Gönderen Konu: Aurisi çok zorlayacağım galiba..  (Okunma sayısı 2071 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA COROLLA ADVANCE MULTIDRIVE S
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
Aurisi çok zorlayacağım galiba..
« : Ağustos 14, 2012, 12:18:33 »
Selamlar sevgili arkadaşlar...
Allah nasip ederse bu cuma akşamı Ankara'dan İstanbul'a bayram seyahati planlıyorum.. Cuma akşamı saat 21:00 da yola çıkacağım. Bize ne bundan diyebilirsiniz doğal olarak :) Elbette ama sizlere danışmak istediğim bir konu var..
Benim nazlı kızım 2012 model 1.33 Auris.. Yolculuğumuz 6 yetişkin (ben dahil) ve 5 adet büyük boy bavul ile gerçekleşecek. 5 adet büyük bavulu nasıl yerleştireceğim hakkında bir fikrim yok hanüz.. Ayrıca 6 yetişkin ki bunlar yaşlı insanlar otobüse koyup gönderemiyorum. Zaten otobüz bileti de yokmuş diye duydum. Dolmuş seferler..
Araç henüz açılmamış bir araba.. Daha 2500 KM de.. Bu ağırlıkta umarım yolda zorluk çıkarmaz. İlk aldığımda gitmiyor bu araba diyip üzülürdüm fakat sonra 4000 ile 5000 devir aralığında sorunsuz performans sergilediğini de gördüm. Tam yüklü ve 4500 devirde Ankara dan İstanbul a yol gürültülü olacak sanırım..

Tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum..
Sürekli yüksek devir de gitmek araca bir zarar verir mi?
Bavulları yerleştirmenin bir yolu varmı?
Üst bagaj takıp kullanan var mı?

Sevgilerimle...

Toyota Club Türkiye

Aurisi çok zorlayacağım galiba..
« : Ağustos 14, 2012, 12:18:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Aurisi çok zorlayacağım galiba..
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2012, 12:25:45 »
Araç açılmamış diye birşey sözkonusu değil. ilk 1000 km rodaj dönemini geçmişsiniz.
O kadar bavulun aurise sığacağını zannetmiyorum. Tek yol üst bagaj taktırmak olur heralde.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2012, 12:55:02 »
Yüksek devirde gitmek yüksek viteslerde sorun yaratmaz, bahsettiğiniz kısa bir yolculuk Auris için.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2012, 13:13:44 »
Yüksek devirde gitmek yüksek viteslerde sorun yaratmaz, bahsettiğiniz kısa bir yolculuk Auris için.

kullanma kitapçığında yanılmıyorsam 2 saat yüksek devirde kullanmayın gibi birşeyler yazıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2012, 13:33:34 »
Yeni motorlarda açılma diye bir konu yok. Ayrıca yakıt tüketimi dışında sorun olmaz, biraz fazla yakıt tüketir ki normaldir. Siz hız limitlerine uyup 100-110 gittiğiniz sürece problem olmaz. İyi yolculuklar, iyi bayramlar.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2012, 13:51:34 »
2500 km gayet yeterli. eski tip motor değil artık, ilk 10.000 km açılma durumu sadece ehliyet alırken okuduğumuz motor bölümünde kaldı :)
yalnız 4500 devir bana baya bir yüksek geldi  :-\ yüksek viteste sıkıntı olmasa da, çok dolu bir araç için 3.000-3.500 devir aralığı daha ideal. hem motor, hem yakıt tasarrufu açısından.
arada 4. vitese alıp devir yükseltip, tekrar 5 e alıp daha düşük devir çevirmek de faydalı olabilir. (buda motor bölümünde yazıyordu, sürekli aynı viteste uzun süre gidilmemesi :) )
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2012, 14:02:03 »
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Elbette değişken devir aralıklarında kullanacağım aracı.. Ankaradan çıktıktan sonra Cankurtaranı çıkarken zorlarım biraz sanırım.. Cankurtaranı çıktımmı gerisi kolay.. 2012 model bir araç için bu konuşulanlar aslında çok komik.. Extrem durum benim çok kalabalık ve çok çok yüklü olmam. Araç yeni olduğundan fikirlerinizi almak istedim..

Bu arada tüm Toyotacıların bayramını şimdiden kutlarım. Herkeze hayırlı yolculuklar dilerim.. Yolunuz açık neşeniz bol olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 14, 2012, 15:11:51 »
her ne koşulda olursa olsun, 5 kişilik bir araçta 6 yetişkin olarak yolculuk yapmak, hele ki uzun yola çıkmak oldukça riskli, bence başka bir yol bulmalısınız...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 14, 2012, 16:18:37 »
Sınırları zorlamak diye buna derim:) yolcular neysede bağaj sıkıntı yaratabilir. Aracın çekişini dert etmeyin derim hız düşürmek zorunda kalırsınız ama yinede gidersiniz diye düşünüyorum. Şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 14, 2012, 20:23:26 »
Allah nasip ederse bu cuma akşamı Ankara'dan İstanbul'a bayram seyahati planlıyorum.. Cuma akşamı saat 21:00 da yola çıkacağım. Bize ne bundan diyebilirsiniz doğal olarak :) Elbette ama sizlere danışmak istediğim bir konu var..
Benim nazlı kızım 2012 model 1.33 Auris.. Yolculuğumuz 6 yetişkin (ben dahil) ve 5 adet büyük boy bavul ile gerçekleşecek. 5 adet büyük bavulu nasıl yerleştireceğim hakkında bir fikrim yok hanüz.. Ayrıca 6 yetişkin ki bunlar yaşlı insanlar otobüse koyup gönderemiyorum. Zaten otobüz bileti de yokmuş diye duydum. Dolmuş seferler..
Araç henüz açılmamış bir araba.. Daha 2500 KM de.. Bu ağırlıkta umarım yolda zorluk çıkarmaz. İlk aldığımda gitmiyor bu araba diyip üzülürdüm fakat sonra 4000 ile 5000 devir aralığında sorunsuz performans sergilediğini de gördüm. Tam yüklü ve 4500 devirde Ankara dan İstanbul a yol gürültülü olacak sanırım..

Sevgilerimle...

Üstadım, bayram yolculuklarını ve acı bilançolarını yıllardır yazılı ve görsel basında izliyoruz. Varsın araba açılmasın ne çıkar. Bayramı kendinize ve sevdiklerinize zehir etmemek adına full konsantrasyon ve dikkat ile yolculuk yapmanızı rica ediyorum. Araç aşırı dolu ve yüklü aman dikkat diyor hayırlı yolculuklar ve hayırlı bayramlar diliyorum. Yolunuz açık olsun.
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 14, 2012, 20:48:10 »

Sevgilerimle...
bavul konusunu bilemiyorum, çocukluğumdan beri çekirdek ailemle tatile giderdik, ben okuldan mezun olana kadar, 3 kişiydik, hiç sorun yaşamadım, şimdi de ya tek, ya kız arkadaşımla gidiyorum yine sorun yaşamıyorum.

Diğer konulara gelince, sürekli yüksek devirle gitmek, araçtan çok cebinize zarar verir, niye böyle bir şeye gerek duyuyorsunuz bilmiyorum, tamam aracınız performanslı bir araç değil fakat, rampa tırmanamayacak bir bis126 da değil sonuçta, ekonomik kullanın, hem trafik kurallarına riayet etmiş olursunuz, hem az yakıt tüketirsiniz.

Yeni nesil araçlarda rodaj diye bişey yoktur, yani ben 5bin devir çevirdim araç açıldı, artık kanatlanıyor, az daha yüklensem uçacak diye bir mantığa varamayız, Aracınız sıfır aldığınızda neyse, şu an da odur, eski sistem, rektifiye olmuş motorlarla kıyaslamayın.  Çok bassanızda, az bassanızda, motor ne açılır ne kapanır.

Benim tavsiyem, aracın taşıma kapasitesini bi kontrol edin, muhtemelen üzerine çıkacaksınız, o yüzden, fazla yüklenmemek lazım.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 14, 2012, 21:33:50 »
Ben daha yeni gittim geldim ist-ank seyahatine.
4500 devirde benim araç 170in üzeri gidiyor bilgi olsun.
Banamısın demez aracınıza tekrardan aşık olursunuz :)
4000 devirde max torku üretiyor aracınız 4000 devire sabitlerseniz ekonomik hızlı seyahat yaparsınız kolay gelsin.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 14, 2012, 21:37:14 »
Hiiçbirşey olmaz.. Ben aurisimin arka koltuklarını yatırıp, arka camdan ön koltuğa kadar, yerden tavana kadar ağzına kadar eşya doldurup, yolcunun ayak kısmı dahil dolu olarak yolculuk yaptım. (Araçta spor yay+18' var ) 415 kilometrede 71 lira yaktı :)
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 15, 2012, 08:10:25 »
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Elbette değişken devir aralıklarında kullanacağım aracı.. Ankaradan çıktıktan sonra Cankurtaranı çıkarken zorlarım biraz sanırım.. Cankurtaranı çıktımmı gerisi kolay.. 2012 model bir araç için bu konuşulanlar aslında çok komik.. Extrem durum benim çok kalabalık ve çok çok yüklü olmam. Araç yeni olduğundan fikirlerinizi almak istedim..

Bu arada tüm Toyotacıların bayramını şimdiden kutlarım. Herkeze hayırlı yolculuklar dilerim.. Yolunuz açık neşeniz bol olsun...

2012 model olması değil ki zaten konuştuğumuz, aracınız çok aşırı yüklü olması :) bu kadar doluyken araç, sanırım aracın limitinin üstünde olacak, aracı birde yüksek hızla zorlamayın derim.
unutmadan, çok dolu olacağı için lastik basıncını normalinden 2 psi fazla basın derim :)
hayırlı yolculuklar, iyi bayramlar :)
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ağustos 15, 2012, 09:13:23 »
Tüm cevaplar için çok çok teşekkür ederim.. Tüm tavsiyelerinizi dikkate alıp, son derece dikkatli ve normal bir hızda seyehat edeceğim İnşallah.. Bende şimdiden bayramda seyehat edecek tüm arkadaşlarıma hayırlı yolculuklar diliyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 15, 2012, 13:09:12 »
kullanma kitapçığında yanılmıyorsam 2 saat yüksek devirde kullanmayın gibi birşeyler yazıyordu

2 saat istesekde yüksek devirde kullanamayız ki zaten hem bedenen kaldıramayız ki. En başta baş ağrısı yapar. :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 21, 2012, 13:47:27 »

Sevgilerimle...

geç de olsa benim tavsiyem çamlıdere mevkiinde uzun tırmanışlardan sonraki uzun yokuş inişlerde aracı boşa alıp yokuş boyunca rolanti devrinde aşağı inerek motoru dinlendirmenizdir... o kadar valizi sığdırmak için alt döşeme, stepne ve üst döşemeyi sökmeniz gerekebilir ve ilk yardım çantası ile yangın tüpünü atmanız gerekecektir ki bence buna rağmen yine de sığmayacaktır..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 21, 2012, 14:04:19 »
6 Yetişkin riskli bir iş...Bagaja 5büyük valiz sığmayacaktır sedanlara bile sığdırmak zorken...Araç içi bağaj seviyesini yükseltmeyin bir arkayı göremezsiniz iki ani frenda Allah korusun valizin öne fırlama ihtimali yüksek...Aracı o devirde kullanmaya gerek kalmayacaktı sanırım...Çok zorlanırsa 3800-4500 devirler fazla bile gelir ama devir yükseltmektense vites düşürmeyi tavsiye ederim...Hayırlı yolculuklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 21, 2012, 14:25:44 »
Keşke büyük bir araba alsaydın