0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim var Avivasa ya yaptırdım henüz emekli olmadım primlerim düşük bana söylenilen 10 yıl dolduğunda ve yaşımı doldurduğumda istersem ömür boyu maaş istersem birikmişimi alabileceğimdi çok iyi takip ettiğim söylenemez ama ilk 3-4 yıl çıkıp birikmişinizi almak istediğinizde zarara giriyorsunuz....Başlangıç 100 tl civarındaydı en düşük limit.... isterseniz daha yüksek ödeyebilirsiniz....
Hande hanım birşeyler daha ekleyim konuya bende 3 aydır ödüyorum yeni başladım .Ergo dan yaptırdım ilk bir yıl 12,50 tl aidat alıyorlar. 88 tl de ana para 5 yıl sonra sistemden çıkabiliyormuşuz makülü 10 yıl , sistem yeni değişti devlet ekstra 25 tl verecek yanılmıyorsam kurumlardan da geri dönüş (katkı payı )alamayacağız.Daha ayrıntıya internette ulaşılabilir.
1400 Tl yatırdığım halde birikimimin 780 TL oldugunu öğrenince vakit geçirmeden ayrıldığım, Bankaların vatandaşı yolma yöntemi
1400 tl yi kaç yılda yatırdınız? dediğim gibi ilk 3-4 yıl birikim sağlayamıyorsunuz sonrasında artış oluyor...
bilgi için teşekkürler çok sevindim zira benim hiçbir mutemetliğim vergi kesintisi meselesini halledemedi bugüne kadar daha doğrusu uğraşmak işlerine gelmedi...
Kamuda iseniz mutemedin yapacağı bir şey yok ki,Dekontunuzu alacak ve defterdarlığa iletecek
Kötü aslında görevleri siz yatırdığınız makbuza sicil numaranızı yazıp vereceksiniz onlarda o işi halletmesini öğrenecekler bilmiyorlarsa.Olmadı dilekçeyle verin:)