Gönderen Konu: Trafik sigortası hakkında  (Okunma sayısı 985 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Trafik sigortası hakkında
« : Ağustos 16, 2012, 01:02:33 »
Gecen sene yaptıgım ve bana 850 TL ye mal olan (bana ait olan aracın masrafı) kaza sonrası trafik sigorta bedelimin artacagını biliyordum fakat gecen sene 235 TL olan sigorta bedelinin sırf bu kazadan dolayı 640 TL ye cıkmıs olması beni fazlasıyla şaşırttı ve üzdü sizce bu meblag fazla değil mi?Karsı tarafa arkadan crpmıstım arac renault scenic idi gorunurde pek bisiy yoktu sadece arka bagaj kapagının alt kısmında hafif darbe izi vardı.Karsı taraf aracında ne kusur varsa bana mı yasladı acabaa???Bilgisi olan arkadaslar bir fikir verin lutfen...
Bu arada aracım 96 xei.

Toyota Club Türkiye

Trafik sigortası hakkında
« : Ağustos 16, 2012, 01:02:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik sigortası hakkında
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2012, 11:12:30 »
Sigorta ücretinizin bu kadar artmasının tek sebebi yaptığınız kaza değil. Özellikle 2013 yılından sonra fiyatlar daha da artacak sebebi ise: sigorta takip işleri yapan firmalar çoğaldı. Bunların elemanları hastane acil servis önlerinde bekliyor, hatta haber vermesi için nöbetçi polislerle anlaşıyorlar ve trafik kazası neticesinde gelenleri çok basit bir yaralanma da  olsa sigorta şirketlerine tazminat davası açmaları için yönlendiriyorlar ve bütün takip işlerini yapıyorlar neticede ise alınan tazminattan pay alıyorlar. İşte bu durum sigorta şirketlerinin başına bela oldu bu tazminatlarda kaybettikleri paraları da sigorta ücretlerine yansıtıyorlar.
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Trafik sigortası hakkında
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2012, 00:28:50 »
Desenize insanlar para kazanmanın kolay yollarını bulmus.Bu gun sigortacıya gittim ve yaptırdım fakat isin ilginc tarafı sirketlerin verdigi fiyatlar arasında ucurum olması isim vermiyeyim ornegin x sirket 1058 tl fiyat vermis y sirketi 638 tl (gecen sene sig. yaptırdıgım sirekt) z sirketi 326tl arada bu kadar fark olması beni cok sasırttı bende en makul fiyat veren sirkete sigortalattım dogal olarak.Hayırlısı bakalım allah kaza bela vermesin kiseyi sigortacılara da muhtac etmesin...