0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun. Bayram sonrasında servise uğrayın bence. Depodaki yakıtın az olmasıyla ilişkili değildir. Depoyu doldurduktan sonra ışığın yanmaması tesadüf bence, yani depoyu doldurmadan da 5 dk. bekleseydiniz ışık yanmayacaktı belki. Aracınızın km.si de daha çok azmış. 1 saat boyunca yüksek hızlarda mı seyrettiniz acaba, ki bu da arıza ışığı için sebep değildir ama. Bir de aracınız 6 vitesli mi, 5 vitesli mi?
Depodan pislik falan kaçtığını zannetmiş olabilir mi araç Levent abi ?
Yakıt filtresinde su birikimi olmuş gibi görünüyor. Deponuza Enjektör temizleyici katarak hem deponuzdaki ve hemde filtrenizdeki suyun atılmasını sağlarken temizlikte yapmış olursunuz. Deponuzu genellikle yarı dolu tutmaya çalışmalısınız. Depodaki düşük yakıt seviyesi nedeniyle oluşan girdaptan emilen hava, fakir karışım ve yüksek ısı üreterek motor içi hararetinin fazla olmasına sebep ve sonuç itibariylede motora zarar verebilir. O nedenle dizel araçlarda depoda % 20 civarlarında yakıt kaldığında yakıt uyarı ışığı yanmaktadır.
Tekin Bey hoş geldiniz
Ayrıntılı açıklama için çok teşekkür ederim. Hangi marka enjektör temizleyicisi tavsiye edersiniz peki Tekin bey.Dün aracı servise bıraktım, yakıttan kaynaklanan bir sorun olabileceği söylendi.Yakıt deposunu 1 ay kadar önce yurtdışından bir benzinlikten fullemiştim. Aynı benzinlikten daha önce kendi aracım ve şirket aracıma da defalarca yakıt aldım, ancak benzer sorun yaşamamıştım. İşin tesadüfü de, arıza lambası yandığında, aynı benzinliğin 20 km uzağındaydım ve yolumun üstündeydi.Arıza ışığı yandığında da yine aynı benzinlikten yakıt doldurdum. İnşallah yakıtta bir sorun yoktur.
Kaliteli bir marka veya benim kullandığım ROM ürününden kullanabilirsiniz.Aracınızı servisten geri aldınız mı? herhangi bir müdahalede bulundular mı?Sorununuzun kaynağı malesef yakıt. EGR sistemini, Oksijen sensörünü ve katalizatörü tıkama problemi yaratabilir.Eğer uzun yol ağırlıklı kullanıyorsanız, Shell GTL tavsiye ederim.