0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
anlaşıldı tamam.
benzinde 40 kuruş yakan arabaya lpg de 11 kuruş yaktır sana benim corollayı hediye vercem ramazan her söylenene inanma ramazan millet atıyo tutuyo 10 kuruş yakıyor 15 kuruş yakıyor diye uzun dümdüz bir yolda tek başına klima kapalı iken yaklayabileceğin en iyi değer 18 20 krş olur.
ort hız 110 değil mi gardaş? 110 yapana kadar mı çok zorlanmış oluyo bu araba
bana fazla geldi açıkçası tüketim .
Banada fazla geldi
abicim şöyle diym benim getzin fotoğraflarını paylaşırken yanında bir getz vardı ikiside aynı model onda akl lpg var Çanakkaleye gitti geldi bir abim 11 kuruş yaktı yalan borcu yok bizim araba aslında fazla yaktı çünki bayağı bastım ben arabada dolu olunca rampalarda felan yüklendim bayağı normalde bu kadar çok yakmıyor dediğim araç uzun yolda 11 kuruş yakıyor şehir içi yine senin dediğin değerlere yaklaşır abi 16 kuruş felan yakar
valla ramazan bana imkansız gibi geliyor ne yalan söyleyim. bende lpg li araba kullanıyorum ama 22 kuruş yakıyorum ben uzun yolda hem de tek başıma yüksüz seyahat ediyorum ortalama 110 km hızla şehir içi 30 kuruşu geçiyor bile yer yer ( sürekli klimam açık camları hiç açmam ben yaz kış) 100 km de 11 lira ya geliyor 11/2.40=4.5 litre gaz demek 100 kmde bu araba uzun yolda benzinde iken 4 litre benzin yakmalı ki 4.5 litre gaz yaksın . bu değerleri günümüzde hybrit arabalar zar zor yakalıyor kardeşim.
abicim şehiriçi 11 kuruş yakmaz zaten ama diğer getzi alıp senin için bir deneme yapıcam 20 tl lik gazla hesaba atarsın 20 lira
ramo o iş öyle belli olmaz. depoyu doldurcan. çıkıp 100km gezcen tam 100de aynı pompadan tekrar doldurcan. ne kadar alıyomuş bize söyleyeceksin en sonunda
Yok abi 1 ay önce gitti geldi çanakkaleye ama şehiriçi tahminim 15-16 kuruş yakar
abi benim dediğim olay farklı oluyo. depoyu bitirmeye gerek yok. bir yerden dolduruyosun depoyu. sadece 100km gidip tekrar aynı pompadan dolduruyosun. ne kadar aldıysa 100kmdeki yaktığı yakıt o olmuş oluyo
ısınan hava genleşir. Bu yüzden gündüz sıcağı ile gece serinliği arasında gaz değerleri de değişir