Gönderen Konu: rodaj ?  (Okunma sayısı 2379 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
rodaj ?
« : Haziran 09, 2006, 18:42:50 »
Herkese selam bende yeni coolla terra aldım 200 km. deyim. Bu rodaj nedir? İlk dönemlerde nasıl kullanacağız aracı bayi bildiğin gibi kullan baştan biraz fazla yakar 10.000 den sonra düşer dedi. Şu an ort. 8.5/100 km. yakıyor beni aydınlatırsanız sevinirim.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Toyota Club Türkiye

rodaj ?
« : Haziran 09, 2006, 18:42:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotasa.com.tr
rodaj ?
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2006, 18:59:47 »
selam, rodaj kelimesini unut, aracı 1000km'ye kadar filan yüksek devir kullanma yeter, yani orta devirlerde kullan, ki araç güzeeeeeeeeeeel yaglama yapsın. silindirler yataklarına güzeeeel bi alışssın, aracın hayırlı olsun, uzuuun yıllar kazasız belasız kullanma dilegiyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
rodaj ?
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2006, 19:10:45 »
teşekkürler ortalama 2500 devirde kullanıyorum. 100 km/h hızı geçmiyorum
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.toyotasa.com.tr
rodaj ?
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2006, 19:16:13 »
4000e kadar çıkabilirsin, yüklenme birden yeter, 2500'de bırakma motoru

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
rodaj ?
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2006, 12:33:19 »
Tüm arkadaşlara teşekkürler
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
rodaj ?
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2006, 22:43:12 »
ben de motora rektifiye yaptırdım henüz 500km oldu bana da rodajda kullan dediler ama ben çok da dikkat etmeden kullanıyorum. devir bazen birden 5000'e fırlayıp geri düşüyor (arabam otomatik olduğundan fazla gaz verdiğimde yapıyor)bu motora zarar verir mi? ayrıca yakıt tüketimi de aşırı derece arttı rektifiye öncesi 100km/8.5lt yakarken şimdi 10-11lt arası değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
rodaj ?
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2006, 23:13:56 »
affınıza sığınarak aynı konuyla ilgili başıma geleni anlatmak istiyorum. temmuz 2005 te sıfır bir yaris aldım plazadan çıkmadan motor ustasının yanına gittim.usta nasıl kullanacağız başlarda nası davaranmamız gerekli ilk defa sıfır araba alıyorum filan bişiler dedim.yaşı 50 yi geçmiş ÇOrumlu  ustanın tabiri aynen şöyleydi; HOCAM ŞİNDİKİ ARABALAR ŞİNDİKİ GIZLARA BENZİYO. MOTOR AÇMANA FİLAN DA GEREK YOK . ZATEN AÇIK GELİYO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
rodaj ?
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2006, 14:57:29 »
Alıntı yapılan: mustafa bozdoğan
HOCAM ŞİNDİKİ ARABALAR ŞİNDİKİ GIZLARA BENZİYO. MOTOR AÇMANA FİLAN DA GEREK YOK . ZATEN AÇIK GELİYO...
[/quote]

Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
rodaj ?
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2006, 18:19:37 »
Ani hızlanma ve fren ikileminden uzak durmak önemli.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
rodaj ?
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2006, 21:00:39 »
affınıza sığınarak aynı konuyla ilgili başıma geleni anlatmak istiyorum. temmuz 2005 te sıfır bir yaris aldım plazadan çıkmadan motor ustasının yanına gittim.usta nasıl kullanacağız başlarda nası davaranmamız gerekli ilk defa sıfır araba alıyorum filan bişiler dedim.yaşı 50 yi geçmiş ÇOrumlu  ustanın tabiri aynen şöyleydi; HOCAM ŞİNDİKİ ARABALAR ŞİNDİKİ GIZLARA BENZİYO. MOTOR AÇMANA FİLAN DA GEREK YOK . ZATEN AÇIK GELİYO...
[/quote]

hocam süper yahuı bayıldım ya hem doğru söylemiş hemde güzel söylemiş

alın size benden bir enstantene sanayideyim muhabbet şu: yav bizim bi remzi abi vardı motor kelimesi kirlenmeden evvel ona motor remzi derdik şimdi diyemiyoz ayıp oluyo yaşlı başlı adam:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
rodaj ?
« Yanıtla #10 : Ekim 25, 2006, 11:23:17 »
[/quote]

çok iyi yaaa....      
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
rodaj ?
« Yanıtla #11 : Ekim 25, 2006, 23:55:40 »
Alıntı yapılan: Serkan Ercan

çok iyi yaaa....        [/quote]

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
rodaj ?
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2008, 17:02:51 »
rodaj konusu özellikle yeni araçlarda çok tartışılıyor.diyelimki motor rodaj istemiyor.lastikler 500 km rodaj gerektiriyor.diğer yandan frendiskleri,balatalar,debriyaj balatası kesinlikle rodaj ister.ilk 1000 km aracı zorlamamak gerekmektedir.ki bence motor rodaj gerektiriyor.herne mükemmelikte üretilmişte olsa ilk aşınmalarda motor çapaklarını barındırır.sekmanların oturması sırasında bu kaçınılmazdır.kişisel bilgi ve tecrübelerimi özetlemem gerekirse;
*ilk 1000 km aracınızı zorlamayın.yüksek devirlere çıkmayın.motordaki çapaklar(gözle gözülkecek düzeyde büyük değillerdir) motor iç yüzeyinde düzensiz aşınmaya sebep olur.bu süre içerisinde daha fazla yakıt tüketirsiniz normal karşılanmalıdır.
*1000 km sonunda ilk servis bakımınızda servis yetkilisi 10.000 km den önce yağ ve yağ filitresini değişmenizin gereksiz olduğunu söyleyecektir ama siz değiştirin.muhakkak ki toyota herzamanki gibi müşterisini düşünmektedir ama bende aracımı onlardan daha çok düşünüyorum.ben bu şekilde rodajımı sürdürüyorum.sıfır bir aracın fiyatı düşünüldüğünde 80 ytl pekte umarsanmaz diye düşünüyorum.
not:kaynağının güvenilirliği konusunda emin değilim ancak dubai de yanılmıyorsam ilk bin,beş bin kilometrelerde yağ ücretiz olarak değiştiriliyor.devamında onbin bakımını ücretili olarak yapıyormuşsununuz.bu abartılı olarak düşündüğüm için ilk bin de yağ değiştirmenin doğruluğuna inanıyorum.
*1000 km sonrasında deviri yavaş yavaş daha üstlere taşıyarak devam ediyoruz.böylelikle gitgide motorumuz ve diğer parçalar birbirine rahat rahat alışmaya başlıyor.
*1500-2000 li km de otobana çıkarak aracınızı dilediğiniz gibi deneyebilirsiniz.halk arasında motorun açılması olarak tabir edilen kısımdan bahsediyorum.
bu konuda bilirkişilerin katkı ve önerilerini bende bekliyorum.bu uzun araştırmalarım sonucunda elde ettiğim bilgilerdir.teşekkürler.