Gönderen Konu: mmt vites geçişlerde gelen ses hakkında  (Okunma sayısı 6135 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
mmt vites geçişlerde gelen ses hakkında
« : Ağustos 12, 2012, 19:19:16 »
Arkadaşlar merhaba,

2008 model auris mmt kullanıyorum. vites geçişleri bazen neredeyse hiç hissedemeyeceğim şekilde olurken, bazen arabanın altına çekiçle hafifçe vuruyormuş gibi tak diye ses geliyor.. Çok abartılı bir ses değil,belki her zaman olsa takılmayacağım ancak bazen ses gelip bazen gelmeyince kıllandırıyor insanı.. benzer sorunla karşılaşan veya bilgisi olan var mıdır?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

mmt vites geçişlerde gelen ses hakkında
« : Ağustos 12, 2012, 19:19:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: mmt vites geçişlerde gelen ses hakkında
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2012, 19:21:21 »
Arkadaşlar merhaba,

2008 model auris mmt kullanıyorum. vites geçişleri bazen neredeyse hiç hissedemeyeceğim şekilde olurken, bazen arabanın altına çekiçle hafifçe vuruyormuş gibi tak diye ses geliyor.. Çok abartılı bir ses değil,belki her zaman olsa takılmayacağım ancak bazen ses gelip bazen gelmeyince kıllandırıyor insanı.. benzer sorunla karşılaşan veya bilgisi olan var mıdır?

devir aralığından oluyordur belki easytroniclerde de geliyor bu tip sesler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2012, 20:24:12 »
Geri vitese alırken debraja tam basmadan geçmeye çalışırmış gibi bir ses de geliyorsa kalibrasyon ayarınız bozulmustur yalnız bende oldugunda sürekli geliyo vede oluyodu ısınmadan bir şey anlasilmiyordu ısindigi zamanlar yapardı çözümü basit servise gidip 5 dk icinde yeniden ayar yüklemeleri
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2012, 07:13:05 »
İsmail bey, Uğur bey yanıtlarınız için teşekkürler.. Bu olasılıkları denemiştim, devirli/ devirsiz veya soğuk/sıcak şeklinde ama bi sonuca ulaşamadım açıkcası.. tamamen rastlantısal gibi duruyor şimdilik..

2.000 km sonra bakımı geliyor arabanın.. bakalım serviste ne olduğu ortaya çıkacak mı,sorunu giderebilecekler mi.. Tecrübelerimi burdan paylaşırım..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2012, 11:24:29 »
Tekrar selamlar,

henüz servise götürmedim aracı ancak sorunun kaynağını buldum. Daha önce forumdan okuduğum kadarıyla  mmt şanzımanda vites geçişlerini rahatlatmak adına, tam vites atacağı esnada gazdan ayağınızı hafifçe çekin deniyordu. Bende de bu alışkanlık haline gelmişti.  Sorun bundan kaynaklıymış, artık vites geçişlerinde ayağımı gazdan çekmiyorum, tam tersi bazen biraz daha basıyorum ve artık vites geçişlerini hissettirmiyor arabam  :D

benzer sorun yaşayanlar varsa diye paylaştım... teşekkürler..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2012, 13:12:45 »
Tekrar selamlar,

henüz servise götürmedim aracı ancak sorunun kaynağını buldum. Daha önce forumdan okuduğum kadarıyla  mmt şanzımanda vites geçişlerini rahatlatmak adına, tam vites atacağı esnada gazdan ayağınızı hafifçe çekin deniyordu. Bende de bu alışkanlık haline gelmişti.  Sorun bundan kaynaklıymış, artık vites geçişlerinde ayağımı gazdan çekmiyorum, tam tersi bazen biraz daha basıyorum ve artık vites geçişlerini hissettirmiyor arabam  :D

benzer sorun yaşayanlar varsa diye paylaştım... teşekkürler..

Elbette vites değişimlerinde ayağınızı gazdan çekmeyeceksiniz,
Peki yavaşlamanız gerekiyorsa ne yapacaksınız?
Bu ve bazı durumlarda yinede o tip sesler duyacaksınız, bunlar normaldir, sistem mekanik ağırlıklı olduğundan dolayı bazı durumlarda mekanik sesler duyulması da normaldir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2013, 18:07:12 »
Biraz geç oldu ancak benzer sorun yaşayanlar için belirteyim çözüm toyota servislerindeymiş:) bugün bakıma gittiğimde şikayetimi ilettim, kalibrasyon ile sorunumu gidermişler. vites geçişleri hissedilmiyor şu an, çok memnunum:)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 09, 2013, 18:32:26 »
Biraz geç oldu ancak benzer sorun yaşayanlar için belirteyim çözüm toyota servislerindeymiş:) bugün bakıma gittiğimde şikayetimi ilettim, kalibrasyon ile sorunumu gidermişler. vites geçişleri hissedilmiyor şu an, çok memnunum:)

Ayrıca her 40.000km'de bir şanzıman yağınıda değiştirmeyi ihmal etmeyiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 09, 2013, 18:42:56 »
Ayrıca her 40.000km'de bir şanzıman yağınıda değiştirmeyi ihmal etmeyiniz.

Teşekkürler Tekin bey.. Muhtemelen bi sonraki bakımı gelmeden arabayı değiştiririm..yeni aurislere göz diktim :islik:
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2013, 02:10:57 »
Aynı sorun bendede var. Servise gittim ve normal oldugunu söylediler. Mantıklı bi acıklama yapamadılar tabi :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 03, 2013, 09:22:10 »
Aynı sorun bendede var. Servise gittim ve normal oldugunu söylediler. Mantıklı bir acıklama yapamadılar tabi :olu:

Burak bey merhaba, sorun eğer aynı ise çözüm aşikar..kalibrasyon.. eğer servis normal olduğunu söylediyse belki sürüş stilinizi değiştirmeniz gerekebilir.. yanlış görmediysem aracı yeni aldınız, daha önce m/m şanzıman kullanmadıysanız alışmanız gerekebilir.. gaz pedalına biraz daha nazik davranın ;)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 02, 2013, 00:39:09 »

aynı sorun bende de vardı önce kalibrasyon yaptılar geçti. bu sene yine aynı şey olunca servise gittim tekrar debriyaj seti vs ne varsa hepsini ücretsiz değiştirecekler. siparişleri verdiler haftaya hallolacak inşallah. sanırım bu şanzumanlarda problem var. toyotaya teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Haziran 02, 2013, 09:57:59 »
aynı sorun bende de vardı önce kalibrasyon yaptılar geçti. bu sene yine aynı şey olunca servise gittim tekrar debriyaj seti vs ne varsa hepsini ücretsiz değiştirecekler. siparişleri verdiler haftaya hallolacak inşallah. sanırım bu şanzumanlarda problem var. toyotaya teşekkür ederim...

Aslında debriyaj seti müşteriye rahatsızlık verildiği için ödül olarak veriliyor. Vites değişim motorlarının bazılarında fabrikasyon hata olduğu ortaya çıkarsa aslında değişen parça bu oluyor. Toyota bu değişimleri ücretsiz yapıp aracına sahip çıktığı için, bu şanzımanlarda problem var demek yanlış olur, diye düşünüyorum, çünkü her MMT'de böyle problem yok.