Gönderen Konu: Kaza Yaptım Yardım Lütfen  (Okunma sayısı 2536 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Kaza Yaptım Yardım Lütfen
« : Ağustos 28, 2012, 19:36:10 »
Değerli dostlar yardımınıza ihtiyacım var bayramdan önce bir kaza yaşadım cadde de giderken yan sokaktan çıkan araç aracıma sağ ön kapı dan süratle çarptı ayrıntılara girmiyim suçsuz olmam gerekli iken bugün çıkan tramer raporunda %100 kusurlu bulunduğum bildirildi ve maalesef kaskom yok. nasıl oldu derken google maps te baktığımda kaza mahali yanlış haritalanmıştı kaza yeri ndeki cadde ve sokak gerçeğin dışında farklı çizilmiş tutanakta yazdığımız adrese bakılınca sanki diğer aracın geldiği sokakta olduğum gibi bir durum çıkıyor. tramer raporunda bu şekilde haritalar vasıtasıyla kazanın bilgisayarda canlandırıldığı gibi kulaktan dolma bir bilgi duydum bu doğrumudur bilen varmı bu harita yanlışlığııylamı kusurlu bulundum acaba, ayrıca kaza tespit tutanağında kazanında şokuyla hem çizilen krokide hemde fotoğraflarda alenen kusursuz olduğum belli şeklinde düşünerek kazayı çok ayrıntılıda anlatamadım dediğim gibi kazanın şoku da vardı. sigorta firmamla görüştüm pek itiraz edilmiyor ama gelin bir dilekçe yazıp itiraz edelim dediler, servisteki hasar görevlisine aracın maddi hasar miktarını sorduğumda "-aracın hasarı baya çok" gibi bir abuk cevap verdi zaten şaşkınım asabımı bozdu iyice... sonrada biz parçaları belirttik parçaların toplam maaliyetini hesaplayıp dönelim size dediler .

aracım 2006 corolla sedan aracın sağ ön kapısı ağır hasarlı camı kırıldı ve içindeki mekanizmalar felanda dağılmıştır herhalde sağ arka kapı hasarlı ama yarım açılıyo kaporta düzeltmesiyle belki düzelir maddi durumum çok sıkıntılı bu ara acaba dışarda sağ ön kapıyı kaporta düzeltmev vs ile minimum ne kadara yaptırabilirim bide bursada nereye yaptırabilirim? bilenlerden allah rızası için yardım bekliyorum

Toyota Club Türkiye

Kaza Yaptım Yardım Lütfen
« : Ağustos 28, 2012, 19:36:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza Yaptım Yardım Lütfen
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2012, 19:40:24 »
cok geçmiş olsun size birşey olmamış gerisi önemli değil aracınızın modeli nedir acaba
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2012, 19:41:40 »
sağolun .. aracım 2006 corolla sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2012, 19:51:33 »
öncelikle büyük geçmiş olsun tutanağı polisle ile birlikte hazırladıysanız o polis memurlarını bulup tekrardan değerlendirmenizi tavsiye edersim aracınız yürüyorsa çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum resimlerde olmayınca..
servislerin dediğine hiç aldırmayın araç yürüyorsa çekin evinizin önüne park parası ekspertiz ücreti falan isteyebilirler özetel servisin 30 bin tl çıkardığı hasarı dışarda herhangi bir vatandaş 6.-7 bin tl halledebiliyor..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2012, 19:55:11 »
araç sıkıntısız yürüyor ama Aracın camı kırık olduğu için servisten almaya çekiniyorum çalınır korkusuyla, tutanağı polis olmadan yazdık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2012, 20:08:05 »
Servisten alip ustaniza birakablirsiniz de aslinda durumunuz neyi gosterir bilemem
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2012, 20:22:06 »
Ali bey çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın .

Bu işlerden anlamadığım için tavsiyede bulunamıcağım bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2012, 20:27:43 »
   Arkadaşım büyük geçmiş olsun...Bence öncelikle itirazınızı yapın, tanıdığınız var ise bir sigortacıya bu konuyu danışın, bu tarz işlere en çok onlar aşikar. Hatta bayilerdeki kaskocular bu işin kurdu diyebilirim. Neticesinde bütün girişimlerinize rağmen herhangi bişey elde edemeyecek olursanız kanıtlarınız da (şahit, resim,kamera kaydı vs.) sağlamsa mahkemeye başvurmak kaydıyla ödediğiniz bütün parayı avukatlık mahkeme harçları dahil karşı tarafa ödetme hakkına sahipsiniz....

NOT: Çarpıştığınız yer dönel kavşak değilse ve kontrolsüz kavşak ise eğer sağdan gelene yol vermeniz kurallar gereğidir bu yüzden suçlu görülmüş olabilirsiniz. Yok siz ana yolda giderken hele ki bölünmüş bir yol ise ( iki tarafın hızı da önemli) o tali yoldan çıktıysa suç karşı tarafta olmalı bi hata var demektir , hakkınızı arayın.....

Link yardımcı olacaktır http://www.angelfire.com/ar3/tekniker/trafik/TrafikKurallari.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2012, 20:49:54 »
kesin karşı taraf hatalı diyebiliyorsanız Emek abinin dediklerini yapın. Ama belkiler için fazla ümitli olmayın derim. Hasar büyük görünebilir ama siz yine de servis dışında bikaç yerden fiyat alın ve en azından kapıları kilitleyip kapınızda duracak hale getirmeye bakın. Tabii bunu yaparken çok da ucuza kaçmayın derim. En azından çıkma bi ön kapı bulup taktırın. Boyası sonra da olur. Otopark masrafı sıkıntı olmasın diye yazıyorum bunları.
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun demekten başka birşey gelmyor elimizden.. Ne yazık ki yollara çıkmaya alışamadık henüz.
Geçen gün bölünmuş yolda giderken vatandaş 15mt kadar ilerden önüme atladı koca dobloyla. Zar zor durdum. Br de bana yavaş deyip gazladı gitti :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 28, 2012, 20:52:49 »
   Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Size önerim çıkma parça satan yerlerden hasar görmemiş kapı satın almanızdır. Bursa'da bu tür yerler Ankara veya İstanbul'a göre az ama sanırım Bursa'dan da bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 29, 2012, 08:01:41 »
Değerli dostlar yardımınıza ihtiyacım var bayramdan önce bir kaza yaşadım cadde de giderken yan sokaktan çıkan araç aracıma sağ ön kapı dan süratle çarptı ayrıntılara girmiyim suçsuz olmam gerekli iken bugün çıkan tramer raporunda %100 kusurlu bulunduğum bildirildi ve maalesef kaskom yok. nasıl oldu derken google maps te baktığımda kaza mahali yanlış haritalanmıştı kaza yeri ndeki cadde ve sokak gerçeğin dışında farklı çizilmiş tutanakta yazdığımız adrese bakılınca sanki diğer aracın geldiği sokakta olduğum gibi bir durum çıkıyor. tramer raporunda bu şekilde haritalar vasıtasıyla kazanın bilgisayarda canlandırıldığı gibi kulaktan dolma bir bilgi duydum bu doğrumudur bilen varmı bu harita yanlışlığııylamı kusurlu bulundum acaba, ayrıca kaza tespit tutanağında kazanında şokuyla hem çizilen krokide hemde fotoğraflarda alenen kusursuz olduğum belli şeklinde düşünerek kazayı çok ayrıntılıda anlatamadım dediğim gibi kazanın şoku da vardı. sigorta firmamla görüştüm pek itiraz edilmiyor ama gelin bir dilekçe yazıp itiraz edelim dediler, servisteki hasar görevlisine aracın maddi hasar miktarını sorduğumda "-aracın hasarı baya çok" gibi bir abuk cevap verdi zaten şaşkınım asabımı bozdu iyice... sonrada biz parçaları belirttik parçaların toplam maaliyetini hesaplayıp dönelim size dediler .

aracım 2006 corolla sedan aracın sağ ön kapısı ağır hasarlı camı kırıldı ve içindeki mekanizmalar felanda dağılmıştır herhalde sağ arka kapı hasarlı ama yarım açılıyo kaporta düzeltmesiyle belki düzelir maddi durumum çok sıkıntılı bu ara acaba dışarda sağ ön kapıyı kaporta düzeltmev vs ile minimum ne kadara yaptırabilirim bide bursada nereye yaptırabilirim? bilenlerden allah rızası için yardım bekliyorum

çok geçmiş olsun ali bey,

hasar durumlarından önce varolan hatanın düzeltilmesi gerekiyor... aracınız bırakın servisde kalsın...
olay dediğiniz gibi cadde üzerinde devam ederken sokakdan çıkan aracın göbekden size vurması ise haklı pozisyonda gözüküyorsunuz...

bunun için öncelikle eksperinizle görüşün, ekspere kaza tutanağında beyan hatası olduğunu ek bir dilekçe ile itiraz etmenizdir, sigorta şirketlerince genelde itirazlar değerlendirilir...

özellikle kaza fotoğrafı yada çevre sakinlerinden olay yerini görecek şekilde kaza anını gösterir görüntüler var ise bunları delil olarak sunmanızdır... ek bir husus ise kaza yaptığınız karşı taraflada iyi niyet çerçevesinde hatayı anlatıp görüşerek sonuca da gidebilirsiniz...

sizin şu durumunuzu mahkemeye gidecek bir durum olarak görmüyorum, sigorta ve eksper arasında durum çözülecektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2012, 09:08:45 »
Tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim şimdi itiraz dilekçesi vericem inşallah halledebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 29, 2012, 09:18:14 »
inş. istediginiz gibi olur ali hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 29, 2012, 09:20:29 »
Geçmiş olsun.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey