Gönderen Konu: Auris arka balata ve disk sorunu  (Okunma sayısı 8018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris arka balata ve disk sorunu
« Yanıtla #20 : Ekim 09, 2012, 23:51:58 »
Abi ne izin vermesi uyarmama rağmen fazla yağ kattılar amaçları kendilerince yağ yakma sorununu gizlemek .

Zaten birdaha fazla yağ katarlarsa kendilerini rezil edeceğim fazla yağın motora zararlı olduğunu biliyorum kendilerde biliyor ama gel gör ki durum bu . Sadece benim değil Mehmeet akif kaban arkadaşımızında aracına mıçılar fazla yağ katmış .

Onatça'ya giderseniz servis danışmanı Mehmet beye (Gürsoy) uğrayın. Motor yağı eksiltmesi için gerekli iyileştirmeyi yapmalarını söyleyin. Turbo ve yağ pompasını değiştiriyorlar. Eğer değiştirmezlerse benim plazalarını ziyarete geleceğimi hatırlatın. Gelince ne yapacağımı onlar iyi bilir.

Bu arada yağ eksik uyarısı vermeden servis müdahale edemiyor. İlla o hata kodu görülecek.

Ben 10bin bakımda değiştirttim. Ha birşey fark etti mi hiç sanmıyorum. Çünkü sorun sadece turbo ile ilgili değil. Piston-segman-gömlek üçlüsünde de sorun var.

Ben denk geldi tüm bakımlara noter ile gittim. Hatta notere de bir Corolla aldık. Ama onun turbosunu değiştirmediler. Yağ sorunu çıkmadı.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 09, 2012, 23:51:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 09, 2012, 23:55:27 »
Abi ne izin vermesi uyarmama rağmen fazla yağ kattılar amaçları kendilerince yağ yakma sorununu gizlemek .

Zaten birdaha fazla yağ katarlarsa kendilerini rezil edeceğim fazla yağın motora zararlı olduğunu biliyorum kendilerde biliyor ama gel gör ki durum bu . Sadece benim değil Mehmeet akif kaban arkadaşımızında aracına mıçılar fazla yağ katmış .

Anladım kardeşim. Ne diyim inşallah giderilir sorunda bizde rahatlarız.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 10, 2012, 00:02:23 »
Onatça'ya giderseniz servis danışmanı Mehmet beye (Gürsoy) uğrayın. Motor yağı eksiltmesi için gerekli iyileştirmeyi yapmalarını söyleyin. Turbo ve yağ pompasını değiştiriyorlar. Eğer değiştirmezlerse benim plazalarını ziyarete geleceğimi hatırlatın. Gelince ne yapacağımı onlar iyi bilir.

Bu arada yağ eksik uyarısı vermeden servis müdahale edemiyor. İlla o hata kodu görülecek.

Ben 10bin bakımda değiştirttim. Ha birşey fark etti mi hiç sanmıyorum. Çünkü sorun sadece turbo ile ilgili değil. Piston-segman-gömlek üçlüsünde de sorun var.

Ben denk geldi tüm bakımlara noter ile gittim. Hatta notere de bir Corolla aldık. Ama onun turbosunu değiştirmediler. Yağ sorunu çıkmadı.

Özer abi Mehmet beyi biliyorum bakımlarda sağolsun ilgileniyor son gidişlerimde bir türlü denk gelemedim benimle formenlerden bir arkadaş ilgilendi bugün aradım ulaşamadım ya teste çıkmışlardı yada yoğunlardı yarın tekrar arıcağım .

Yağ eksik uyarısı almadan araca mudahale etmiyorlar madem ben en son gittiğimde alt noktadaydı niye bana sormadan yağ eklediler eğer bunu bahane ederek yine bana yokuş yaparlarsa yağı alt noktanın 1 mm kadar altına boşaltmalarını söylücem . Çileden çıkardılar beni sabrımı daha zorlarlarsa hem kendileri açısından hem benim açımdan hiç iyi olmuyacak .

İlginiz için teşekkürler .

Anladım kardeşim. Ne diyim inşallah giderilir sorunda bizde rahatlarız.

Abi sorun giderilecek giderilmesine ama niye kendiler sorunu gidremek için sorun çıkarıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Ekim 10, 2012, 10:16:47 »
merhabalar, arka balata konu başlığı için girmiştim ama konu daha çok yağ yakmaya girmiş. Arka fren balataları ile ilgili başımdan geçen olayı anlatayım. Aracım Auris 1.4d M/m 23bin km'de, 20bin bakımında sonkar yenibosnada arka fren balatalarının değiştirilmesi gerektiği söylendi, hatta max 500km götürebileceği bildirildi, 20binde arka balata mı değişir diye değiştirmedim, içimdeki korkuyla memlekete kadar gittim, direkt memleketteki servis, arka balatalarda hiçbir sorun olmadığını en az 15bin daha gidebileceğini bildirdi, niye farklı bir uygulama var diye sorduğumda sadece gülümsedi. artık kime güveneceğimizi şaşırdık   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 10, 2012, 20:06:48 »
merhabalar,
yağ yakma konusunda birşey söylemek istiyorum, arkadaşımın ağabeyi japonya toyotada yeni kasa auris koltuk tasarımı ekibinde ve onun ilettiği bu yağ yakma problemi ile ilgili : bakımından bakımına yağ seviyesini optimum seviyenin altına düşürmeyecek şekilde aracın yağ yakması normal, şikayetler alınıyor ancak zaten mühendislik tasarım aşamasında planlanan bir durum olduğundan sorun etmemek gerektiğini söyledi.

ekstra not: yeni kasa aurislerde kullanılan malzeme kalitesinin de anormal derecede olduğunu, bu seneden sonra üretilenlerde malzeme kalitesinin geriye doğru gideceğini duyduk. arkadaşım yaris alıyor şimdi :)
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • Kan Grubu: A+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 12, 2012, 01:06:54 »
27000 de arka balataları değiştirdim. Avcılar sonkardan bahsetmişti sanırsam birisi, Yenibosna sonkarda iki balata değişimi 198 tlye yaptılar.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Mart 27, 2013, 23:56:40 »
Geçen hafta derinderede 30bin bakımını yaptırdım, 20bin km'de Yenibosna Sonkarda bitik olan fren balataları Derinderede canlanmış bir anda. Özellikle tekrar fren balatalarına baktırdım, bakım sonunda İş emri raporunda fren balatalarında bir sorun yok yazıyordu. 20bin ve 30bin iş emir raporlarını Toyota genel merkeze gönderdim. bakalım sonuç ne olacak?