Gönderen Konu: Yunanistan Gezimiz (:  (Okunma sayısı 2752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Yunanistan Gezimiz (:
« : Ağustos 22, 2012, 12:38:44 »
Merhabalar.Bayramı yunanistanda geçirdik aurisimiz bizi getirdi götürdü eksik olmasın... :)  İlk uzun mesafeli gezimiz oldu paşayla...Yüzümüzü karartmadı sağolsun.

Önce şunu söylemek istiyorum ki abi çok güzel yerleri bırakmışız adamlara ya olmaz böyle şey.Sakinlik desen çıt yok sokaklarda kimsenin bir yere yetişme derdi yok. Trafik kurallarına aşırı ama aşırı derecede saygılı insanlar.Anlatılmaz bu saygı ancak yaşanır.Pazar günü heryer kapalı sayılır. Bizim bayramda bile AVM lerin açık olduğunu düşünürsek doğru olanında onların yaptıkları olduğunu düşünüyorum.

İstanbula da yakın. Bence en büyük tatil alternatiflerinden birisi olanbilir. Restoranlar aa turist gelmiş geçirelim mantığıyla çalışmıyor. Mesela denize sıfır bir yerde güzel bir balık menüsü 3 kişi 50 euro tuttu üstüne ikramı da geldi.Ki burası Thassos adasında limana en yakın restoran. Neyse Avrupa Birliğine ne kadar uzak olduğumuzu bir kez daha DANK şeklinde anlamış oldum.İlk fırsatta daha uzun bir tatilim olursa daha içerileri gezmek niyetindeyim...

Toyota Club Türkiye

Yunanistan Gezimiz (:
« : Ağustos 22, 2012, 12:38:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Yunanistan Gezimiz (:
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2012, 12:59:04 »
yediğiniz içtiginiz sizin olsun  bize gezip görgüğünüz yerleri anlatın :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2012, 13:09:16 »
Emrah,
Çok güzel yerleri bıraktığımız konusunda yerden göğe kadar haklısın. Adamlar bizim kendilerine neredeyse hibe ettiğimiz yerlerden dünyanın turizm cennetini çıkarmışlar ve para basıyorlar. Her ne kadar bastıkları para yetmese de yinede para basıyor turizm. Tursiti kazıklama konusunda bizimkiler kadar becerikli değiller. Su sokakta da aynı para, en lükse restoranında da aynı, hava alanında da aynı.
Ancak sesszilik ve sakinlik konusunda sanırım birazcık yanılıyorsun. Onların sakinliği tembelliklerinden geliyor. Adamlar gündüz 2 ye kadar mesai yapıyor, 2 den sonra uyuyor, gece 22 den sonra ise vampir moduna geçip eğlenmeye başlıyorlar. Ve bu her gün böyle devam ediyor. Bu arada çalışmayı unuttukları için de ekonomileri iflas ediyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2012, 13:19:01 »
Emrah,
Çok güzel yerleri bıraktığımız konusunda yerden göğe kadar haklısın. Adamlar bizim kendilerine neredeyse hibe ettiğimiz yerlerden dünyanın turizm cennetini çıkarmışlar ve para basıyorlar. Her ne kadar bastıkları para yetmese de yinede para basıyor turizm. Tursiti kazıklama konusunda bizimkiler kadar becerikli değiller. Su sokakta da aynı para, en lükse restoranında da aynı, hava alanında da aynı.
Ancak sesszilik ve sakinlik konusunda sanırım birazcık yanılıyorsun. Onların sakinliği tembelliklerinden geliyor. Adamlar gündüz 2 ye kadar mesai yapıyor, 2 den sonra uyuyor, gece 22 den sonra ise vampir moduna geçip eğlenmeye başlıyorlar. Ve bu her gün böyle devam ediyor. Bu arada çalışmayı unuttukları için de ekonomileri iflas ediyor.

Doğru doğru tembeller gerçekten. Su konusunda nereye otursak bir şişe su veya birer bardak su ikram ediyorlar o da çok hoşuma gitti...Akşam çıkıp tavernada oturmayı çok seviyorlar gece yarısına kadar.Ben taverna denilince çalgılı oyunlu bir yer bekliyordum ki bunlar yemek yiyip içtikleri her yere taverna diyorlarmış...

Adalar konusnuda büyük bir yunanistan haritası aldık ve bir baktım ki ya bu kadar uzak adalar var buraya yinede adamlarda.siyasete girmek değil ama adaları hibe edenlerin ettirenlerin kulakları çınlasın..Haritaya bu şekilde bakınca çok içler acısı...

Ama sonuç olarak gidilip gezilecek yerler...GÜzel bir tatil geçti. Krizde oldukları halde benzin bizden 50 kuruş daha ucuz.[/b]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2012, 12:48:40 »
atina biraz hareketli
ülke nüfusunun yarısı atinada yaşıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2012, 14:01:06 »
atina biraz hareketli
ülke nüfusunun yarısı atinada yaşıyor

12milyon oldular mi? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2012, 14:22:21 »
Gidip görülecek güzel bir ada oldugunu dusunuyorum . Mavi ile beyazın uyumu ayrı guzellestırıyor. Umarım en kısa zmanda tatıl fırsatında gıdebılırım . Onerılerınızı beklıyorum ulke gezısı hakkında :)  ;)
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2012, 14:35:17 »

12milyon oldular mi? :)
Yok ya
geçen sene 9 milyondu nüfusu
bu sene bilemedin 10 milyon olmuştur tembel herifler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2012, 15:46:20 »
Paylaşım için teşekkürler, Güzel bir gezi olmuş sizin adınıza tebrikler.

Yanlız anlamadığım bir nokta (lütfen kimse alınganlık yapmasın) neden bi yerleri gezince kendi ülkemizi beğenmiyoruz ya da eksi yönlerini görüyoruz.

arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2012, 17:04:08 »
Paylaşım için teşekkürler, Güzel bir gezi olmuş sizin adınıza tebrikler.

Yanlız anlamadığım bir nokta (lütfen kimse alınganlık yapmasın) neden bir yerleri gezince kendi ülkemizi beğenmiyoruz ya da eksi yönlerini görüyoruz.

Ben sahsen baska ulkeleri gezerken Turkiyeyi daha cok seviyorum ( dogal guzellikler bakimindan) Diger konuya hic girmeyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2012, 18:20:13 »
Yunanistan gerçekten güzel bir ülke. Selanik sanki İzmir in kopyası. Bizde Ege de belli başlı yerler var denize girilebilecek güzellikte (Bodrum - Marmaris - Çeşme vs..) Onların neredeyse tüm Ege kıyıları Bodruma eş değer. İşin içine adaları da girince oooo... Yanlış anlaşılmasın ülkemi kötülemiyorum ancak göz var nizam var güzel yerlerin çoğunu onlara bırakmışız. :) Yine de nerede yaşamak istersiniz derseniz Türkiye derim. Oralar sadece gezilecek görülecek yerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2012, 19:51:02 »

Ben sahsen baska ulkeleri gezerken Turkiyeyi daha cok seviyorum ( dogal guzellikler bakimindan) Diger konuya hic girmeyelim :)

Pariste en çok hoşuma giden yerdi burası. Rue Ankara'daki Türk Büyükelçiliği.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 24, 2012, 20:25:01 »
şimdii ben daha güzel bir soru sorayım.. yunanistana kendi arabanızla gitmeniz için neler yapmanız gerekti? neler aldınız nerelere gittiniz ne kadar para harcadınız??
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 24, 2012, 21:02:17 »
Paylaşım için teşekkürler Emrah Bey. Evet, size katılıyorum Yunanistan çok güzel bir ülke ve insanları da çok şeker :) Hele mutfakları harika. Balığın yanısıra kuzu etine de düşkün olduklarını fark ettiniz mi acaba? Vizesiz seyahat olanağı olsa eminim Türk turistler sayesinde ekonomilerini bile düzeltebilirler :D Otoyollardaki gişelerin çokluğu ve yol kenarlarındaki maket kiliseler dikkatiniz çekmiştir mutlaka.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 24, 2012, 21:16:17 »
Yunanistan gerçekten gezilmesi gereken bir ülke. Atina'nın palio Falero semtine giderseniz kendinizi İstanbulda zannedebilrisiniz. Sokaktaki hemen hemen herkes Türkçe biliyor ve hala konuşuyor. Palio Falero semtinde Türkiyeden göç etmiş 60.000 kadar Rum var. Ve ilginçtir ki bu Rumların çoğu hala Türk pasaportu taşıyorlar ve Yunanlılar tarafından sevilmiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 25, 2012, 16:13:08 »
Yunanistan gerçekten güzel bir ülke. Selanik sanki İzmir in kopyası. Bizde Ege de belli başlı yerler var denize girilebilecek güzellikte (Bodrum - Marmaris - Çeşme vs..) Onların neredeyse tüm Ege kıyıları Bodruma eş değer. İşin içine adaları da girince oooo... Yanlış anlaşılmasın ülkemi kötülemiyorum ancak göz var nizam var güzel yerlerin çoğunu onlara bırakmışız. :) Yine de nerede yaşamak istersiniz derseniz Türkiye derim. Oralar sadece gezilecek görülecek yerler.

Göz var Mizan (ölçü-terazi)var olacaktı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 25, 2012, 16:17:15 »
Paylaşım için teşekkürler Emrah Bey. Evet, size katılıyorum Yunanistan çok güzel bir ülke ve insanları da çok şeker :) Hele mutfakları harika. Balığın yanısıra kuzu etine de düşkün olduklarını fark ettiniz mi acaba? Vizesiz seyahat olanağı olsa eminim Türk turistler sayesinde ekonomilerini bile düzeltebilirler :D Otoyollardaki gişelerin çokluğu ve yol kenarlarındaki maket kiliseler dikkatiniz çekmiştir mutlaka.

Yunanistan daha düne kadar Türklerin yeşil pasaportuna bile vize uygulayan  SEÇKİN ülkelerden biriydi
kaldı ki vizeyi kaldıracak
sadece günü birlik adalara vizesiz izin veriyor aptal oğlu aptallar
ama gelip Tükiyeden ucuz alış veriş yapmayı çok iyi biliyorlar

Yunan mezalimi diye bir kitap var
alıp okumanızı öneririm
ne karektersiz bir toplum olduğunu anlarsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 25, 2012, 16:25:31 »
alıp okumanızı öneririm

izmirde devlet bile kurdular :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 25, 2012, 17:24:43 »
Kemal Bey, Yunanistan AB üyesi olduğu için yapabileceği ancak adaların günübirlik vizesiz olarak ziyaret edilmesine izin vermek olabilir. Ama eminim ki AB izin verse veya biz bir şekilde Schengen sistemine girip hakkımız olan vizesiz seyahat imkanına kavuşabilirsek Yunanistan ile ilişkilerimiz çok daha iyi olacaktır. Gelip bizden alışveriş yapmalarında ne sakınca var ki, ne güzel hem döviz hem de o insanların dostluğunu kazanıyoruz. Batı dünyası bundan 60 yıl önce bir birini boğazlayıp 35 milyon insanın ölümüne neden olmadı mı. Onlar bugün bu acılardan ders alıp bir arada yaşayabiliyorsa biz neden Yunan mezalimine takılalım. Hiç bir toplum pirüpak değildir. Buna biz de dahiliz.

Yunanistan daha düne kadar Türklerin yeşil pasaportuna bile vize uygulayan  SEÇKİN ülkelerden biriydi
kaldı ki vizeyi kaldıracak
sadece günü birlik adalara vizesiz izin veriyor aptal oğlu aptallar
ama gelip Tükiyeden ucuz alış veriş yapmayı çok iyi biliyorlar

alıp okumanızı öneririm

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 25, 2012, 17:31:06 »
Aslına bakarsan biz de yunanlara çok çektirmişiz
ben yunan halkını seviyorum, kaliteli insanlar, uygar insanlar
ama yönetimleri kötü, temel felsefeleri türk düşmanlığı üzerine kurulu
sanki onlar bizim memleketimizi değilde , biz onlarınkini işgal etmişiz gibi düşünüyorlar