0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hafta sonu BMW'nin yeni kasa değişimine uğrayan ve yeni motoru ile gelen 116i serisini kullanma fırsatı buldum.Oldukça hoşuma gitti araç aracın performansı oldukça iyi durumda idi. Hatta beklediğimden faazlasıydı. 8 ileri şanzıman oldukça başarılı.Yol tutuşun biraz daha iyi olması gerekirdi diye söylemeden edemeyeceğim. Ön konsolda bir uçtan bir uca kırmızı bir şerit vardı ve göze güzel hitap ediyordu aynı durum koltuklarında da mevcuttu. Kasislerden ve çukurlardan geçiş iyi.İçi dar bana göre ayaklarım iki büklüm kaldı açıkcası.En belirgin iki tane eksi yönü mevcuttu yola iyi tutanamaması ve içinin darlığı.Genel anlamda başarılı buldum tebrikler BMW'ye adına yakışır bir şekilde geliştirme olmuş.
8 ileri mi kamyon mu bu reyiz
Ne sandın senin ki hala 5 ilerimi Hatta eski kamyon sistemini kullanıyorlar şimdilerde çift debriyaj.
max torkunu 1350 d/d da vermeye başlıyor... neredeyse araba rolantideyken max tork üretmeye başlıyor buna ne diyeceksin ya
benim arabada CAM MODÜLÜ var kumandadan bastınmı 4 camı birden kapatıyor şu 6 ileri olan aurislerde olmayan özellik bilmem anlatabildim mi abi yakmaz bunlar o zaman
Bu cevabı vereceğini biliyordum o yüzden cevabın da hazır, sonradan ne yaparsan yap aracına orjin olmadığı sürece booş.
Bırak abi Allahın seversen ya poloda orjinaldi aslında o senin düşüncen abi orjinalinde olması sıkıntı değil bence boşda değil
Sercan yol tutuşunu nasil test ettin? 6 yıldır 6 ileri,1,5 yıldır 7 ileri ve 2 yıldan bu yana da 8 ileriye sahip şanzimanli araç kullanıyorum Sen ciddi ciddi 8'i yeni mi duydun yoksa Sercan'ı mı işletiyorsun Ramazan?
abi 7 yi duydum kullandım arkadaşımda 2.0 tdi dsg caravelle vardı onu kullanmıştım da 8 i ilk defa duyuyorum
Sercan yol tutuşunu nasil test ettin?
Kendime has tekniklerim var abi.
Devlet sırrı değildir herhalde bu tekniklerin.Beni bilgilendirirmisin rica etsem.Bmw ve olumsuz yol tutus bir araya gelince gercekten merak ettim.
Abi burada anlatmam yanlış olur.
Sercan bazi seyleri aciklamayacaksan veya aciklayamayacaksan o zaman konu falan açma ya da o kısımlara değinme Yani nasil olurda Bmw'nin yol tutuşu iyi olmaz? Islak zeminde mi kuru zeminde mi denedin,araca kontra hareketler mi yaptırdın,virajlara hızı veya sert mi girdin/çıktın.Yani kısaca ne yaptın?
Kuru zeminde sürdüm.Vİrajda denemedim U dönüşünde denedim. U dönüşünü hızlı gerçekleştirmedim hoş U dönüşü hızlı olmaz bana göre. O dönüşte aracın baş tarafının kaymaması gerekirdi. Ama stabilite devreye girdi. Bir çok araçlada döndüm aynı virajdan, aynı segment araçlarla aynı sorunu yaşamadım.
Altı üstü yukarıdaki alıntı yazacaktın Sercan.Neden parladın hemen anlamış değilim dogrusu.Ne Toyota senin babanın malı nede BMW benim babamin malı Bilmem anlatabildim mi Yaptigin son paragrafta ki açıklaman için tesekkur ederim