Gönderen Konu: Arkadaşlar aracım da bi oem cihaz var... Markasını bilmiyorum yardım...!  (Okunma sayısı 11647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
demek ki çekiyor. zaten çekmesi gerek. yukarıda belirtildiği gibi yazılım ya da harita güncellemesi yapmanız gerekiyordur ya da mevcut cihazınızın sunduğu kısıtlı navigasyon alanı bulunduğunuz yeri kapsamıyordur.

Navigasyonun alanı olmaz. Navigasyon GPS uydularını gördüğü her ortamda hizmet verir. Ancak harita sınırlı olabilir. Haritalar da şehir şehir değil ülke ülke yüklenir. Dolayısı ile Ankarada çalışan bir navigasyon adana da harydi haydi çalışması gerekir. Dediğim gibi büyük ihtimalle harita veya yazılım hatası yaşanıyor.

Bu arada yazılım ve harita için çok detaylı bilgiye ihtiyacın yok. Cihazın MENU butonu olmalı. Orada bilgilerini bulabilirsin. Kolay gelsin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Navigasyonun alanı olmaz. Navigasyon GPS uydularını gördüğü her ortamda hizmet verir. Ancak harita sınırlı olabilir. Haritalar da şehir şehir değil ülke ülke yüklenir. Dolayısı ile Ankarada çalışan bir navigasyon adana da harydi haydi çalışması gerekir. Dediğim gibi büyük ihtimalle harita veya yazılım hatası yaşanıyor.

Bu arada yazılım ve harita için çok detaylı bilgiye ihtiyacın yok. Cihazın MENU butonu olmalı. Orada bilgilerini bulabilirsin. Kolay gelsin.

evet benim de bahsetmek istediğim mevzu harita idi. yalnız haritanın ülkesel olarak çalıştığı doğru fakat bazı haritalarda tüm yollar tanımlanmamış olabiliyor. o yüzden çalışmıyor olabilir. örneğin adana merkez yolları tanımlanmış olduğundan şehir içinde çalışıp yaylada yol bulamıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
demek ki çekiyor. zaten çekmesi gerek. yukarıda belirtildiği gibi yazılım ya da harita güncellemesi yapmanız gerekiyordur ya da mevcut cihazınızın sunduğu kısıtlı navigasyon alanı bulunduğunuz yeri kapsamıyordur.
Hakan ne diyorsun bu işe sen şimdi... Eğer bu makina koca Adana'da bile çekmeyecekse olmaz olsun böyle navigasyon :) Peki bunun yazılım ya da harita güncellemesini nasıl yapabilirim... İçinde ki sd kartla mı yapmam lazım ya da herhangi başka bişe mi hiç bi bilgim yok bu konuda :/

Valla güzel bilgiler verdin Seyit abicim... Bilmediğim şeyleri de öğrendim... Ankara'da o kadar güzel çalışıyordu ki asortik bi bayan koca Ankara'yı gezdirdi valla bana :)
 Seyit abi ben bu hatayı nasıl düzeltebilirim... Cihazın menü butonu var hatta 3 tane de sarı dosya çıkıyor ama isimlerini hatırlamıyorum...
 Eğer işinize yararsa resmini de çekip koyabilirim...

evet benim de bahsetmek istediğim mevzu harita idi. yalnız haritanın ülkesel olarak çalıştığı doğru fakat bazı haritalarda tüm yollar tanımlanmamış olabiliyor. o yüzden çalışmıyor olabilir. örneğin adana merkez yolları tanımlanmış olduğundan şehir içinde çalışıp yaylada yol bulamıyor olabilir.
Hakan seni de anlıyorum lakin harita bulamadığı zaman daha farklı bi hata vermesi gerekmiyor mu ! Misal kapsama alanı dışın da veya yol bulunamıyor falan gibisinden... Ancak bu başarısız yükleme diyor nedenini anlamadım...

En son benim buna ne yapmam lazım bu arada NAVİ tuşuna bastığım zaman hiç bekleme bile yapmadan hemen başarısız yükleme diyor hani az beklese arama falan yapsa amenna o da yok tuşa bastığım an başarısız yükleme diyor..

Yeni harita yükleme veya yazılımı yükseltme bunlar nasıl yapılır ??
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti

Hakan
Harita güncel değilse ve gidilen yollar haritaya işli değilse yine mavigasyon bulunduğun noktayı işaretliyor ama seni boş bir arazinin ortasındaymışsın gibi gösteriyor.

Oğuz, Öncelikle navigasyonun marka ve modelini bulman gerekli. Ondan sonra da o marka ve modelin güncellemelerinin nasıl yapılacağını bulman gerekiyor. Aslına bakarsan cihazını ilk açtığında açılış ekranında marka ve modeli yazıyor olabilir. Menüden yardım sekmesi vardır oradan cihazın marka ve modeli ile yazılımın ve haritanın sürümlerini bulabilirsin. Hiç olmadı bir oto elektrikçiye gider cihazı söktürürsün. Cihazın üzerinde mutlaka bir etiket vardır. O etiket üzerinde de aradığın marka model bilgileri vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
 Seyit abicim cihazın adı NAVİMASTER ancak modelini bilmiyorum.. Benim ürünü hiç bi yerde bulamadım sadece yabancı bi site de buldum onda da ismi bile yazmıyor...

http://sell.bizrice.com/selling-leads/791737/Volkswagen-Golf-double-din-car-navigation-system.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
offf  uzun uzun yazmistim gondermeden sayfayi kapatmisim :(
simdi ozetini tekrardan yaziyorum
1. navi cihazi gokyuzunu gordukten sonra her yerde sinyal alir sehirici, sehirdisi, yayla, ova veya dagtepe farketmez yeterki gokyuzunu gorsun ( Burada cam filmi yaptirdiniz mi? bazi filmler GPS sinyalini keser)
2. Harita guncel degilse bile navi cihazi calisir ama sizi bos bir arazide gosterir.
Bence sorun navi cihazinin programinda yada harita kaynagindan (CD, DVD, SD-Card veya dahili hafiza)  kaynaklaniyor. program cokmus yada harita kaynagina ulasamiyor ( CD DVD cizilmis olabilir, SD-Card yetinden cikmis olabilir yada bozulmus olabilir) mesela benim Navi DVDli DVDyi cikartinca cihaz calismiyor DVD tak diyor :)
Cozum anlayan bir yere goturup gostermek yada hata fotolarini cekip yayinlarsaniz belki sorunun kaynagini daha net cozebiliriz :)
Gecmis olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
Oğuz,
Vereceğim linki incele. Sanırım işini görecek bir çok bilgiye ulaşabilirsin.

http://www.navimaster.net/index.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
offf  uzun uzun yazmistim gondermeden sayfayi kapatmisim :(
simdi ozetini tekrardan yaziyorum
1. navi cihazi gokyuzunu gordukten sonra her yerde sinyal alir sehirici, sehirdisi, yayla, ova veya dagtepe farketmez yeterki gokyuzunu gorsun ( Burada cam filmi yaptirdiniz mi? bazi filmler GPS sinyalini keser)
2. Harita guncel degilse bile navi cihazi calisir ama sizi bos bir arazide gosterir.
Bence sorun navi cihazinin programinda yada harita kaynagindan (CD, DVD, SD-Card veya dahili hafiza)  kaynaklaniyor. program cokmus yada harita kaynagina ulasamiyor ( CD DVD cizilmis olabilir, SD-Card yetinden cikmis olabilir yada bozulmus olabilir) mesela benim Navi DVDli DVDyi cikartinca cihaz calismiyor DVD tak diyor :)
Cozum anlayan bir yere goturup gostermek yada hata fotolarini cekip yayinlarsaniz belki sorunun kaynagini daha net cozebiliriz :)
Gecmis olsun

Sağlık olsun KAdir bey :)
1. Araç gökyüzünü görüyor. Araçta kesinlikle cam filmi veya benzeri sinyal kesici şeyler yoktur...
2. Maalesef çalışmıyor ve başarısız yükleme diyor... Benim araçta SD kartla çalışıyor... ÖZel üzerinde GPS yazan bi kapak var onu çekince içinden SD kart çıkıyor. Kart sağlam tertemiz 2-3 defa yerinden çıkartıp geri taktım sildim temizledim ama nafile değişen hiç bişe olmadı... Toshiba marka 4 gb'lık bi kart var içinde... Kartı değiştirsem bile geri içine nasıl yüklicem navi programlarını...

Ben en iyisi bi arabanın yanına gideyim kafama takılanlara fotolayıp buraya koyayım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
Oğuz,
Vereceğim linki incele. Sanırım işini görecek bir çok bilgiye ulaşabilirsin.

http://www.navimaster.net/index.html
Seyit abicim bu siteye bakmıştım ama herhangi bi bilgiye ulaşamadım şimdi de kendilerine bi mail attım inşallah dönerler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
Sağlık olsun KAdir bey :)
1. Araç gökyüzünü görüyor. Araçta kesinlikle cam filmi veya benzeri sinyal kesici şeyler yoktur...
2. Maalesef çalışmıyor ve başarısız yükleme diyor... Benim araçta SD kartla çalışıyor... ÖZel üzerinde GPS yazan bir kapak var onu çekince içinden SD kart çıkıyor. Kart sağlam tertemiz 2-3 defa yerinden çıkartıp geri taktım sildim temizledim ama nafile değişen hiç birşe olmadı... Toshiba marka 4 gb'lık bir kart var içinde... Kartı değiştirsem bile geri içine nasıl yüklicem navi programlarını...

Ben en iyisi bir arabanın yanına gideyim kafama takılanlara fotolayıp buraya koyayım...

aklima iki sey geliyor 1. cihazin programi bozuk 2. kartin icindeki program bozuk.
foto olsa daha net biseyler soylenebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti

Uploaded with ImageShack.us

Acaba bunu sıfırlasam mı ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
 Mode tuşuna basıldığı zaman sistem moduna giriyormuş bunu yeni okudum. Bi denemek lazım...
 İkincisi ise cihazın üzerinde reset tuşu var resetlesem herhangi bi problem olur mu !
Üçüncüsü ise az önce de paylaştığım resimde GPS Sıfırlama diye bişe var onu denesem ne olur !

Kullanım klavuzunu okumaya devam ediyorum ilk resimde olan dosyalar kullanım klavuzun da yer almıyor.  [Stroge Card'a çift tıklayın, üstüne exe. uzantılı program dosyasına çift tıklayın sonra da geri çıkın diyor ama bende o tip klasörler yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
 Arkadaşlar yaptımmm :D En üstte ki resim de Primo var onun içine girdim ne kadar dosya varsa tek tek açtım açtım denedim içinden bi tanesini daha denedim bi baktım arama süresi uzadı ufaktan içim gıdıklandı ve bi baktım pat diye açıldı :) Tüm giriş ayarlarını yaptım Türkiye'den Sibel hanımın sesini seçtim :D tüm ayarlar oldu vee misss hemen nerde olduğumu söyledi ki ben şu an yayla da dağ başındayım onu bile gösterdi tıkır tıkır çalışıyor gerçekten çok mutlu oldum emeği ve yardımı geçen herkeze ayrı ayrı teşekkür ederim çok sağolun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
hadi bakalim hayirli olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar yaptımmm :D En üstte ki resim de Primo var onun içine girdim ne kadar dosya varsa tek tek açtım açtım denedim içinden bir tanesini daha denedim bir baktım arama süresi uzadı ufaktan içim gıdıklandı ve bir baktım pat diye açıldı :) Tüm giriş ayarlarını yaptım Türkiye'den Sibel hanımın sesini seçtim :D tüm ayarlar oldu vee misss hemen nerde olduğumu söyledi ki ben şu an yayla da dağ başındayım onu bile gösterdi tıkır tıkır çalışıyor gerçekten çok mutlu oldum emeği ve yardımı geçen herkeze ayrı ayrı teşekkür ederim çok sağolun :)

Hele şükür . :)

Ben laz ı kullanıyorum hız sınırını aştım mı poku yedin uşağım diyor .  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
hadi bakalim hayirli olsun
Teşekkür ederim Kadir bey :)

Hele şükür . :)

Ben laz ı kullanıyorum hız sınırını aştım mı poku yedin uşağım diyor .  :D
Yapma ya o da güzelmiş valla :D Ben de bi sinem var bide sibel var başka türkçe yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Bulduumm , Markasını Bulduuummm
Yavw zaten resmin altında yazıyormuş, halka içine aldım
markası "passinger air bag off" muş, alman malı galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti

abi alman markasi olan  Scahaubz Lorenz olmasin
Bulan da sanirim Archimedes (su kuvetteki Arşimet varya )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti

KEmal amca çok sağol ya sayende bulduk ismini sana minnetarım dile benden ne dilersen :D

abi alman markasi olan  Scahaubz Lorenz olmasin
Bulan da sanirim Archimedes (su kuvetteki Arşimet varya )
:) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
Oguz: Kemal amca çok sağol ya sayende bulduk ismini sana minnetarım dile benden ne dilersen
Kemal amca: Sat kurtul sonra hemen git honda al
 :rofl: :rofl: :rofl: