Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 04, 2026, 16:56:29
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Lastik & Jant
»
Konu:
2005 TOYOTA VERSO ELEGANTIMA KIŞLIK LASTİK TAVSİYESİ ?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 2005 TOYOTA VERSO ELEGANTIMA KIŞLIK LASTİK TAVSİYESİ ? (Okunma sayısı 4245 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Verso
Kan Grubu: B+
4 kere teşekkür edildi
«
:
Ağustos 23, 2012, 23:42:19 »
Selamlar Erzurum da 1 kış için (seneye tayin var ) versoma hangi kışlık lastik tavsiye edersiniz ve 4 tanesini birden değişmem elzemmi sizce ?
Toyota Club Türkiye
«
:
Ağustos 23, 2012, 23:42:19 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: ---
Kilometre: 140000
Model Yılı: '10
4 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 TOYOTA VERSO ELEGANTIMA KIŞLIK LASTİK TAVSİYESİ ?
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 24, 2012, 01:12:35 »
1 yıl kullanacağım sonra kış görmeyeceğim diyorsanız petlas...Yok daha uzun yıllar kullanabilirim diyorsanız michelin tavsiyemdir yalnız biraz tuzlu demiş olayım onun yerine lassa pirelli alternatif olabilir...
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '14
203 kere teşekkür etti
468 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 24, 2012, 07:42:29 »
merheba yaklaşık 4 ay önce 4 adet continental marka lastik almıştık. ben ise 1 önce 100 km hızla giderken kibrit kutusu büyüklüğünde bir taşın üstünden geçtim durduğumda lastiğin yanağında baloncuk çıkmıştı. garantiye gitti bir sonuç çıkmadı bizde seri bozulmasın die tekrar 1 adet aynı lastikden almak zorunda kaldık. continental uzak durmalısınız diyebilirm belki bizim hatamızdan lastik gitti ama garanti süresince iyi hizmet göremedik.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Durum: Sakin
Kan Grubu: A-
22 kere teşekkür etti
22 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 24, 2012, 07:54:05 »
Ug7 kullandim, deseni guzel, performansi guzel. Corollayla beraber gitti. Kismet olursa ug8 almak istiyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: A+
Model Yılı: '15
47 kere teşekkür etti
38 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 24, 2012, 11:33:45 »
1 yıl için ben olsaydım en uygun olanını alırdım. Lastiğin ömrünü 4yıl varsayarsak %25ini kullanıp çöpe atacaksam çok fazla bütçe ayırmazdım.
Ama gelecek yıl işim bitince 2.el satarım diyorsanız o zaman 2.el piyasasında en çok tutulanı alırdım.
Yok ben gelecek yıllarda da kullanırım, en iyisi olsun diyorsanız Nokian lastikleri dünyanın en iyisi klasmanındadır. (Nokia firmasının ilk faaliyet alanı lastikler, malum Finli firmanın nerdeyse tüm yılı kış şartlarında ve çoğunlukla karlar altında geçtiğinden kış şartları konusunda uzmanlar)
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: A+
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Eylül 13, 2012, 11:03:26 »
Arkadaşlar 2004 model verso elegant otomatik aracımı geçen yıl ağustosta aldım. Alır almaz 4 lastiğini de Petlas imperium (yazlık) 215/55/16 aldım. Ankara'da geçen kışı çok soğuk ve buzlu olmasına rağmen geçirebildim bu lastiklerle (Tabi antipatinaj özelliği ve çok fazla buz olduğunda yola çıkmamam dışında idare etti). Genel olarak memnunum diyebilirim Petlastan.
Şimdi size sorum;
Malum bu kış, kışlık lastik mecburi olabilir (hala belli değil sanırım ve ben de artık Ordu-Ünye'de yaşıyorum Ankara gibi kışı olmaz karadenizin). Kesin zorunluluk çıkarsa kışlık lastik alacağım mecburen.
Jantlarım 16 inch ve buna uygun 215/55/16 petlas snow master fiyatı 200x4=800 lira. Şöyle bir düşüncem var; 15 inch jant alıp 195/65/15 snowmaster 4 lastik aldığımda jantlar+lastikler toplam 1000 lira ediyor. Hem kış lastiğinde dar ebadın (195) daha iyi tutunduğunu hem de lastik fiyatının bu ebatta daha da ucuzladığını düşünürsek, ayrıyeten 16 inch janttaki yazlık lastikleri sökme takma sırasındaki deformasyonlarını ve lastik değişim ve balans ücretlerini de düşünürsek, 4 adet 15 jant alıp 4 kışlık lastik alıp mevsim geçişlerinde sadece bijonları söküp takmak daha iyi gibime geliyor.
Başta da dediğim gibi şu anki jantlara kışlık lastik alırsam 800 liraya geliyor.
Düşünceleriniz nedir acaba? Mantıklı mıdır bu yöntem?
Cevaplar için teşekkürler.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
Model Yılı: '14
«
Yanıtla #6 :
Kasım 02, 2012, 01:30:00 »
3 marka kış lastiği kullandım,1-lassa:çok gürültülü ama sağlam keçi gibi tırmanıyor. 2- Michelin a4 alpin:sessiz ve konforlu. Islakta mükemmel fren tutuyor. 3- God.Ultragrip-8 :gürültü düzeyi iyi,michelina yakın. yeni taktırdım.2 gün oldu,henüz kar buz yorumu yapamıycam.
1,6 Advance
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Kasım 02, 2012, 16:07:41 »
agrida 3 yil kaldim,o bolgeye en uygunu lassa snowway,yeterince dayanikli.ikinci elide superdir,lassayi o bolgede cok tutuyorlar,ucuz olsun dersen tum taksicilerin kullandigi sava iyidir.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Lastik & Jant
»
Konu: