim 15-16 kuruş yakar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 31, 2012, 22:45:50 »
Yok abi 1 ay önce gitti geldi çanakkaleye :) ama şehiriçi tahminim 15-16 kuruş yakar
benimki tam 2 katını yakıyor valla ramazan gerçi 1 ay önce gaz 2 lira idi şimdi 2.40 orasıda ayrı mevzu :) devlet sağolsun sabit göremiyoruz şu fiyatları. ama benzinde çok yakmış araba bilgin olsun ben avensisle ailecek istanbula gittim geldim 5 kişiydik arabada bagaj da ağzına kadar doluydu düşün corolla almadı diye avensisle gidelim dedik. 700 km yaptım karşıya geçtim o yükle birde rezalet bir trafik vardı 700 km de 220 liralık benzin koydum arabaya klima sürekli açık ve 120 km ortalama ile ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 31, 2012, 22:52:54 »
abi benim dediğim olay farklı oluyo. depoyu bitirmeye gerek yok. bir yerden dolduruyosun depoyu. sadece 100km gidip tekrar aynı pompadan dolduruyosun. ne kadar aldıysa 100kmdeki yaktığı yakıt o olmuş oluyo :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 31, 2012, 22:57:05 »
abi benim dediğim olay farklı oluyo. depoyu bitirmeye gerek yok. bir yerden dolduruyosun depoyu. sadece 100km gidip tekrar aynı pompadan dolduruyosun. ne kadar aldıysa 100kmdeki yaktığı yakıt o olmuş oluyo :)
anladımda sanki geceleri daha çok gaz alıyo araba :) yada benim gösterge dalgası arızalı kafasına göre gaz bitti sanıp ötüyo . gözlemlerime göre geceleri 29 litre ye kadar alıyor sıcak güneşli havada 27 litre alıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 31, 2012, 23:10:42 »
ısınan hava genleşir. Bu yüzden gündüz sıcağı ile  gece serinliği arasında gaz değerleri de değişir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 31, 2012, 23:17:48 »
ısınan hava genleşir. Bu yüzden gündüz sıcağı ile  gece serinliği arasında gaz değerleri de değişir :)
işte ondan diyorum ya tam kesin ölçüm imkansız gibi birşey ama yakın bir değer muhakkak ki yakalanır .