Gönderen Konu: 2011 corolla d4d yağ değişimi hakkında  (Okunma sayısı 1907 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2011 corolla d4d yağ değişimi hakkında
« : Ağustos 12, 2012, 00:37:05 »
arkadaşlar bugün ankara alj ye gittim sağolsunlar iyi bir şekilde karşılandık fakat ramazan nedeniyle çay kahve ve kurpastaya yanaşamadık  :D

konu şöleki ;

2011 temmuz ayı üretimli corolla 1.4 d4d aracımın son yağ değişiminden sonra 6 ay geçti ve 6 ay içinde 8000 km yol yaptım yağ

çubuguna dün gece baktığımda normal di  ;)

max. çizgisinin 2-3 mm altında.özellikle servis danışmanı arkadaşa söledim aracım ne kadar yağ eksiltti öğrenmek istiyorum diye. yapılan yağ

değişimi neticesinde aracın 750 gr yağ eksilttiğini sölediler ve fabrika verilerinin altında bi rakam olduğunu da dile getirdiler.

şimdi burdaki deneyimli arkadaşlarıma abilerime ve ablalarıma soruyorum .sizce 8000 km de 750 gr yağ yakması normal mi ???

şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim, saygılar....

not:

yağ değişimi + yağ filtresi + karter tapa contası + işçilik vs kdv dahil 135.00 tl

Toyota Club Türkiye

2011 corolla d4d yağ değişimi hakkında
« : Ağustos 12, 2012, 00:37:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla d4d yağ değişimi hakkında
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2012, 06:58:05 »
fatih bey araçlarımız aynı bendede az miktarda yağ eksiltme vardı 20000km bakımna gittiğimdeservis danışmanına söyedim urtaya baktırayım dedi ve cihaza bağladıklarında turbodan kaynaklandığını söyleyerek garantiden turboyu değiştirdiler. maalesefki bizim araçlarımızda turbodan kaynaklanan yağ eksiltme sorunu var:(( bazı araçalrda oldukca yüksek bazılarında azda olsa bu sorun var ..swervis danışmanınıza söylediğinizde turboyu değiştiriyor olması lazım en azından pendik dumankayada hiç bir sorun çıkartmadan işimi hallettiler sağ olsunlar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2012, 16:56:07 »
10000 km de 1 lt normal sayıldığına göre , sizin aracınki çok çok iyi bir seviye bence .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2012, 19:09:00 »
fatih bey araçlarımız aynı bendede az miktarda yağ eksiltme vardı 20000km bakımna gittiğimdeservis danışmanına söyedim urtaya baktırayım dedi ve cihaza bağladıklarında turbodan kaynaklandığını söyleyerek garantiden turboyu değiştirdiler. maalesefki bizim araçlarımızda turbodan kaynaklanan yağ eksiltme sorunu var:(( bazı araçalrda oldukca yüksek bazılarında azda olsa bu sorun var ..swervis danışmanınıza söylediğinizde turboyu değiştiriyor olması lazım en azından pendik dumankayada hiç bir sorun çıkartmadan işimi hallettiler sağ olsunlar geçmiş olsun.

aracımdaki turobunun şuan ki en güncel versiyonunun takılı olduğunu sölediler. zaten ankara alj ustaları yada servis danışmanları olsun tanıdığım insanlar ki aralarında arkadşlarımda var. bu konuda bize karşı eksiye düşecek bi haraket göstereceklerini sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2012, 19:11:43 »
10000 km de 1 lt normal sayıldığına göre , sizin aracınki çok çok iyi bir seviye bence .

serdar hocam artık bundan sonraki eksiltmeleri takip edicem. zaten servis danışmanı arkadaşım bana aracının servisteki kayıtlarının sürekli incelendiğini sölüolar, bakalım bundan sonra araç nasıl bir tepki gösterecek hayırlısı :)