Gönderen Konu: Klima gazı hakkında  (Okunma sayısı 4105 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima gazı hakkında
« Yanıtla #20 : Ağustos 26, 2012, 16:02:34 »
Isparta'dayım orj polen filtresini bulamadım yan sanayi aldım. Hakkaten soğutması değişti.İlk iş orj alıp takmak ,bekle beni İstanbul.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 26, 2012, 16:02:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 26, 2012, 16:06:05 »
polen filitresini hiç takmasan randuman en üst düzeyde oluyor
canavar gibi soğutuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 26, 2012, 19:41:30 »
Öncesindede yeterli soğutma olmuyordu.Ayrıca klima hortumuna elimi koyduğumda çok hafif bir soğuma var.Tabi 2 saat kadar klima çalıştıktan sonra.Yani daha öncede kullandığım filtreyle aynı sorunlarım vardı.Filtreyi değiştikten sonrada devam etti.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 27, 2012, 13:10:25 »
ertan bey klima gazı 0 dı yani hiç kalmamıştı siboba bastığında hiç hava kalmamıştı daha önce dediğniz gibi soğutma hiç yoktu şuan gayet iyi
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 27, 2012, 15:09:12 »
ertan abi filtreyi çıkarıp öyle bir denesen klimayı bilmiyorsan filtreyi çıkarmayı sana yardım edebilirim
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 27, 2012, 16:34:38 »
ilke filtre çıkarmayı tarif edebilirmisin yanımda değiştirdiler ama sadece torpidonun altından çıkardığını gördüm :)
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 27, 2012, 18:57:35 »
tamam abi demekki torpidoyu nasıl çıkardığını gördün veya yinede anlatım torpidoyu aç ve yukarı doğru çek sadece klipsler yerinden çıkana kadar daha fazla çekme ondan sonra sağ tarafa elini sok ve orda plastik amortisor var torpidonun lap diye düşmemesi için işte o amortisörüde çıkara yani senin yüzün  torpidoya doğru baktığında amörtisör sağda ya işte onu elini koyarak sola doğru kastır ve çıkıyor ondan sonra içieri baktığından böyle piknik tüpüne benzer bir klima motoru var işte onun üstünde kapak var o kapağın sağında solunda klipsler var 2 tarafındanda kapağın içine doğru bastır ve kapakta çıkıyor işte orda gördüğün filtre polen filtresi anlatması uzun ama ben her ay filtreyi temizliyorum maximum dağıtıp toplamak 5 dk . bir fotoğraf vardı tekin abimin konusunda göndermiştim konuyu bulursam gösteririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 27, 2012, 19:08:09 »
buyur abi burdan nasıl değiştireceğini anlarsın

Cabin air filter replacement- Toyota Corolla

abi klima filtresiz çalıştırmayı unutma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ağustos 27, 2012, 21:06:01 »
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler sorunumun klima gazından olduğunu kesinleştirdim.Nedeni ise aracın 7 senedir hiç klima gazının değiştirilmediğine ve ayrıca kışın vs klimayı uzun süre 4-5 ay hiç açmadığımız oldu.Bundan kaynaklı olarak bu durum oluştu.Bugün 4 lü flaşörün ışığının yanmadığını farkettim ve ampulünü değiştirerek bu sorunuda çözdüm.Eskisi gibi oldu  :alkis: klima işinide perşembe çözücem büyük ihtimalle.sonucu yazarım buraya.Bu arada cd çalar ile göğüs arasında bir boşluk oluştu bayadır.Sıcaktan tahmin ediyorum.Sizdede var mıdır bu sorun çözen var mı aramızda?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ağustos 28, 2012, 14:56:12 »
tamam abi demekki torpidoyu nasıl çıkardığını gördün veya yinede anlatım torpidoyu aç ve yukarı doğru çek sadece klipsler yerinden çıkana kadar daha fazla çekme ondan sonra sağ tarafa elini sok ve orda plastik amortisor var torpidonun lap diye düşmemesi için işte o amortisörüde çıkara yani senin yüzün  torpidoya doğru baktığında amörtisör sağda ya işte onu elini koyarak sola doğru kastır ve çıkıyor ondan sonra içieri baktığından böyle piknik tüpüne benzer bir klima motoru var işte onun üstünde kapak var o kapağın sağında solunda klipsler var 2 tarafındanda kapağın içine doğru bastır ve kapakta çıkıyor işte orda gördüğün filtre polen filtresi anlatması uzun ama ben her ay filtreyi temizliyorum maximum dağıtıp toplamak 5 dk . bir fotoğraf vardı tekin abimin konusunda göndermiştim konuyu bulursam gösteririm
sağol ilke anladım hemde gittim denedim açıklayıcı oldu ve torpidoyu daha önce açınca bir anda yere düşüyordu meğer o amartisörü yerine takmamışlar onuda taktım çok güzel oldu :) tekrar teşekkürler
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 28, 2012, 14:58:01 »
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler sorunumun klima gazından olduğunu kesinleştirdim.Nedeni ise aracın 7 senedir hiç klima gazının değiştirilmediğine ve ayrıca kışın vs klimayı uzun süre 4-5 ay hiç açmadığımız oldu.Bundan kaynaklı olarak bu durum oluştu.Bugün 4 lü flaşörün ışığının yanmadığını farkettim ve ampulünü değiştirerek bu sorunuda çözdüm.Eskisi gibi oldu  :alkis: klima işinide perşembe çözücem büyük ihtimalle.sonucu yazarım buraya.Bu arada cd çalar ile göğüs arasında bir boşluk oluştu bayadır.Sıcaktan tahmin ediyorum.Sizdede var mıdır bu sorun çözen var mı aramızda?
ercan bey bu sorun genelde hepsi var hatta formda açılmıştı böyle bir konu araştırıp bulursanız çözümünüde yazmışlar geçmiş olsun tekrar
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ağustos 29, 2012, 14:40:38 »

bir şey değil ertan abi en azından torpidonu halletmiş oldun ve sorunun kesin nedenini buldun o göğüsteki boşluk bizim orası hiç açılmamasına rağmen var yani bu bizim araçların kronik sorunu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 17, 2013, 14:37:14 »
yeni bir konu başlığı açmak istemedim.

Arkadaşlar ben domuza çarptıktan sonra su radyatörü değişti ama klima radyatörü ustanın dediğine göre sağlam gözüküyor diye değiştirmedik ama malum klima gazı boşaldı(parçaları söktürkleri için) önümüzdeki günlerde Ankaraya gideceğim gitmişken klima gazınıda orda bastırayım diyorum. Dörtnal toyotayı herkes çok methetmiş bende oraya gitmeyi düşünüyorum. Orada bu işlemi yaparlar mı be kaça mal olur bilgisi olan cevaplayabilir mi?

Son olarak ben aracımı tamir ettirirken klima gazını bastırın dediğimde belki kaçak vardır gaz basarsak boşa gider dediler bende o an durum müsait olmadığı için hiç bir işlem yaptırmadım. Merak ettiğim klima radyatöründe kaçak olup olmadığını anlamak için illa gaz mı basılması gerek.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 17, 2013, 14:49:57 »
yeni bir konu başlığı açmak istemedim.

Arkadaşlar ben domuza çarptıktan sonra su radyatörü değişti ama klima radyatörü ustanın dediğine göre sağlam gözüküyor diye değiştirmedik ama malum klima gazı boşaldı(parçaları söktürkleri için) önümüzdeki günlerde Ankaraya gideceğim gitmişken klima gazınıda orda bastırayım diyorum. Dörtnal toyotayı herkes çok methetmiş bende oraya gitmeyi düşünüyorum. Orada bu işlemi yaparlar mı be kaça mal olur bilgisi olan cevaplayabilir mi?

Son olarak ben aracımı tamir ettirirken klima gazını bastırın dediğimde belki kaçak vardır gaz basarsak boşa gider dediler bende o an durum müsait olmadığı için hiç bir işlem yaptırmadım. Merak ettiğim klima radyatöründe kaçak olup olmadığını anlamak için illa gaz mı basılması gerek.
Test cihazları olması lazım.Yani normal hava basılarak deneniyor sanırım makine yardımıyla.Gaz basımı ise kaliteli gaz bastırmak lazım geçen yaz 60 lira gibi fiyata yaptırmıştım ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 17, 2013, 14:54:15 »
  Dörtnal'a giderseniz orası gerektiği gibi ilgilenir bence, merak etmeyin. Benim gördüğüm, otomobili seven insanlar kendileri.
 Orada gaz basılır, kaçak varsa zaten kendini belli eder ve gerekli işlem hemen yapılır. Öncesinde zaten gözle muayene yapılır. Sadece sisteminize uygun gaz basıldığından emin olun, eski tip kompresörlerin gazı da farklı oluyor.
 Bu arada sistemde gaz yokken klimayı kesinlikle çalıştırmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 17, 2013, 15:03:35 »
yanıtlar için teşekkür ederim. Dörtnalı ben bu forumdan duydum ve o kadar çok tavsiye edildiki gözüm kapalı teslim edeceğim arabamı gereken işlemi onlar yaparlar diye düşünüyorum.

Gaz yokken 1 keresinde deneme amaçlı klimayı çalıştırdım 1-2dk sanırım bişey olmaz ondan.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5