Gönderen Konu: Yağ yakma ve vakum pompası değişimi ilişkisi nedir?  (Okunma sayısı 2074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yağ yakma ve vakum pompası değişimi ilişkisi nedir?
« : Ağustos 29, 2012, 11:53:24 »
Çeşitli başlıklarda var , yağ yakan turbo dizel araçların bazılarında turbo ve/veya vakum pompası değişimi yapılıyor. Vakum pompasının buradaki fonksiyonu ve hatalı yönü nedir ki onu da değiştiriyorlar? Benim bildiğim o parça , fren servosu ve wastgate'nin çalışmasında bir işlevi var. Yağ yakmadaki etkisi nasıl oluyor?

Toyota Club Türkiye

Yağ yakma ve vakum pompası değişimi ilişkisi nedir?
« : Ağustos 29, 2012, 11:53:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ yakma ve vakum pompası değişimi ilişkisi nedir?
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2012, 12:26:32 »
Çeşitli başlıklarda var , yağ yakan turbo dizel araçların bazılarında turbo ve/veya vakum pompası değişimi yapılıyor. Vakum pompasının buradaki fonksiyonu ve hatalı yönü nedir ki onu da değiştiriyorlar? Benim bildiğim o parça , fren servosu ve wastgate'nin çalışmasında bir işlevi var. Yağ yakmadaki etkisi nasıl oluyor?

bende daha önce hiç bunun üzerine düşünmemiştim, şimdi siz sorunca şöyle bir düşündüm.. yanlışım varsa düzeltin, vakum pompası tahrikini pek alışıldık bir durum olmadığı üzere eksantrik milinden alıyor... eksantrik milinin vakumla birleştiği ucunun şekli falan zaten bir garip (silindirik olmaktan çok uzak).. vakum pompası ile arasındada epey kalın bir de metal conta var.. zannediyorum eksantriğin vakum pompasına tahrik verdiği ucunun şeklininden ötürü bir sızma şeklinde olabilir.. garip şekilli olan, eş çalışan ve sızdırmazlık aranan iki parçanın çok ince toleranslarla üretilmesi lazım.. bence sorun burdan kaynaklanıyor..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz