Merhaba arkadaşlar,
Önceki açtığım konulardan da malumunuz 110bin bakımı gelmişti. Benden önceki sahibi şimdiye kadar(ağır bakımlar hariç) yetkili serviste yaptırmış ama bu km de aracı daha fazla y.servis söğüşüne götürmeye gerek görmedim. İşte size işcilik yorumu ve fiyatlar;
Eski aracımı götürdüğüm özel servisteki kalfaya telefonla ulaştığımda kendine yeni servis açtığını söyledi. Artık usta

Bakıma götürdüğümde aracı baştan kontrol etmesini, gerekliyse fren, hidrolik ve şanzıman yağları, fren balataları vesair neyse gerekli değiştirebileceğimizi söyledim. Hepsine baktı, durumu iyi, boşa masrafa gerek yok dedi. Ben de başındaydım, hepsini ben de kontrol ettim, absürd bir durum görmedim. Motordan 4lt ye yakın kirli yağ süzüldü. ustam elindeki yağ filtresini taktı, bana pek matah gelmedi?!.. Bir dahaki sefere filtreyi de kendim kalitelisinden alıcam. Toyotanın önerdiği denso buji takıldı. Çıkan bujilerin fotosunu çektim, bana normal aşınmış geldi, sizin yorumunuz nedir?
castrol magnatec 5W30 4 lt yağ 65tl (metrodan)
yağ filtre 10tl (ustadan)
bujiler 25tl (ustadan)
işcilik 20tl
+______
TOPLAM 120 tl
(hava filtre aldığımda kirliydi, 15tl ye sanayiden alıp kendim değiştirmiştim. polen filtresi daha gider, sonra değiştircem ama eklemeyi isteyen olursa 15 tl de o)