0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2003 Corolla Sol aracımdaki alarm sanırım deaktive edilmiş, security ışığı yanıp sönüyor fakat kilitlerken ve kilidi açarken herhangi bir ses yok, vurunca da ses yok.Forumda bir yerde okudum direksiyonun sol altındaki kapağı sökünce arkada sigorta var ordaki düğmeye basılması gerekiyormuş, fakat ben o düğmeyi bulamadım, mavi sigortanın neresinde kalıyor?Bir başka yerde okuduğumda anahtarla açılıyor, camı aç kapat, motoru çalıştır, kontağı kapat gibi belli bir düzende yapılması gereken şeyler vardı, hangisini uygulamalıyım, veyahut tam olarak nasıl aktive edileceği konusunda bilgisi olan varmı.
Alarım yokki o araçta sadece immobilizer mevcut standart donanimda.
Arkadaşlar ön konsolda security ışığı yanıp sönüyor, bu ışık süs diye mi konulmuş, ayrıca yukarda bir arkadaş link vermiş ama ben o mavi sigortanın oralardaki tuşu bir türlü bulamadım
Elbette süs değil maksat ışık olsun içeri aydınlansın değil...Security ne demek güvenlik demek immobilizer demek anahtar olmadan çalışmaz demek karşılıklı kodla çalışır...Şöyle düşünün anahtarda bir kod kayıtlı arabadada siz kontağı takınca kod uyuşursa çalışır bazen düşünüyorum bilgisayarla arasında bağlantıyı kursam sonra bir açık bulurmuyum acep? yada databasedeki kodu çağırabilirmiyim bu yöntem varya bütün otohırsızlarına mucizevi yöntem olur