Gönderen Konu: Bu sabah gördüm, park halindeki aracıma sürtmüşler :(  (Okunma sayısı 2259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Merhaba,

Yaklaşık 1 ay önce 2011 Auris Elegant almıştım. Foruma almadan önce konu açmıştım. (http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43769.0) Sağolsun arkadaşlar çok yardımcı oldular.

Bu sabah talihsiz bir görüntü ile karşılaştım. Okula gitmek için evden çıktım aracımın yanına geldim. Gördüğüm görüntü karşısında şok oldum. Sağ arka çamurluğun arka kapı ile kesiştiği yere sürtmüşler. Hafif ezikler oluşmuş. Ezikler arka kapıda ve çamurluk tarafında da var. Ekte fotoğrafını gönderiyorum.

Sormak istediğim şu; onarımı nasıl olur bunun? Nelerle karşılaşırım? Eskisi gibi olur, düzelir mi? Çok göze batıyor ve hiç hoş görünmüyor :(

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
2. 2011 Toyota Auris 1.6 Elegant VSC Beyaz
1. 2005 Toyota Avensis 1.6 Elegant Füme

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu sabah gördüm, park halindeki aracıma sürtmüşler :(
« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2012, 11:26:12 »
Geçmiş olsun Hamit bey, cana geleceğine mala gelsin.
Siz içindeyken olsanız daha çok tansiyon yükseltirdi... iyi bir servisle aracınız eskisi gibi olur, hiç merak etmeyin.
Aracın kaskosu var mı? Muhtemelen 2011 model aracı ihmal etmediniz diye varsayarak devam ediyorum.
fotoğraflarını zaten çekmişsiniz. Sigortanıza hasar bildiriminde bulunacaksınız. Sonra anlaşmalı servislerden istediğinizde yaptırabilirsiniz. Göründüğü kadarıyla mini-hasar işlemiyle bile halledilebilir. (hasarsızlık bozulmaz) Hatta önce sigortanın sitesinden servislerini öğrenip istediğinize giderseniz diğer bütün işleri sigorta uzmanları yaparlar.

Alternatif olarak istediğiniz serviste ücretli olarak kendiniz de yaptırabilirsiniz. (kaskonuz yoksa veya hasarsızlığınız bozulmasın isterseniz) servisine göre 100-300tl arasında rahatlıkla halledilir gibi görünüyor fotoğraflarda.

Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2012, 12:17:52 »
Bilent Bey,

Sağolun, teşekkür ederim.

Aracıma henüz kasko yaptırmadım. Fırsatım olmadı kasko işlemleri için. Yarın İstanbul'a geçeceğim Allah nasip ederse. İlk iş kaskosunu yaptırmak olacak.

Aracım garantili olduğu için Toyota serivisi haricinde başka bir servis kullanma şansım yok herhalde? Zaten Toyota servisinden başka bir yere de güvenemem açıkçası.

Benim için önemli tarafı eskisi gibi olup olmayacağıydı. Yüreğime su serptiniz teşekkürler.

Bu arada hasarın suçlusu bulundu. Komşunun oğlu arabayla geri geri çıkarken sürtmüş. Babası masrafı karşılayacağını söyledi ve özür diledi. Olay tatlıya bağlandı çok şükür :)

Ezilmenin daha net göründüğü bir fotoğraf daha ekliyorum. Gerçekten çok göze batıyor. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2012, 14:59:23 »
Gecmiş olsun..

Kusura bakmayın ama kasko yaptirmayanları bir türlü anlıyamıyorum. Dünyanın parasını verip kasko yaptirmamak esirgemek vs. o kadar anlamsız geliyor ki.

Şimdiye kadar ister sıfır ister 2.ci el araç alımlarında kaskosunu yaptirmadan bir metre yok kat etmedim etmem de.

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2012, 15:03:36 »
hamit bey geçmiş olsun... olur böyle şeyler...araçlarımızın yedek parçaları öalesef çok pahalı bu yüzden mutlaka kasko yaptırın...

geçenlerde de benim kapıyı çizmişler ama derin çizmişler.. bari bir not bırakın adam öldürecek halimiz yok ya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2012, 16:45:36 »
Hamit Bey geçmiş olsun.

Hasar çok büyük değil, onarımı yapılabilir ama bu iş çok iyi bir usta gerektirir. İyi bir ustanın elinden geçerse, yerini siz bile farkedemezsiniz.

Yalnız şunlara dikkat edin: Yetkili serviste muhtemelen, kapı sacı ve çamurluk sacını komple veya lokal boyamak isteyeceklerdir. Fakat buna izin vermeyin, aracınız bunun için boyanmış olmasın.

Yapılacak işlem: çektirme veya hafif çekiç çalışması ile önce ezilmeleri giderecekler, ardından çizikleri rotuş boya ile kapatacaklar, rotuş boyası kuruduktan sonra, o bölgeye polisaj yapılıp üzerine wax atılacak...

Ama dediğim gibi bu iş yetkili servisten ziyade, iyi bir ustanın eline bakıyor. Yetkili servise gidecekseniz, kaporta boya ustalarının ustalığını bir araştırmanızda fayda var. Açıkçası ben yetkili servislerde bu tür detay çalışmalarda pek bir ustalık görmedim.

Dolayısıyla "yetkili" servisten ziyade "yetkin" bir servis/usta bulmaya çalışın...

Kasko konusunda da diğer arkadaşlara katılıyorum, kasko şart... Fakat kaskonuz olsa bile (eğer mini onarımı içermiyorsa) bu tip küçük hasarları kaskodan yaptırmayın. Hasarsızlık indiriminiz (varsa) etkilenecek, ve aracınızın kayıtlarında hasarlı gözükecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2012, 17:24:53 »
Uğur Bey, Engin Bey sağolun.

Atilla Bey,

Teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu. Aracın garantisinin etkilenmemesi açısından yetkili servise gitmek zorundayım sanırım. Pendik Dumankaya Toyota'ya gideceğim bunun için. Bakalım orada ne diyecekler. Gelişmeleri ve sonucu yine buradan paylaşmaya çalışacağım.

Herkese tekrar teşekkürler ve kazasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2012, 17:44:33 »
hocam çok geçmiş olsun. çok büyük bir sıkıntı yok. basitçe halledilecek gibi gözüküyor.
yanlış anlamayın ama ben belki ustaya dahi götürmez kendim bişeyler yapmaya kalkabilirdim :) içiniz rahat etsin diye söylüyorum :)
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2012, 17:45:34 »
Dumankaya'nın kaporta/boyası iyi idi birkaç yıl önce, personelde değişiklik yoksa iyidir.
Yalnız, bu çizikler düzelmez, iz kalır, paneli boyamak lazım vb. laflar ederlerse yukarıda yazdıklarım aklınızda bulunsun:) Yani fırça ile beyaz boya sürüp sizi sallamalarına izin vermeyin, güzel bir işçilik yaptırın, gerekirse araç 1-2 gün kalsın serviste... Yapılacak işlem biraz meşakkatli olduğundan uğraşmak istemeyeceklerdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2012, 17:47:29 »
hocam çok geçmiş olsun. çok büyük bir sıkıntı yok. basitçe halledilecek gibi gözüküyor.
yanlış anlamayın ama ben belki ustaya dahi götürmez kendim birşeyler yapmaya kalkabilirdim :) içiniz rahat etsin diye söylüyorum :)

Aynısını ben söyleyip, ona göre bir tarif verecektim:)
ama Hamit Bey'in bu tip işlerle pek ilgisi yok anladığım kadarıyla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2012, 20:09:42 »
Uğur Bey, Engin Bey sağolun.

Atilla Bey,

Teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu. Aracın garantisinin etkilenmemesi açısından yetkili servise gitmek zorundayım sanırım. Pendik Dumankaya Toyota'ya gideceğim bunun için. Bakalım orada ne diyecekler. Gelişmeleri ve sonucu yine buradan paylaşmaya çalışacağım.

Herkese tekrar teşekkürler ve kazasız sürüşler.

Garanti açısından kaporta ile ilgili işlemlerde servis mecburiyeti yok diye biliyorum.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2012, 20:25:06 »
Garanti açısından kaporta ile ilgili işlemlerde servis mecburiyeti yok diye biliyorum.

10-12 yıl falan paslanmazlık garantisi veriyorlar ya sözde, onu etkiler. Yıllaaaarrr sonra o bölgede paslanma olursa, araç sahibi de garantiden servise giderse, serviste yıllaarrr önce bu işlemin yapıldığını tespit ederse, ayrıca serviste değil dışarıda yapıldığını tespit ederse, o zaman garanti dışı diyebilir :)

Yani ha kırmızı kar yağmış, ha bu olmuş:)

Ben olsam, kaportada garantiye kafa yormazdım.

(Gerçi motor-mekanikte falan da yormuyorum, garanti hikayesi altında milleti yetkli servislere mecbur ediyorlar, 3 kuruşluk iş için 13 kuruş alıyorlar, ama gerçekten garanti kapsamında bir probleminiz olduğunda, kullanıcı hatası deyip sıyrılmaya çalışıyorlar, siz de müşteri hizmetlerini, merkezi falan arıyorsunuz, fax falan çekiyorsunuz, ama oralarda da sizi tınlayan yok...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #12 : Eylül 01, 2012, 04:40:26 »
geçmiş olsun mini onarımdan yapayım derseniz aman ha auto kinge gitmeyin iki kez gittim pişman oldum işcilik kalite sıfır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 01, 2012, 10:58:01 »
gecmis olsun