Gönderen Konu: boğaz kelebeği ve maf sensörü temizliği  (Okunma sayısı 5986 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
boğaz kelebeği ve maf sensörü temizliği
« : Ağustos 24, 2012, 19:52:55 »
arkadaşlar corolla 2005 aracımızın boğaz kelebeğinin hiç temizlenmediğinden şüpheliyim..

1. boğaz kelebeği yakıt tasarrufunu % kaç oranında sağlar..

2. bu bölgeyi temizlemek için uğraşacam ama ailem sanayide bilen bir adama yaptıralım dediler.. sizce ben yapsam sorun çıkaracak ince ayrıntılı parçalarla karşılaşır mıyım?

3. ben yapmayacak olursam 60 tl verdiğime değer mi temizletmek için ?

4. maf sensörünü de temizlediğimde faydası ne oranda olur..

5. tüm bu parçaları temizlemek için ne kullanmalıyım sizce ??

sanırım biraz çok oldu ama bu soru işretleri ile ewe döndüm bugün sanayiden :).. adam 60 tl deyince dursun dedim.. kulaktan dolma bu bilgi doğru mudur sizce.. bu temizlik müthiş performans artışı sağlar mı ? :)
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

boğaz kelebeği ve maf sensörü temizliği
« : Ağustos 24, 2012, 19:52:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: boğaz kelebeği ve maf sensörü temizliği
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2012, 20:13:44 »
Öncelikle yağsız kontak spreyi şart sonra somunları vidaları gevşetmek için torna vida ve anahtar bez ve poşet lazım olacaktır...Temizlemenizin faydası olur
+Rölantide titremesi azalır.
+Gaz tepkisi artabilir
+Azda olsa yakıt ekonomisi sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2012, 20:47:55 »
Emrah bey, eğer tornavida tutmayi biliyorsaniz rahatlıkla kendiniz yapabilirsiniz. Maf sensörü icin 2 adet vida sokeceksiniz, bir de soket. Boğaz kelebeği icin ise 1 adet hortum kelepçesi gevseteceksiniz. Hepsi bu kadar.

1 adet karburator temizleyici, 1 adet maf sensor temizleyici fisfis alacaksiniz, toplami 30 -40TL'yi gecmez, defalarca kullanacaksiniz. Ben yilda 2-3 defa aracimin bakımını yaparken düzenli olarak yaparim.

Aracinizin performansina, yakit tüketimine, hepsinden önemlisi motorunuzun sağlığına fayda sağlar.

Internette arastirirsaniz nasil yapilacagi konusunda bilgiler var, eğer problem yasarsaniz yazin, yardımcı olmaya calisirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2012, 20:49:44 »
Daha önce forumda resimli olarak  anlatmıştım ama isterseniz bi bakın..
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42858.0

gerçi araç avensis ama ..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2012, 21:15:47 »
arkadaşlar çok teşekkür ederim.. sprey vs alıp işe koyuluyorum yarın.. yakıt ekonomisinden ziyade aracın sağlığı açısından önemli imiş.. youtubede bi video gördüm fiat araçları için yapılmış video ama motor neticede :).. kafama takılan birşey olursa tekrar sizlere danışacağım inş..

Öncelikle yağsız kontak spreyi şart sonra somunları vidaları gevşetmek için torna vida ve anahtar bez ve poşet lazım olacaktır...Temizlemenizin faydası olur
+Rölantide titremesi azalır.
+Gaz tepkisi artabilir
+Azda olsa yakıt ekonomisi sağlar.

rolantide titreme sorun değil demişlerdi fakat azalırsa ne ala :)..

Emrah bey, eğer tornavida tutmayi biliyorsaniz rahatlıkla kendiniz yapabilirsiniz. Maf sensörü icin 2 adet vida sokeceksiniz, bir de soket. Boğaz kelebeği icin ise 1 adet hortum kelepçesi gevseteceksiniz. Hepsi bu kadar.

1 adet karburator temizleyici, 1 adet maf sensor temizleyici fisfis alacaksiniz, toplami 30 -40TL'yi gecmez, defalarca kullanacaksiniz. Ben yilda 2-3 defa aracimin bakımını yaparken düzenli olarak yaparim.

Aracinizin performansina, yakit tüketimine, hepsinden önemlisi motorunuzun sağlığına fayda sağlar.

Internette arastirirsaniz nasil yapilacagi konusunda bilgiler var, eğer problem yasarsaniz yazin, yardımcı olmaya calisirim...

ayrıntılı malzeme listesi için ve tavsiye için teşekkür ederim.. nette araştırmaya koyulacağım bizim kasanın nasıl yapıldığının tarifi varsa daha kolay olur aksi takdirde kerem beyin fotolardan yararlanacağım :D

Daha önce forumda resimli olarak  anlatmıştım ama isterseniz bir bakın..
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42858.0

gerçi araç avensis ama ..

çok güzel paylaşım olmuş cidden.. avensis ile benzer sayılır zaten ama sıkıntım olursa diye aynı kasaya da bakınıyım diyorum :D.. teşekkür ederim
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2012, 21:46:39 »
Kolay gelsin, yardım lazim olursa destekleriz.

Eğer duzensiz titremeler ve  stop etme olaylarından bahsediyorsaniz, fayda sağlar temizlik. Ama rolantide devamli ayni şekilde titresim oluyorsa fayda saglamaz maalesef.  Kimileri VVTI motorun özelliğidir derler, ama değildir, kronik bir problemdir, dünyadaki hiçbir motor biraz yakit tasarrufu saglasin,ama varsin titresin diye tasarlanmaz...