Gönderen Konu: Bireysel Emeklilik  (Okunma sayısı 1550 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Bireysel Emeklilik
« : Ağustos 17, 2012, 09:05:28 »
Arkadaşlar Günaydın,

Bireysel emeklilik yaptıran var mı aranızda?
Bu iş nasıl işler?
Kaç sene ödenir?
 Ne kadar para ile başlanır?
Bireysel Emeklilikten emekli olan var mı aranızda?
En iyisi hangi bankanındır?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

Bireysel Emeklilik
« : Ağustos 17, 2012, 09:05:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Bireysel Emeklilik
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2012, 09:14:15 »
Benim var Avivasa ya yaptırdım henüz emekli olmadım primlerim düşük bana söylenilen 10 yıl dolduğunda ve yaşımı doldurduğumda istersem ömür boyu maaş istersem birikmişimi alabileceğimdi çok iyi takip ettiğim söylenemez ama ilk 3-4 yıl çıkıp birikmişinizi almak istediğinizde zarara giriyorsunuz....

Başlangıç 100 tl civarındaydı en düşük limit.... isterseniz daha yüksek ödeyebilirsiniz....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2012, 09:18:49 »
Benim var Avivasa ya yaptırdım henüz emekli olmadım primlerim düşük bana söylenilen 10 yıl dolduğunda ve yaşımı doldurduğumda istersem ömür boyu maaş istersem birikmişimi alabileceğimdi çok iyi takip ettiğim söylenemez ama ilk 3-4 yıl çıkıp birikmişinizi almak istediğinizde zarara giriyorsunuz....

Başlangıç 100 tl civarındaydı en düşük limit.... isterseniz daha yüksek ödeyebilirsiniz....
1400 Tl yatırdığım halde birikimimin 780 TL oldugunu öğrenince vakit geçirmeden ayrıldığım, Bankaların vatandaşı yolma yöntemi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2012, 09:30:55 »

Hande hanım birşeyler daha ekleyim konuya bende 3 aydır ödüyorum yeni başladım .Ergo dan yaptırdım ilk bir yıl 12,50 tl aidat alıyorlar. 88 tl de ana para 5 yıl sonra sistemden çıkabiliyormuşuz makülü 10 yıl , sistem yeni değişti devlet ekstra 25 tl verecek yanılmıyorsam kurumlardan da geri dönüş (katkı payı )alamayacağız.Daha ayrıntıya internette ulaşılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2012, 11:59:05 »
Hande hanım birşeyler daha ekleyim konuya bende 3 aydır ödüyorum yeni başladım .Ergo dan yaptırdım ilk bir yıl 12,50 tl aidat alıyorlar. 88 tl de ana para 5 yıl sonra sistemden çıkabiliyormuşuz makülü 10 yıl , sistem yeni değişti devlet ekstra 25 tl verecek yanılmıyorsam kurumlardan da geri dönüş (katkı payı )alamayacağız.Daha ayrıntıya internette ulaşılabilir.

bilgi için teşekkürler çok sevindim zira benim hiçbir mutemetliğim vergi kesintisi meselesini halledemedi bugüne kadar daha doğrusu uğraşmak işlerine gelmedi...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2012, 12:00:20 »
1400 Tl yatırdığım halde birikimimin 780 TL oldugunu öğrenince vakit geçirmeden ayrıldığım, Bankaların vatandaşı yolma yöntemi

1400 tl yi kaç yılda yatırdınız? dediğim gibi ilk 3-4 yıl birikim sağlayamıyorsunuz sonrasında artış oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2012, 12:04:36 »
1400 tl yi kaç yılda yatırdınız? dediğim gibi ilk 3-4 yıl birikim sağlayamıyorsunuz sonrasında artış oluyor...
7 ayda :) birikimlerimi kontrol ettiğimde gözlerime inanamadım.Müşteri temsilcimi aradım,bana fonlarımın zarar ettiğini söyledi. O zaman siz ne işe yarıyorsunuz dedim ve iptal ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2012, 12:06:18 »
bilgi için teşekkürler çok sevindim zira benim hiçbir mutemetliğim vergi kesintisi meselesini halledemedi bugüne kadar daha doğrusu uğraşmak işlerine gelmedi...
Kamuda iseniz mutemedin yapacağı bir şey yok ki,Dekontunuzu alacak ve defterdarlığa iletecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2012, 13:03:20 »
Kötü aslında görevleri siz yatırdığınız makbuza sicil numaranızı yazıp vereceksiniz onlarda o işi halletmesini öğrenecekler bilmiyorlarsa.Olmadı dilekçeyle verin:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 18, 2012, 12:01:37 »
Kamuda iseniz mutemedin yapacağı bir şey yok ki,Dekontunuzu alacak ve defterdarlığa iletecek
Kötü aslında görevleri siz yatırdığınız makbuza sicil numaranızı yazıp vereceksiniz onlarda o işi halletmesini öğrenecekler bilmiyorlarsa.Olmadı dilekçeyle verin:)

haklısınız her ay aynı teraneyle uğraşmaya vaktim olmadı birazda benim suçum :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 18, 2012, 12:11:34 »
çok kafam basmadı sağını solunu araştırdım içime sinmedi onun için vazgeçmiştim yaptırmadım onun yerine çocukları sağlık sigortası yaptırmayı yeğledim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 18, 2012, 12:14:51 »
7.yılıma başlıyorum eylülde.
Çokta mantıklı. İyi araştırın.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 18, 2012, 18:51:05 »
Mesleğe başladığımda geldiler anlattırlar gerek görmedim.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 18, 2012, 19:35:11 »
Bireysel emeklilik aslında primleri briaz yüksek tutabilirseniz ve iyi de bir müşteri temsilciniz olursa çok faydalı oluyor. Ben ilk önce geleceğin sigortası adıyla kızıma yaptırmıştım. Daha sonra birikimimi vakıfemekliliğe aktardım. Son aidatım 374 Tl. idi. Biriken de yaklaşık 40.000 civarında oldu.

Bu arada Hande mutemedin yapacağı pek bir şey yok aslında. İlk başvurunda dekontlarını senin maaş kayıtlarına işleyecek ve sen de her ay maaşlar hesaplanmadan dekontlardan 3 suret alıp kendisine vereceksin. Gerçi bu uygulama da kısa zaman içinde kalkacak diye biliyorum. Eskiden bu tür digorta ve bireysel emeklilik primlerin gelir vergisinden nakit olarak düşülüyor ve maaşına ekleniyordu. Şimdi artık hükümet ödediğin primin %25'ini verecek ama gelir vergisinden iade edilen miktarı da peşin olarak maaşına yansıtmayacak.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,