0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba,2008 model auris mmt kullanıyorum. vites geçişleri bazen neredeyse hiç hissedemeyeceğim şekilde olurken, bazen arabanın altına çekiçle hafifçe vuruyormuş gibi tak diye ses geliyor.. Çok abartılı bir ses değil,belki her zaman olsa takılmayacağım ancak bazen ses gelip bazen gelmeyince kıllandırıyor insanı.. benzer sorunla karşılaşan veya bilgisi olan var mıdır?
Tekrar selamlar, henüz servise götürmedim aracı ancak sorunun kaynağını buldum. Daha önce forumdan okuduğum kadarıyla mmt şanzımanda vites geçişlerini rahatlatmak adına, tam vites atacağı esnada gazdan ayağınızı hafifçe çekin deniyordu. Bende de bu alışkanlık haline gelmişti. Sorun bundan kaynaklıymış, artık vites geçişlerinde ayağımı gazdan çekmiyorum, tam tersi bazen biraz daha basıyorum ve artık vites geçişlerini hissettirmiyor arabam benzer sorun yaşayanlar varsa diye paylaştım... teşekkürler..
Biraz geç oldu ancak benzer sorun yaşayanlar için belirteyim çözüm toyota servislerindeymiş:) bugün bakıma gittiğimde şikayetimi ilettim, kalibrasyon ile sorunumu gidermişler. vites geçişleri hissedilmiyor şu an, çok memnunum:)
Ayrıca her 40.000km'de bir şanzıman yağınıda değiştirmeyi ihmal etmeyiniz.
Aynı sorun bendede var. Servise gittim ve normal oldugunu söylediler. Mantıklı bir acıklama yapamadılar tabi
aynı sorun bende de vardı önce kalibrasyon yaptılar geçti. bu sene yine aynı şey olunca servise gittim tekrar debriyaj seti vs ne varsa hepsini ücretsiz değiştirecekler. siparişleri verdiler haftaya hallolacak inşallah. sanırım bu şanzumanlarda problem var. toyotaya teşekkür ederim...